- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
"pl átképezték magukat?"
Oké, de miből vagy hogyan?
"most azért tartsunk fel egy rossz rendszert, mert jajjmilesz az ott dolgozókkal. felnőtt emberek, talán fel tudják magukat találni."
Nem, viszont úgy kellene ezt megoldani, hogy ők se szenvedjenek ebből hátrányt. Amúgy meg kb. úgy állítod be ezt a dolgot, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne itthon elhelyezkedni. Nem kell senkinek sem bemutatni ezt a rendszert, hogyan működik.
"lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, de szerintem új munkahely nem csak úgy jöhet létre, hogy támogatjuk, hanem úgy is, kedvező környezetet biztosítunk egy vállalkozásnak.
pl kiszámíthatóság, mindenkire érvényes egyszerű és egyértelmű szabályok, ügyfélközpontú hivatali ügyintézés. (ebből mennyi teljesült Magyarországon az utóbbi 20 évben? szerintem 0)"Ugyanezt gondolom én is.
sutszi: Egyet értünk. Csak talán
azegyes embereknek nem mindent az államtól kellene elvárnia. Oké, ez a rendszer így nem jó, de először próbálok tenni én saját magam a boldogulásomért.baluka26: Igen? És ezt te mire alapozod?
-
Kassadin
addikt
"szerintem hagyni kell, hogy új munkahelyek legyenek, nem pedig teremteni őket."
Nem igazán olvasok olyanról, hogy itt mennyi új munkahely jön lére, arról viszont egyre többet, hogy hány embert rúgnak vagy rúgtak ki. Valahogy nálunk a recesszió mindig sokkal mélyebb nyomot hagy, mint más országokban.
Adunk a multiknak 5 év adómentességet, meg elnézünk másfele, amikor megy a simliskedés, és az munkahely teremtésnek számít? Meg dolgoztathatnak éhbérért. Végül is...
"már az is elég lenne, ha nem hátráltatnák a jónépet mert az a baj, hogy ahelyett, hogy valaki dolgozna/vállalkozna ügyet kell intéznie, eközben meg nem tud értéket előállítani.
mások is tudtak már boldogulni, miután megszűnt a munkahelyük."
Nem tudom, hogy Mancika hol helyezkedne el a lvl99-es fénymásolással meg az office ismeretével, de mindegy. Azt nem értem én sem, hogy miért kell fél napokat a hivatalban ülnie az embernek, amikor ennyien vannak. Meg ugye az a munkatempó.
Hogyan boldogultak azok a mások? Írj példát.
-
Kassadin
addikt
"az államnak meg nem feladata a munkahelyteremtés, csak annyi, hogy ne hátráltassák azt."
Úgy látod, hogy a jelenlegi rendszer magához csalogatja a befektetőket? Remek feltételeket teremt ahhoz, hogy a munkahelyek megmaradjanak, és több embert foglalkoztassanak?
Amúgy meg csökkenteni kellene ezt a hatalmas bürokráciát, csak nem tudom, hogy ezek az emberek hova mennének dolgozni.
-
Jhonny06
veterán
Hiába áltatod azzal magad, hogy abszolút nem tudta, hogy mit ír alá, 100%, hogy ez nem így van. Legalább hallásból mindenki tudja (a szüleiről nem is beszélve), hogy nagyjából mit tartalmaz az új határozat. Ha ez neki nem lenne megfelelő, akkor nem ült volna ott, hanem ment volna költségtérítéses szakra.
Ahogy írták fentebb is, kiragadtak egy idézetet egy cikkből és most lehet ezen puffogni, mert enélkül egy nap se telhet el kicsiny hazánkban, ugye. Az, hogy pontosan nem tudta a részleteket, na bumm.. majd utánanéz, ha ki akar menni külföldre és esedékessé válik, most nincs nagy jelentősége, mert: ahogy írtam, alapvetően mindenki tudta, hogy mit ír alá, a részletek meg ilyen formában jelenleg nem számítanak.
-
Иван
őstag
Tudom, de most úgy értettem, hogy duplán fizetni kell. Mert ebben az országban amúgy már megszokhattuk, hogy az adódért mit kapsz. Kordon a parlamented köré. Irony is a bitch.
krizmo_:
"Bután van ez az egész kitalálva"
Az egész oktatásügy MO-n egy nagy katasztrófa. Kezdve azzal, hogy 20 éve csak nyirbálják a sulik költségvetését. Minden épkézláb országban az oktatásnak (meg az egészségügynek) van prioritása minden szempontból. Elvégre azon múlik a jövő emberanyaga milyen lesz.
Na most nálunk pénz inkább megy mindenféle hülyeségekre, de nem a sulikhoz, a színvonal süllyed és ne felejtsük, hogy minden kormány első dolga egy nagyszabású reformot hajtani végre. Szegény nővérem, ő két-három reformba is beletenyerelt, nekem (még) csak egybe sikerült. Komikus."Arról nem is beszélve, hogy az UNIO miért engedte meg ezt a röghöz kötést mert az nem más."
Azt én sem értem. De remélem visszajönnek a feudális viszonyok, és akkor mindenki jobbágy lesz, rendes röghöz kötéssel. Ja igen, azért ez már eleve sokat elárul az országról, hogy erővel kell itt tartani a fiatalságot.
Löncsi:
"Gondolom kitiltják az országból."Na most aztán kibasznak vele. Lassan minden fiatal életcélja innen elhúzni a csíkot. Már nem csak dolgozni akarnak kint, de tanulni is. Na vajh' miért....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo most olvastam az alábbi cikket:Aki nem írja alá a szerződést, fizethet az egyetemérttekintsünk el attól, hogy ez gyak....
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest