- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Lubuntu 14.10 alól wine 1.7-l tökéletesen működik az offline csomag.
Lengyelt próbáltam ki, ebből csak 3 szint van. Csak az első leckét néztem végig. Jópofa. Mellette van még egy babbel.com előfizum is (az 15k egy évre), az keményebb. Bár az közelebb van a klasszikus iskolai tanuláshoz.
-
sgx
tag
Vett vki mostanaban bortokot a keszulekhez?
Ha igen, akkor hol/milyet/mennyiert?
Ha kulfoldrol rendelte akkor mennyi ido alatt ert ide? -
3.Aragorn
addikt
Ez teljesen off lesz, de nekem a Rosetta Stone kapcsán először a Tool: Rosetta Stoned c. szám ugrik be
Rossz bevésődés... -
3.Aragorn
addikt
Lehet, h jól jönne a német tanulásomhoz...
-
Koszonom a cikket, elvezetes volt olvasni. Minap probaltam ki en is a progit es eddig nagyon tetszik!
-
pecze
aktív tag
Még annyit megjegyeznék, hogy én nem bírtam korrekt működésre bírni a magyar változatát a Tell me More-nak (v7), folyton lefagyasztotta a Win 7-et dinamikus módban, semmi nem segített, csak az XP Mode, ami nem egyenlő az XP kompatibilitás beállításával.
Vagyis, ha XP-d van, akkor nem fog fagyni, ha Win7-ed, akkor igen.
A megoldás számomra egy újabb változat, a Performance (v9) használata lett, ezzel nincs semmi probléma. -
pecze
aktív tag
Mostanában kezdtem el használni a Tell me more-t és a Rosettat is. A Tell me more érdekesebb, a Rosetta sajnos nem tudja fennntartani az érdeklődésemet sokáig. Talán azért, mert alapfokúm van a nyelvből, de ettől függetlenül az elején kezdtem.
A Tell me more Level 1 és Level 1+ szintjén vagyok túl (összesen 10 szint van, mindegyik kiegészítve egy + jelű szinttel), ezek egyszerűek voltak, de már a Level 2-nél sok mindent nem értettem, nem magyarázza meg az egyes szavak jelentését, szótárazni kell közben, sőt, miután kiszótárazom a szavak jelentését, akkor se értem teljesen mit is akar pontosan a mondat jelenteni, de lehet nem is fontosak ezek a szavak, ezek a mondatok, majd később kell megtanulni őket, mert a key vocabulary részben aminek gondolom az a funkciója, hogy összefoglalja az új szavakat, ezek nem szerepelnek.
Összefoglalva: a Rosettát nem érzem kihívásnak, de azért használom, mert annyit ismételtet, hogy biztos rám ragad valami, szerintem legfeljebb középfok érhető el vele. A Tell me more-ba meg jobban bele kell ásnom magam, szerintem többször meg kell ismételni a szinteket, de ezzel el tudok tölteni napi több órát, mert változatos.
Engem is érdekelne mások véleménye a Tell me more-ról, van e valaki, aki végigvette már a szinteket, mire jutott vele?
-
vtechun
veterán
na, asszem belevágok
-
kmisi99
addikt
10 éve tanulok angolt de annyira nagyon jól nem megy. Honnantól lenne érdemes elkezdeni nekem hányas leveltől? A fő célom hogy pl egy beszélgetést megértsek meg egy kis szókincsfejlődés és nyeltani dolgok is jól jönnének.
-
ftc
nagyúr
Számomra a Tell Me more jobban bejön.. dinamikusabb s nem untam meg! szó szerint magával ragadt. Azt nem mondanám, hogy haladó lennék, de a level 1-en is vannak olyan szavak amit még pl sose használtam illetve ha használtam elfelejtettem.
-
hozé68
újonc
A nyelvtanulásról nekem ez az oldal jut mindig eszembe, már ami a szókincset illeti.
-
Huma
addikt
A hangfelismerő része semmit sem ér.
Kétszer egymás után tök ugyanúgy ejtettem kis a szót és először nem fogadta el másodszor meg 100% -os lett.
Aztán orkosan hörögve meg sipítozva is próbáltam. Volt amit elfogadott így is.
A legjobb a mostani eredményem lett. Goodbye helyett azt mondtam hogy kapd be és elfogadta.
A lényeg az volt, hogy a hangsúly egyezzen. Van egy sejtésem, hogy a program a hangsúlyozást figyeli nem is a szavakat. -
Scalpel
senior tag
Ja értem, köszi. Szóval akkor még Te is próbálgatod.
Én az angolomat akarnám felnyomni felsőfokra, jó beszédkészséggel, aztán meg más nyelvet. Neten keresve érdekes módon erre inkább a Tell me more szériát ajánlják, bár nekem nagyon bejön a rosetta módszere.
ps: igen, lvl 4-5 az amerikai angolból, franciából, meg a két spanyolból van, ha jól emlékszem
-
Scalpel
senior tag
A level 5 az milyen szintre visz el?
-
ClayMore
aktív tag
Huma a lányeget elmondta. én most sorozatozom úgy h angolul nézem holland felirattal és a nyelvtanját a mondatoknak és a mondatok szerkezetét megértem. sok a MÉG most ismeretlen szó, de a mondatban elfoglalt helyét és funkcióját a rosetta alapján simán ki tudom találni magamtól. 27 leszek 3 hét múlva tehát még azt sem lehet mondani h persze mert még fiatal vagy és fog az agyad.
laktam angliában, ne hidd, hogy ott angolul könnyen lehet tanulni. annyi a bevándorló h a lengyelem fejlődött az angolom csak kicsit
-
kazie
tag
"Gyerekkorodban sem beszélsz két nyelvet. Egy nyelven tanulod meg a nyelvtani szabályokat és a szavakat. Szóval simán lehetséges egynyelvű programmal is a tanulás."
Ja hát igen, csak gyerekkorodban nem egy Rosetta Stone programmal tanulsz, hanem a környezetből, ami nem mindegy. Gyerekkorban az ember éjjel-nappal tanulja az anyanyelvet és a felfogóképessége 10x jobb mint egy felnőtté, azért nem igazán lehet párhuzamot vonni.
Az egynyelvű tanulás sztem akkor hatásos, amikor pl: valaki Angliában vagy az Egyesült Államokban tanulja a nyelvet, mert ott is a környezetéből tanul.
-
Huma
addikt
"Én a nyelvtani tudásomat akarom erősíteni, és sztem ahhoz elegedhetetlen a angolról-magyarra és a magyarról-angolra való fordítás egy egynyelvű programmal sztem nyelvtant lehetetlen tanulni."
Gyerekkorodban sem beszélsz két nyelvet. Egy nyelven tanulod meg a nyelvtani szabályokat és a szavakat. Szóval simán lehetséges egynyelvű programmal is a tanulás.
-
kazie
tag
Én a nyelvtani tudásomat akarom erősíteni, és sztem ahhoz elegedhetetlen a angolról-magyarra és a magyarról-angolra való fordítás egy egynyelvű programmal sztem nyelvtant lehetetlen tanulni.
Nekem semmi bajom a hagyományos módszerekkel, eddig is úgy tanultam és nem felejtettem el, bár nyitott vagyok az új módszerekre is. Korábban próbáltam a Taxus Learning-et, de az vmi agyrém. Rátettem a telefonomra is a hanganyagot, de..... az egész abból áll, hogy elmond egy mondatot angolul, majd magyarra lefordítja szó szerint úgy, hogy a szavak sorrendjét megtartja pl: This is a car - Ez van egy autó, és ez megy végig. Lehet, hogy vkinek bejött nekem nem igazán.
-
Scalpel
senior tag
Köszönöm a cikked, mivel eléggé kapóra jött a kérdéskör. Hasznos volt nagyon.
-
bobace
addikt
Végül sikerült megoldani. VistaSP2-re állítottuk a kompatibilitást és jó lett. Nem kevés googlezás volt mire rájöttem
Sajnos nekünk sem az igazi, hiába beszél bele közvetlenül a mikrofonba 3 cm-ről, akkor is alig akarja elfogadni, pedig szerintem semmi különbség nincs ahhoz képest, amit mond...
-
bobace
addikt
Feleségem szereti, én kissé unalmasnak tartom, de ha neki jó, akkor nekem is
Viszont van egy problémám is: nem akar mikrofont felismerni a program. Se a beépítettet, sem a mic bemenetbe dugottat nem ismeri fel. Valaki találkozott hasonlóval? Sikerült megoldania?
-
gabe_
őstag
Kipróbáltam a programot, elég kellemesnek tűnik. Nekem tanítottak angolt, de nem igazán tudok beszélni, így rámfér a tanulás. Egész szórakoztató ez a kiejtés dolog.
-
ClayMore
aktív tag
Ez azért 2 különböző dolog.
nem igazán. 5-6 éves korban válik szét az agyban az anyanyelvi és idegennyelvi rész. amit addig jól beviszel az megeshet h simán megy az anyanyelvibe. tehát így nézve szinte mind1 hogy 2-től 5-éves koráig kapott vki elég pl angol inputot vagy egyből születésétől kezdve.
-
Lompos48
nagyúr
A kép alapján egy elég fura "szerzet" vagy
Ugyanakkor nagyon szerencsés is. Mások vért izzadnak egy nyelv elsajátításában. Sokan, sokat spekuláltak a definíciókon, ha utánanézel láthatod. Marad az örökérvényű "ahány nyelv, annyi ember".
...angolul előbb beszéltem mint, hogy magyarul írni tanultam volna...
Ez azért 2 különböző dolog.
nem véletlen a trágya helyesírásom
Azért fórumokat olvasgatva vannak "néhányan" akik ebben nagyon-nagyon rádvernek
A rangsorolást már inkább másra hagyom, téget már kutatni kell.
-
ClayMore
aktív tag
én is kételkedtem benne, de hatékony. próbáld ki.
gyerekkorodban is így tanultál, anyud mutogatott mindent a mozdonytól kezdve a nagymamáig mindent! és közben mondogatta h mozdony, igeen ügyes vagy, mozdony. ugyan az.
ha angolul tudsz akkor: francia, spanyol, olasz, német, holland nyelvek bármelyikének a lvl1 unit 1 -ét told végig, az napi néhány órával pár nap. -
ClayMore
aktív tag
anyanyelved annyi van amennyi az anyanyelvi beszédközpontban van!
alapból a magyar és az angol, ha iszom akkor a német az ami jobban megy. regényt, könyvet angolul szeretek olvasni. csajozni is angolul vannak a legjobb "soraim". ha udvariasságról van szó akkor angolul udvariaskodom sokszor magyarra fordítva. álmomban angol és magyar. ha meccset nézek a német, amikor a VB volt akkor a kedvenc The Goat nevű kocsmámba is Neuer mezben mentem, és csak én tomboltam az angol-német meccsen...necces is volt a dolog
angolul előbb beszéltem mint, hogy magyarul írni tanultam volna. nem véletlen a trágya helyesírásom
na akkor EZT rangsorold be
-
kmisi99
addikt
És amúgy ez hogy a fenébe tanít meg nyelvre? Mert pl az angolosban ilyeneket hogy kimondom girl meg rákattintok a lányra amikor kiírja hogy the girl is eating ebből hogy lehet megtanulni? Mert néhány pár másodperces feladatból nem jegyzem meg hogy a lány az girl(én tudok angolul)
-
Lompos48
nagyúr
"Az anyanyelv-definíciókat a nyelvi emberi jogokkal kapcsolatos tudatosság foka szerint hierarchikus sorrendbe állíthatjuk. A származás (elsőként megtanult nyelv) és az azonosulás (az a nyelv, amellyel a beszélő azonosul) szerinti definíciók együttes alkalmazása jelzi a nyelvi emberi jogok iránti legmagasabb fokú tudatosságot: Az anyanyelv az a nyelv, amelyet az egyén először tanult meg, és amellyel azonosul."
Nem vitatom az általad felhozott példát. De mindig létezik egy sorrend, még olyan határesetekben is.
-
ftc
nagyúr
-
dr_ace
aktív tag
-
ClayMore
aktív tag
ha letoltad a lvl2 ig akkor gyerekeknek való mesét gond nélkül meg fogsz érteni. max egy két kifejezést/szót nem fogsz ismerni.
ketté kell szedni a kérdésed. a nyelvtani részét és az olvasott mondatok felépítését érteni fogod, az viszont simán megeshet hogy a szókincsedben nem lesznek benne szavak. ez a szövegtől függ.
lvl1+lvl2 = kb 4000 szó az amit a RS -nal le fogsz tudni nyomni az answerwiki szerint
[link] -
ClayMore
aktív tag
rájöttem én is, csak átszaladva nekem nem tűnt fel.
kazie: amiket írsz az a RS-ban mind meg van. csak azért nem volt benne részed mert túl hamar törölted.
nézd meg a cikk írás részén található képeket.
az angolról-magyarra az a hagyományos módszernek a része. itt nincs helye! a szótárat már csak akkor vedd elő ha kivégezted a esetedben az angol lvl 5 öt. amit így tanulsz meg nem marad meg olyan tartósan az agyban és az elérési ideje is lényegesen vacakabb lesz a memóriából, mert élősszőr lefordítod magadban ahelyett h gondolkodás nélkül használnád.
-
kazie
tag
Nekem nem nagyon nyerte el a tetszésemet ez a program, már első vagy talán a második feladatnál volt, hogy ki kellett ejteni azt a szót, hogy "girl", na pedig ez nem nehéz szó de nekem nem jött össze, 22.dik próbálkozásra se! Gondoltam, ha így kezdődik akkor milyen lehet az egész!
De aztán olvastam a cikket, hogy unitenként egy-egy ilyen előfordul, én annyira felhúztam magam rajta, hogy egyből töröltem a gépről a Rosettát.Vki nem tud egy olyan nyelvoktató programot, amiben minden benne van. Szótanuló, nyelvtan oktató stb. és ez mind interaktív formában, mert ez a rosetta is csak ejtsd ki dologból áll. Olyan kellene ahol ki kell választani a helyeset, meg pl. egy szót kérdez és azt írd le helyesen (angolról-magyarra, magyaról-angolra) stb.
-
tildy
nagyúr
Vagytudsz beszelgetni online a fenn levo emberkekkel. Es egyebkent ja, ott is perkalni kell jopar dologra, iszont az emlitett chat pl ingyenes , meg pl. olyan aki tenyleg semmit nem tud, meg alapfokon se, annak akar jol mukodo indulas is lehet.
Kalandor: persze , aki mar nem alap szinten van, annak johogy keves tud lenni, de ha tenyleg halvany lila fogalmas sincs egy adott nyelvbol, amit tanulni szeretnel, elindulasnak szerintem jo.
-
kmisi99
addikt
Ezzel mennyi idő lenne a semmiből megtanulni egy egyszerűbb nyelvet úgy hogy egy egyszerűbb szöveget már értsek?
-
aginor
veterán
Azért nem dobta ki neked, mert mind a kettő értelmes magyar szó, csak tök mást jelentenek. A szablya az egyféle egykezes hajlított kard, a szabja viszont amit a szabó csinál az öltönnyel, vagy te a programmal, amikor magadnak kényelmesre hangolod, a szab szóból származtatva. Nyelvtan OFF
-
rep3at
őstag
A képek és a leírás alapján jól használható, letisztult kezelőfelületű program, ám én inkább maradok a nyelvtanárnál.
-
ftc
nagyúr
Én inkább olyas valamit keresek, hogy szókincsgyüjtemény
5 éve nem beszéltem angolul...sajnos ha meg fordítottam angolrol tiszta technikai szöveget....
Kalandor elárulod?
-
Jhonny06
veterán
-
S-eye
senior tag
Köszi az írást!Kár,hogy nincs benne a nyelv ami nekem elsődleges.De ez a livemocha tetszik.
-
dave666
aktív tag
Köszi az írást
Mindenkinek jó nyelvtanulást -
ClayMore
aktív tag
az angol is és a német is többé kevésbé anyanyelvem.
ráküldtem a mozilla helyesírás ellenőrzőjét és az szerint nincs benne hiba
szval megtettem amit a haza megkövetelköszönöm a hibát javítottam -> szabja-szablya
-
törölt tag
Régóta szerettem volna találni egy praktikus ismertetést a Rosetta Stone tudásáról, ezért nagy köszönet a cikkírónak. Az általa közölt árakat összehasonlítva a Tell Me More áraival azonban úgy látom, nem igaz, hogy hasonló lenne az áruk, a TMM sokkal olcsóbban kapható a hazai boltokban. Egyúttal egyetértek a 2. hozzászólással, a szerzőnek a magyar nyelvtudásán is lenne mit csiszolni. Mégegyszer köszönet a hasznos infókért.
-
Krugszvele
senior tag
Tudom, hogy troll vagyok, de nyelvtanulással kapcsolatos cikkben ennyi helyesírási hibát véteni, az már brutális
Kedvencem a "szablya személyre". win! -
tildy
nagyúr
Hasonlo jellegu, es ingyenes kurzusokat is tartalmazo weboldal a livemocha. raadasul ott anyanyelvuek is javithatnk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ahány nyelvet beszélsz annyi embert érsz - tartja a mondás és tökéletesen egyet értek vele.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok