Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
Kellemes emlékeket ébresztett bennem a cikked!
-
mclaren-d
aktív tag
Nagyon jó teszt Köszönöm szépen egy élmény volt Nekem egy 1950 pro után lett egy ilyen 1900XTX-em Imádtam
★Corsair vengeance c70★MSI B450 Tomahawk ★AMD Ryzen 2600★Sapphire5700
-
-
v.tom
őstag
Jó kis régi szép idők. Volt egy xpress 3200 chipes, rd580-as DFi lapom, ezek hardverek voltak a javából.
A lapnak olyan doboza volt, hogy kb. a gyártó 18 éves lányát is belecsomagolták, mint extra.
[ Szerkesztve ]
-
walkmanboy
tag
Jó kis cikk Bacsis reggelre, de ezt mikor a feléhez értem beugrott, hogy ezt már olvastam a honlapodon
A nők szerint a szülni a legnehezebb.. Vajon BF-eztek e már 220-as pingel?
-
Sz.L.
aktív tag
Jó cikk!
Annak idején (2006 körül) még emlékszem mennyire vártam a CF elterjedését egy ATi Xpress 3200-es lappal. Aztán elég sok cikket írtak a CF instabilitásáról (nem támogatottságáról) és úgy döntöttem várok egy kicsit még. Aztán a belső CF hidas megoldás megjelenésének időszakát is átvészeltem 1db X1600XT-vel. Mikor eljött az idő (2007-2008) 2db X1950 PRO Ultimate-re esett a választásom. A stabilitással akadtak problémák, de valószínűleg szoftver problémákból fakadóan. Ekkor elgondolkodtam egy pillanatra, hogy milyen jó, hogy kihagytam a külső CF-es megoldást az 1900XT-XTX lehetőséget (és mennyit spóroltam).
A CF technológiát 2007-2008-óta használom és vészelem át vele a az új csúcs kártyás időszakokat. Jelenleg ezt most 2db HD6850-el teszem, problémamentesen.Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Csabro
tag
Hat ez nagyon jo cikk volt. Pont nekem valo.
Bevallom en sokkal nagyobb elvezettel olvasok ilyen retros "izomteszteket" a regi bika kartyakrol mint egy esetleges uj fejlesztesrol. Jo latni es olvasni az ilyet ami elohozza a regi szep emlekeket.Gratulalok a teszthez, biztos nem volt egyszeru beszerezni a cuccot
-
mghltm
addikt
koszi az irast, nagyon erdekes volt!
minden elismeresem az elszantsagodert, nem semmi idot/energiat/penzt fektethettel egy ilyen konfigba!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
capulet75
addikt
A jó öreg vörös izomfiúk.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Petyyyyy
addikt
Jó cikk lett, tetszett. A kártyákhoz külön is gratula, pöpec darabok!
így ő is piacra a saját megoldását - Ide beszúrhatsz egy "dobta-t"[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Gabbo
aktív tag
Jó cikk, grat!
Régi szép idők!
Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!
-
HaZsolt
őstag
Már a cikk nevétől tudtam, hogy te leszel az bacsis. Jó volt ezeket újra olvasni.
-
Destructo
senior tag
Iszonyat nagy UP és gratula a cikkhez!Jó lenne a jövőben hasonló retró egykori high end konfog tesztekr olvasni! köszi még egyszer!
-
nagyúr
az első, amire rákattintottam, rögtön van raktáron.
a 470-ről meg leírtam, hogy érthető alternatíva, ha valaki hajlandó 400W-nyi VGA-t betenni a gépébe, és kicentizni a VRAM-ot. sztem zárjuk le ennyivel."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
skydragon
tag
UP jó cikk igaz bacsis oldalán már olvastuk
-
Recon666
Közösségépítő
Az argepet inkább hagyjuk, fele termék raktáron sincs. Az iponban néztem ott átlagban 125-130k volt az áruk és nem egy drága bolt. Használtat mondtam, mivel újonnan nem lehet már kapni 470-et. De veheted mellé a használt HD7970-et vagy a 680-at még mindig megvan a 25k különbség.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
nem tudom, hol nézted a 7970-et, az argep vagy egy tucatot dob 115K körül.
egy kártya esetén tényleg elég az 1G VRAM fullHD-ben, viszont két kártya már annyival gyorsabb, hogy ott be lehet kapcsolni olyasmiket is, amikkel már kifutsz az 1G-ból.
a 470SLI egy fokkal jobb az 1,25G-val, de az sem biztosíték - és egy olyan hőtermelésű konfig nekem pl. biztosan nem kéne. ja, és használt árral nem sportszerű jönni...[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Jó cikk, anno szinte a nyálam csorgott ezekért a csúcs ATI és Nvidia kártyákért, nem csak a teljesítményük volt nagyon jó, de a kinézetük is megdobogtatta a férfiember szívét akár egy kedvenc autó típus
Itt hiányzik egy betű:
"próbáltam, volt gép újraindítás"
Crysis Warhead FPS grafikon alatti részen találhatóJut eszembe!
Nvidia kártyákkal lesz hasonló?
pl7800GT/7800GTX/7900GT/7950GT/7900GTO/7900GTXÜdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
zoleek
tag
válasz #65675776 #28 üzenetére
Sajna ez tény.
Annó nem volt az a kib@szott olcsó az I7 860-as procom, felháborító.
Az integráció áldozata lettem......Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.
-
zoleek
tag
A felső kategóriás lapok támogatják Pl szerintem az én Asus sabertooth 55i deszkám nem épp alsó kategória... Tavaly vettem nem kevés málnáért és mégsem tudja...
Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.
-
Mister_X
nagyúr
Gratulálok a teszthez!
Emlékszem, hogy mennyit álmodoztam X1900XT-ről és, hogy pár évvel később is csak egy X1600XT-t sikerült bezsebelnem... azért jó kártya ez is, van benne annyi szufla, hogy a mai játékokat is elvigye minimum-közepes szinten.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
endib
tag
Jó cikk, grat!
-
mickemoto
őstag
Jó az ilyen régebbi hardverekről olvasni, hogy hogy teljesítenek a mai játékokkal.
Az új dolgok már nem nagyon érdekelnek. -
nagyúr
nézd meg újra az árakat, a HD7970 110-120k között megkapható. ezzel szemben a HD6870-ből és a GTX560Ti-ből ne az 1GB-os változattal számolj, és akkor már 120k felett jársz
amúgy tetszett a retro teszt
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
master90
aktív tag
Patent kis teszt let!
Crysis warhead elégé megizzassza még a 2 kártyát is -
törölt tag
szokás szerint zseniális írás nagyon tetszett!
-
Stef3
csendes tag
Jólesett ez a kis nosztalgia, csak az a baj, hogy egy megvalósítatlan terv emlékeit hozza felszínre bennem. Én is ebbe az irányba akartam mozdulni. Megvolt a crossfire képes lap, és ott csücsült egy X1950pro kártya a gépben, párjára várva.
A baj csak az, hogy mire úgy gondoltam, hogy most már kellene egy kis teljesítménytöbblet, és a kártyához is hozzá lehetett jutni kedvező áron, addigra jöttek ki olyan játékok amik a 10.2-es driver-rel csak durva textúrahibák mellett futottak. Az ATI viszont egyszerűen leállt ennek a szériának a támogatásával, és nem is készült újabb driver hozzá.
Hivatalos úton is megkerestem őket kétszer is, válasz azonban egyszer sem érkezett.
Ez nagy feketepont a szememben, nem erre számítottam. Így csere lett a vége, az NVidia legalább csak akkor áll le a driver támogatással, ha az tényleg az értelmét veszti.A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Skizz
addikt
Elkapott a nosztalgia, pedig nem is volt rég. Jó cikk.
-
grozam
tag
Szerintem ma sem érdemes két kártyát venni, hanem egy jobbat.
-
mcs
veterán
Gratulálok a cikkhez!
Annyit jegyeznék meg, hogy a Battlefield Bad Company 2 valószínűleg procilimitbe ütközhetett.
-
törölt tag
A legjobb minőségű chipek (azaz a válogatás során elsőként megfeleltek) minden esetben az Opteronokba kerültek (pontosabban azt lézerezték rájuk), szóval minimális az esélye, hogy egy sima X2-vel jobban járna. Ráadásul a 4200+ csak 2x512KB L2 cache-sel bírt, míg az Opteronok 2x1MB-tal. Ez is számított sokat (ráadásul a Toledo többnyire jobb tuningpotenciállal bírt, mint az azonos órajelű Manchester.)
bacsis: Szerintem annyira nem meglepő, hogy egyes újabb játékok nem mennek rendesen a régebbi CF rendszereken. Sem a fejlesztők, sem az AMD nem foglalkozik ezzel. Minimum olyan CF kell ezekhez, amit támogat a legutolsó akár Legacy R600 driver és van hozzá CF profil. Tehát HD 3850 alatt nem hiszem, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Persze ha mazochista vagy akár HD 2400 CF-fel is próbálkozhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Jó volt olvasni a cikket, szépen össze lett rakva. Igaz amikor ezek a hardverek megjelentek, még azt sem tudtam mik vannak egy számítógépben.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
hackeeeee
Jómunkásember
Régi szép idők, amikor még külső kábellel ment a CF. Emlékszem rá, hogy a CF-es kártyák aranyáron mentek, és tény, hogy a megfelelő lapok is eléggé drágák voltak, és persze ritkák. Manapság szinte kincsnek számít egy ilyen AMD-s lap.
Prociból megnéznék egy jó kis régi X2-t, pl. egy jó tuning potenciával rendelkező 4200+ X2-t.
Jó volt kicsit nosztalgiázni. Köszi!
(#2) zoleek: Tény, de a kártyák teljesítménye kijön 2*8-al is. Sőt, 16/4-ben sem tapasztalható olyan szintű lassulás, mint amire az ember hirtelen számítana a számok láttán. (Persze 2.0-s PCI-E mellett). Mellesleg pl. a "tuninglapok" esetén, Pl. Asus ROG szériánál megvannak a 16/16-os PCI-E-k.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
zoleek
tag
gyakorlATi Ez nagyon kemény volt a végére!
Jó cikk, gratula a kártyákhoz!
Köszönjük.
De az azért milyen durca, hogy még a mostani lapok java sem támogatja a 2*16-os pci-e sínkiosztást... Ez pedig 6 év távlatából már csapatja szépen!Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.
-
matej013
tag
Az a durva, hogy nekem még mindig olyan alaplapom van, ami ezt a Crossfire-t támogatja. Egyébként eddig nagyon jó teszt, most járok kb. a negyedénél.
A sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest