Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crucio

aktív tag

válasz old rocker #237 üzenetére

Igazából rühelltem a nyomógombos korszakot, sosem voltam velük kibékülve, apró kijelző (pedig jó a szemem), apró gombok (nagyok az ujjaim) kis felbontású képernyő, rossz színek, stb. Ugyanannyira nem tetszett a 20 ezres, mint a 120 ezres telefon, pedig a családomnak hála néha nyomogathattam őket, de utáltam.

Szerintem mindkettőnknek igaza van, mindenki vegyen arra telefont, amire kell neki. Nekem szórakozásra kell, néha filmet nézni, zenét hallgatni, játszani, netezni, minden olyanra, amire most be kell kapcsolnom a gépet, de azért kisebb fogyasztással is meg lehet tenni átmenetileg. Pl este eszembe jut valami és megnézem, de nem kell hozzá bekapcsolni ezt az áramevő monstrumot, vagy mondjuk fb-on (amit utálok) tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal, mert sms-t küldeni meg telefonálni nem szeretek, az ezer forintos netből meg sok fb. üzenet kijönne a WP7 alkalmazása segítségével.

Nem nehéz ellenállni a kísértésnek, ha nincs olyan telefon, ami megfelelne az igényeimnek, így nincs kísértés, nincs minek ellenállni. Én ha telefont veszek, nem úgy fogom megvenni, hogy akkor most jövőre lecserélem, hanem akkor azt legalább 3 évre tervezem és az az idő ebben a világban, ahol két évre van tervezve egy elektortechnikai eszköz, elég sok, főleg hogy a most 2 éves KP500-asom igazából a halála szélén van, csak egyáltalán nem akarom még lecserélni..

Nekünk pl egyáltalán nincs házimozink, mert.. Minek? Miért kéne az, amit a moziban is megkapunk? Másrészt rohadt drága. Drága a FULL HD tv - ami szintén nincs, drága a hozzá való 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszer, stb.. Nekünk ilyenek nincsenek. Egyetlen szenvedélyem a sport és a számítógépes játékok, így ezeknek megfelelően vásárlom a dolgokat, illetve anyám, majd ha most lesz munkám kicsit szabadabb leszek ebben, de ez már nem tartozik ide.

Szerintem jó dolog buszon, vagy bárhol zenét hallgatni, sajnos már egy éve nem élvezhetem a zenehallgatás előnyeit, mert ez a szerencsétlen telefon már fel sem ismeri a fülhallgatót - ráadásul még csak nem is jack dugós, epic face palm..

Nem igazán vagyok elfoglalt, bár barátnőm nincs. Nem értem hogy jön ez ide?

Mint írtam, én azt várom meg, ami bekövetkezett a számítógépeknél, amikor a hardver már az átlagos felhasználásnak megfelelő volt, és ahogy elnézem a telefonokat, ez még nem következett be, addig pedig nem akarok telefont venni, amíg akad a menüje. Mint mondtam, én vennék egy Lumia 710-et, de nem bővíthető a memóriája, így inkább kihagyom, pedig az lenne a legjobb választás. Nincsenek nagy elvárásaim, mai szemmel igen, de ha majd odajutnak a telefonok, mint most a PC-k hogy egy átlag felhasználásra minek erőmű, akkor majd szeretnék egyet. Szeretném kiélvezni azt a szintű pixelsűrűséget hogy ne lássam a pixeleket szabad szemmel - mert ha létezik ilyen, akkor miért is ne? Szeretném kiélvezni, hogy nem fagy fossá a telefon, mint a legtöbb Android. Ezután a KP500 után soha többé nem akarok látni akadó menüt, már az idegbetegség kerülget, amikor nyitnám meg az SMS írását és vagy lefagy a telefon, vagy újraindul, ráadásul olyan szarul érzékeli a bevitelt, hogy az valami elképesztő. De egy nyomógombos telefonhoz képest nagy a kijelzője és nekem szükségem van a PDF dokumentumok megnézésére, viszont az is olyan, hogy egy telefonon ha elég gyorsan pörgeteg, néha meg-megakad. Az én szemem pedig igen jó, észreveszem az akadásokat - még a játékokban is, és a KP500 miatt már duplán utálom.
    Szóval nem nagyok a kritériumok, csak legyenek használható telefonok. Hogy számítógépnek megfelelő kritériumok? Nos, igen. Ezek már valódi operációs rendszerek, amikhez valódi számítási teljesítmény dukál, mint írtam, szerintem egy Galaxy S3 lenne a nagyjából használható szint, vagy bármelyik WP7-es telefon (lumia 610 kivételével) de én már 60 ezret is sokallok egy telefonért, nem hogy 150-200 ezret. Igen, ezek már számítógépek, de azért van velük szemben egy ésszerű pénzmennyiség, amennyit még hajlandó lennék kifizetni, mert hát azért itt sem folyik méz a csapból, sőt..

Nem, nem sértődök meg, van humorérzékem, negatív kritikát is szívesen fogadok, várom az írásod :D

Új hozzászólás Aktív témák