- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
-
LOGOUT
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alec.cs
tag
válasz
fRooStzzZ #39845 üzenetére
Már én is lemondóban voltam a telóval kapcsolatban.
De bosszant, hogy nem tudom megcsinálni. Ezért küzdök még vele.
kis@tis segített idáig.köszönet érte!
Néztem miként csináltad, ahogy írtad... hát elég zavaros, ne haragudj
Le tudnád írni lépésenként, hogy miként csináltad? illetve, hogy mit és honnan lehet letölteni.
Előre is köszi!Jó lenne, ha nekem is sikerülne...
-
alec.cs
tag
Még mindig küzdök a Note 2-vel (Telenoros N7100, 4.4.2 legfrissebb ROM volt rajta idáig).
Bosszant ez az egész, hogy nem sikerült! Pedig, már úgy gondolom, hogy mindent megpróbáltam.
Most már csak azért is meg szeretném csinálni...Hogy miket csináltam, hát ezeket:
1.) Letöltöttem a legfrissebb Samsung USB drivert. Ezután Odin futtatása. Úgy néz ki, hogy megtalálja a telót, de hibával megint megáll!
2.) Megpróbáltam Odinból gyári Romot. Az eredmény hasonló.
3.) Átvittem minden fájlt egy másik gépre. Ott is megpróbáltam az 1 és 2-es pontot. Sikertelen.
4.) Letöltöttem a Samsung programját a Kiest. Futtattam. Beütöttem a típust és a sorozatszámot. Elő is hozta a hozzátartozó legfrissebb Romot. Teló Download módban. Frissítés indul, s csinálja is 100%-okat ír ki, de mikor ezek után csatlakoztatná a Teló a szoftver, akkor nem tudja. Olyanokat ír ki, hogy nem tudja csatlakoztatni a telót, csatlakoztassam... (valami hasonlókat)
Hát idáig jutottam. Nem vagyok sehol ezzel a telóval. Bosszant, mert a teló már nagyon kellene!!!
Egész éjjel, miközben csináltam ezeket, olvasgattam az infókat. Úgy néz ki, hogy mindent jól csinálok.
Szerintem valami kis apróság lehet, amit nem csináltam még meg.
A telót, ha Recovery módba állítom, akkor még mindig E: faild to mount üzeneteket ír ki...
Nem kellene valamit még a telón csinálnom?
Sok mindent megcsináltam már, de valami még hiányzik a sikerhez.
Szerintetek mit tegyek még?
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Garancia időn túli Note2-m kiakadt és bekapcsoláskor a kezdőképernyőnél lefagy.
Recovery mode és Download mode működik.Ha belépek a Recovery modeba, akkor az alábbi üzenetek jönnek hibaként:
E:failed to mount /preload (no such file or directory).
E:failed to mount /cache (no such file or directory).
...Gondolom, hogy megsérült a firmware. Ilyenkor az adataim is sérültek?
Hogy tudnám működésre bírni a telót?
Milyen stabil, használható ROMot javasolnátok hozzá?
Próbáltam nézegetni hozzá, de nem tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb hozzá?
Persze, lehet a gyári is. De lehet custom is.
Valami stabilra, biztonságosra, funkció gazdagra gondoltam.Erről mi a véleményetek? Hogy kell esetleg ezt feltenni a telóra?
"TheOne&Only Touchwiz 4.4.2 STOCK ROM" -
alec.cs
tag
Sziasztok!
Mi a teendő, hogy használni tudjam?
Note 2 bekapcsolása után, indul és kiírja, hogy Samsung Note II, majd a SAMSUNG kiírása után lefagy!
Kéken, folyamatosan világít a jelző Led a tetején. Nem indul be a telefon.Idáig működött szépen, nem volt vele gond. Este leraktam, majd mikor használni akartam volna, akkor már le volt fagyva.
Próbáltam újra indítani többször is. Az akkumulátort is kivettem már.
Mi lehet a gond?
Hogy tudnám életre kelteni a telefont?
-
alec.cs
tag
A Note2-öm még mindig belassul 4.4.2 alatt. Még mindig nem tudom mi az oka.
Az All-In-One Toolbox az mondja néha, hogy a RAM Usage Exceeds Limit értéke elérte a beállított értéket, ami 95%.
Tehát a RAM elérte a 95%-ot, majdnem betelt.
Ugyan akkor, ha megnézem a RAM állapot kijelzőt, akkor az azt mutatja, hogy 1,04 GB/1,74 GB.
A lassulás valószínűleg a RAM elfogyása miatt lehet.
Mivel, illetve hogyan tudom megnézni, hogy mi eszi meg a RAM-t. Sajnos, ezen ok miatt vagy 2 naponta újra kell indítanom a telót, mert nagyon belassul.
Mit javasoltok, hogy tudom a lassulást megszüntetni?
-
alec.cs
tag
válasz
havri1 #37603 üzenetére
FR = Beállítások / Fiókok / Mentés és visszaállítás / Gyári adatok visszaállítása
Ez lenne az?
Néhány kérdés felmerül bennem:
- Ha azt megteszem, akkor mi történik? A teló melyik verzióra áll vissza (a gyári 4.3-ra vagy a frissített 4.4.2-re)?
- Mit kell előtte lementeni?
- A megvásárolt app.-okat visszatudom majd telepíteni anélkül, hogy újra meg kellene őket vásárolnom?Mivel még nem csináltam ilyet, ezért kérdezek ilyeneket. Nem szeretném, ha valami nem jól sikerülne a visszaállításnál.
Egyébként az FR-el el lehet rontani a készüléket (ha valami menet közben nem jól sikerül, akkor használhatatlan lesz a készülék)?
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Még mindig max. 2 naponta újra kell indítanom a Note2 készülékem. Már nagyon unom.
Frissítés óta (4.4.2 van rajta), valami miatt a készülék teljesen belassul.
Nem tudom megállapítani, hogy mi okozza ezt!Amit tudok, hogy a CPU-k nem mennek maximumon, a RAM csak félig teli.
A lassulás fokozatosan áll elő. Mikor már nagyon zavaró, akkor újra kell indítanom a telót, hogy megint jól, gyorsan menjen.Mi okozhatja ezt a lassulást? Hogy tudom megnézni az okát?
-
alec.cs
tag
4.4.2 alatt még mindig küzdök a belassulással. Nem tudok rájönni, hogy mi lassítja le a telót.
Mikor belassul, akkor egy app-al nézem a CPU-t, Ramot. A CPU-k kb. 60-80% között mennek, a Ram meg kb. 3/4-ig van. Igaz, hogy van mikor kiírja, hogy elérte a 90%-ot.
Futtatok tisztító programokat, de a helyzet nem igazán változik. Csak az újraindítás segít.
Ez az egész lassulás, 4.3-ról történő frissítés után jött elő. Most kb. 2-3 naponta újra kell indítani, régebben csak félévente.Nincs valami log, amit meg lehetne nézni, hogy mi okozza a lassulást?
Vagy esetleg valami app? -
alec.cs
tag
válasz
thompherkins #36988 üzenetére
Ezt már kipróbáltam. Csak ezzel is az a gond, hogy mivel belassul a telefon ezért ez is lassan működik.
Mivel tudnám megnézni, hogy mi lassítja a telefont?
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
- Mióta frissült a Note2 4.4.2-re, azóta a telefon néha nagyon belassul. Újra kell indítani, hogy ismét jól működjön. Melyik monitorozó programot, widgetet javasolnátok, amivel meg lehetne nézni, hogy melyik program akasztja ki a rendszert. Idegesítő nagyon ez a lelassulás. 4.3-nál nem volt ilyen.
Melyik a legjobban használható monitorozó program, illetve mi lehet a gond?- Telefonálás közben a képernyő elsötétül, beszélgetni azért lehet rajta. Nagyon nehezen lehet így a telefonálást befejezni. Mivel sötét a képernyő, ezért nem lehet megnyomni a piros lerakást jelentő ikont. A Home gombot nyomva nagyon lassan éled fel a képernyő. Csak utána lehet megállítani a hívást nagyon nehezen.
Mi a gond, illetve mi a megoldás erre?Ha sikerül leállítani a hívást, akkor mindig bejön a feloldó képernyő (feloldó pin kódot kell beírni).
Miért van ez? -
alec.cs
tag
Note 2 4.3 van rajta. Ha megnézem a futó folyamatokat, akkor azt látom, hogy egy KNOX folyamat fut, ami 15%-ban terheli a CPU-t. 18%-ban használja az akkumulátort. Megpróbáltam leállítani, de újraindult.
Le lehet állítani ezt a KNOX folyamatot? Mire jó az egyébként?
-
alec.cs
tag
Note 2-höz milyen app.-t tudtok ajánlani, lehet fizetős is, ami megmutatja, hogy mitől lassult be a rendszer.
Mert belassult valamitől. 4.3 van rajta, idáig jól ment, csak most valahogy lassú.
Újraindítottam már, a helyzet nem változott.
Monitorozni, látni szeretném, hogy mi használja a CPU-kat, a memóriát. Milyen folyamatok futnak a háttérben.
Tudtok valamit ajánlani? -
alec.cs
tag
Van rá valamiféle megoldás, hogy a Note2 két SIM kártyával üzemeljen?
Olyan Dual SIM-es megoldásra gondoltam.
Két kártya (telefonszám) bejövő/kimenő hívásait tudja kezelni.
Használ valaki ilyenfajta megoldást? -
alec.cs
tag
válasz
thompherkins #16735 üzenetére
Akkor éjszaka nem érdemes tölteni a telót?
Napközben lemerül, este gyári töltőre megy, majd reggel ismét nagyüzem estig. Ezért lenne jó, ha lenne egy töltő ami lekapcsolna magától.
-
alec.cs
tag
Van olyan telefon töltő, ami a töltés befejeztével (mikor az akkut feltöltötte) lekapcsol? Tehát nem fogyaszt további áramot. Például, este a Note 2 rá lenné téve, akkor a feltöltés után nem fogyasztana további áramot.
Egyébként, ha a telót egész estére a gyári töltőn hagyom, akkor azt nem árt az akkumulátornak (kb. 2 óra alatt feltölti azt)?
-
alec.cs
tag
Miért van az, hogy telefonálás közben (a beépített telefon app-al) a telefonálás után a képernyő csak a gomb megnyomásával jön vissza, és fel kell oldani a kijelzőt. A telefonon két percre van beállítva a kijelző lekapcsolás, zárolás. Az a gond, hogy ha jön a hívás akkor a fülhöz emelve a képernyő sötét lesz, majd mikor onnan elvételre kerül már csak a gombbal lehet visszahozni a képernyőt. A hívás nem tart 2 percig.
Mi lehet a gond? -
alec.cs
tag
Milyen billentyűzet app.-t javasoltok, ami a magyar ékezeteket mutatja és lehet használni a hangalapú és a kézírásalapú írást, úgy mint az alap samsungos bill. app.-ban.
-
alec.cs
tag
Használ valaki a Note 2-höz valamilyen Ujjlenyomat Lock programot a képernyő feloldásához?
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Az értesítési sávra kitett Vezetés mód mit jelent, mit csinál? Hogy lehet a Vezetés módot állítani, konfigurálni?
Van valamilyen beállítási lehetősége annak, esetleg a Beállításoknál? -
alec.cs
tag
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Van egy Note 2, google fiókkal, hozzátartozó fizetős app-okkal.
A kérdésem az lenne, hogy ha lenne egy tablet, akkor az telóhoz rendelt google fiókot lehet használni a tableten? Nem okozna az gondot a google play-en vásárláskor?
Akkor a megvásárolt appok ugyan úgy használhatóak lennének a tableten is?
Várnám a tapasztalatokat.
-
alec.cs
tag
Van-e olyan beállítási lehetőség, hogy a billentyűzet csak akkor jöjjön elő, mikor a beviteli mezőre kattintok?
Tehát kattintáskor jöjjön elő.Most ha fókuszt kap a beviteli mező, akkor automatikusan előjön.
4.1.1 a rendszer a készüléken.
-
alec.cs
tag
Megkérdezném még egyszer:
Autós tartóban használja valaki a Note 2-t? Tapasztalat?
[Ilyen] bepattintós típusú tartóban mennyire kopik a teló széle?
Van valamilyen nagyon vékony műanyag, vagy szilikon tok ami megvédené a készüléket az előbbi tartó használatakor?
-
alec.cs
tag
Autós tartóban használja valaki a Note 2-t? Tapasztalat?
[Ilyen] bepattintós típusú tartóban mennyire kopik a teló széle?
Van valamilyen nagyon vékony műanyag, vagy szilikon tok ami megvédené a készüléket az előbbi tartó használatakor?
-
alec.cs
tag
Próbaképpen telepítettem egy alkalmazást. Kipróbáltam, nem jött be.
Uninstall lett belőle.Kérdésem a következő: Hogy tudom véglegesen eltávolítani a készülékről?
Ha fellépek a play áruházba (bejelentkezve), akkor ott látom a telepített alkalmazásaimat.
Ott látom az "Egyéb alkalmazások a saját könyvtárban" azokat az alkalmazásokat amiket már uninstalláltam.Na, ezeket hogy lehet eltávolítani véglegesen?
-
alec.cs
tag
Ne haragudj, de érdemi választ várnék. Élcelődni én is tudnék.
Mielőtt kérdeznék, a fórumot átnézem, de sajnos az írások zöme nem érdemi.Jó lenne, ha adott feladatokra alkalmas app-okról, megoldásokról is tudnánk beszélni.
Ez főleg az új, kezdő Note 2 tulajoknak lenne jó.Esetleg írhatnánk arról, hogy a telónkon milyen app-ok vannak. Ki mit használ és hogyan az adott feladatokhoz.
Engem érdekelne például az app vásárlások menete is a market-ből. Kinek mi a tapasztalata, véleménye a vásárlásokkal kapcsolatban.
Például ha valaki megveszi ugyan azt az app-ot kétszer, azt két külön készüléken használhatja?
-
alec.cs
tag
Igen az e-mail kliens a telón van. Viszonylag jó is, van egykét apróság amin lehetne módosítani.
Amire én gondoltam az, hogy az e-mail ellenőrzés időzítő úgy működjön, hogy a mobil internetet a megadott időben bekapcsolja, e-mail ellenőrzés, majd lekapcsolás. Tehát a mobil internet ne menjen állandóan.
Így működik a beépített e-mail kliens?
-
alec.cs
tag
E-mailek ellenőrzése, nézése automatikusan hogyan?
Azt szeretném, hogy több e-mail (15-20) fiókba érkező levelekről szeretnék tudomást szerezni, ütemezve (10-20 percenként). Az e-mail fiókok között van gmail, freemail, pop3-as is.
Olyan app-ot keresnék, ami megnézné megadott időközönként az e-mail fiókokat és jelezné hogy mennyi új e-mail érkezett, majd az adott levelet meg lehetne nézni. Az se lenne baj, ha ütemezést konfigurálni lehetne (nyilván éjszaka nem kellene az ellenőrzés).
Mit használtok ilyen feladatra?
-
alec.cs
tag
Ilyen tokot akkor nem tud valaki?
-
alec.cs
tag
válasz
guriga1234 #2923 üzenetére
Nyilván mindenkinek más az igénye a tokkal kapcsolatban.
Azért szeretnék egy ilyen tokot:
- mert ebből könnyű kivenni a készüléket, ha esetleg a kocsiban lévő tartóba kell rakni. Ez lényeges!
- mert jól védi a készüléket, de közben lehet látni a kijelzőt ha kell. Lehet vele dolgozni így is (Felnyitás után).
- mert nekem ez a megoldás már egy másik készüléknél nagyon bevált. Hasonló minőségű volt a tok (már vagy 8 éves volt az).
- mert ha hirtelen kell telefonálni vele, akkor is könnyen meg lehet oldani azt. Csak fel kell nyitni az elejét.Az nem zavar, hogy fityeg, megszoktam már. Ha hosszabb ideig kell a használat, akkor könnyű kivenni belőle. Védeni meg elég jól védi a készüléket. A régi készülékemnél volt, hogy elejtettem és elég jól megvédte azt, nem lett semmi baja, egy karc se lett rajta.
Nekem nagyon bejött. Nyilván ez szubjektív.
Jó lenne, ha mo.-n lehetne kapni ilyet. Esetleg valaki tudna ilyet rendelni?
-
alec.cs
tag
Ezzel a tokkal találkozott már valaki? Itthon mo.-on valahol kapható ez?
Ilyet keresnék.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha valaki azt hitte, hogy a Galaxy S III nagy, akkor most le fog esni az álla. A Note 2 ugyanis óriási, ugyanakkor finom szolgáltatásokkal rendelkezik.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest