- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Ne keljen, de akkor jó az ilyen projekt ha mondjuk vizuális jelzés is kell (akár több helyiségbe), ha csenget valaki.
Mondjuk gondolkodtam pár éve, hogy a mikrómat átalakítom, hogy ne csipogjon ha befejezi, hanem játszon valami zenét
(láttam videót japán mikroról, kb. csak bocsánatot nem kért annyit "dumált", "csipogott", "zenélt" a különböző műveleteknél
).. Az ardurino-t akkor meg is vettem hozzá... azóta is "csak ottvan" a fiókban.
-
Egy egy-két tranzisztoros erősítő (akár készen ebay-ről, vagy Somogyi kit), meg egy Arduino is megtette volna
Viszont azokkal a hangszórókkal gondolom a halott is felkel
-
Áh, ez annyira nem komplikált. Ha egyszer végre megvalósítom a kapucsengő projektemet... na az lesz az
Ha komolyan fontolóra veszed az MP3 modult, szólj, van még itthon egy fölösben.
Kapcsoló a másik irányból: [link] - A vevő részben 12V-os a relé, emlékeim szerint csak amiatt kell neki 12V táp, 5V-os relével ennyiről is működhet. Most nem találom a vevőmet, nem tudom ezt megerősíteni. Ha ebben az irányban indulnál, akkor felkutatom.
-
saja
csendes tag
Igen. Valóban kissé túl van komplikálva a dolog
. Gyakorlásnak viszont nem volt rossz.
Köszönöm az ötleteket, a zaj annyira nem zavaró, de megfontolom a külön mp3 egység beépítését.
Át fogom alakítani, valóban belülre rakom a vezérlést inkább.
Illetve kellene egy megoldás, hogy a kert kapuhoz valami rádiós, nem sokat fogyasztó (esetleg kinetikus?) csengő gomb is hozzá legyen kapcsolva (egy kicsit eltérő audio fájlt játszana le hozzá).Következő két pico project, amiről még készül egy-egy rövid írás:
- lámpa kapcsoló (ha még nem volt eléggé "ágyúval verébre" típusú megoldás ez is)
- LED szalag, szekrény díszvilágítás -
DraXoN
addikt
Kicsit "ágyúval verébre" eset
... fun meg minden, de tényleg kellett ez?
Mindenesetre akármi is a "kellett" részre a válasz, én pár dolgot módosítanék:
1, A külső doboz helyett inkább falon kívüli "csengő" kapcsolót használnék
2, A kábelt nem kívülről csatlakoztatnám hanem ezen csengőn belül
3, Kábelcsatornában vinném át a kábelt.
+1, De leginkább az egész egységet belül a lakásban tartanám (ott egy dobozban) és csak a nyomógombnak vinném ki a vezetéket a csengőbe.
+2, Ha van hajlamunk vésni, akár süllyesztett kapcsoló is lehet -
Ennél a vonalnál a bekapcsolási zaj, ami zavaró lehet. Erre a célra talán jobb lehet egy USB porttal rendelkező MP3 modul, azok jellemzően meg tudnak hajtani egy hangszórót alapból. Itt egy olyan példa, amely gombokkal és soros kommunikációval is vezérelhető: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest