Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:31:37

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6352) MaCS_70 válasza tucsok. (#6304) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én egy kicsit félek ettől a vezetéknélküli és/vagy gyorstöltéstől, különös tekintettel arra, hogy az akkumulátor igencsak belenőtt a készülékházba.

Van némi fogalmam a lítiumos akkuk lelkivilágáról, és ez éppen nem nyugtat meg.

Eleinte hülyeségnek tartottam, hogy a Qi ártana az akkunak, aztán a gyakorlat sajnos rám cáfolt -- pedig gyorstöltésről szó nem volt!

Eddig még soha, semmilyen készülékemben nem cseréltem akkut, 10-15 éves darabok működnek gyári akkumulátorral, van, amelyik tíz éve napi használatban -- igaz, odafigyelve, jellemzően 20-80% töltés között tartva.

Kivétel a Note4-em, ami viszont Qi-vel töltve másfél évente leamortizálta az akkuját. A harmadik akku már csak vezetéken kap töltést, és egyelőre nem mutatja az öregedés jeleit, amit ilyen korban az előző kettő már nagyon durván jelezgetett.

Mindennemű marketingduma ellenére a gyorstöltés eleve durva gyomros a lítiumakkuknak, a Qi meg egyszerűen kívülről melegít, nem kicsit.

Szóval csak vigyázva.

És ha már itt tartunk: az USB-csatlakozó kényes pont, eddig nálunk a Samsung telefonok felénél cserélni kellett, még garanciában (ezért örültem eredetileg a Qi-nek). A megoldást a mágneses közbenső csatlakozóban látom, amiből viszont tucatnyi. egymással formailag véletlenül sem kompatibilis verziót látok. Van esetleg bevált változatotok?

Boldog Új Évet mindnyájatoknak!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.