Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mave13

őstag

válasz Belba #153 üzenetére

Megsúgom neked, hogy nekem van olyan kórházi orvos ismerősöm, akinek napi megélhetési problémái vannak!!! Eddig sem volt csúcs-fizetése (kórházi gyermekorvos), de most még a kórháza is felszámolásra került, karácsony óta többször volt, hogy hónapokig nem kaptak fizetést, mert nem volt a kórháznak pénze... Viszont orrba-szájba ügyelhet: ledolgozza a 8 óráját, majd reggelig ügyelet... Komolyan, nem is tudom, hogy bírja?! :F

Teljesen igazad van. Őket lehet orvosnak nevezni. Amikor egy két éve dolgozó szakvizsga nélküli orvos meglebegteti előtted a 85 ezer forintos fizetését (2 éve) ami pótlékokkal, ügyelettel együtt annyi, és közli, hogy ezért tanulsz, akkor azért elgondolkodik az ember pár dolgon. Hat év szívás az egyetemen, majd utána kőkemény munkáért kiszúrják a szemedet 100k alatti fizetéssel, akkor azért megfordul az ember fejében, hogy vajon megéri? És a válasz igen, meg. Megéri, az, hogy látod a beteged szemében a hálát és az örömöt, amikor megszabadul a bajától, és meggyógyul. Ez olyan dolog, amit semmi pénzzel nem lehet helyettesíteni. Ez ad erőt az orvosok többségének, hogy csinálják, még ha lehetetlen körülmények között kell is végezni a munkájukat, és minden ellenük van. Szarból nehéz várat építeni, de megéri a fáradtságot. Akik ezt teszik mindennap drága kis hazánkban gyakorlatilag éhbérért, na ők az ORVOSOK. A többi csak szeretne az lenni.

Fikázhatja bárki a mai egészségügyi rendszert, a kórházakat, az ellátást, legyen az magán, vagy állami. Erről nem az tehet, aki mindent megpróbál azért, hogy visszanyerje a beteg az egészségét, és a normális életét.

Igenis, vannak rossz orvosok, akik csak a hasznot nézik, és szarnak a betegre nagy ívben, de a többség nem ilyen. Csak erről nem hallani a médiában, mert ez nem szenzáció, ebből nem lehet hírt csinálni. És a mai egyészségügyi helyzethez képest, meglepően kevés olyan ember hal meg, aki megmenthető lenne.

Hibázni mindenki hibázhat, hiszen mindenki "csak" ember. De nem ez az általános.

"a fiatal generációról meg annyit, hogy ők aztán még jobban el vannak szállva. még a vanabí juppí ügyvédeken is túltesznek."
    Ez nem igaz. Sajnálom, hogy vannak ilyen emberek is, és szerintem az egyetem feladata lenne ennek a kiszűrése. Csak ha minden ilyen emberkét megállítanának, akkor abból olyan perek lennének, mint az állat, és kb. fele annyi orvos lenne, mint amennyi most van. Sajnálom, ha ilyen tapasztalataid vannak ezen a téren.

Új hozzászólás Aktív témák