Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabolcs2
csendes tag
Sziasztok,
100%-os backup csak roottal lehetséges?
Olyasmire gondolok, mint Windowson az Acronis. Nekem tizenéve tökéletesen funkcionál, az utolsó byte-ig megegyezik a "klón". Azért kérdezem, mert Androidnál már nem egy Miui frissítés rontotta el az addig jól működő rendszert. Ilyenkor visszatenném az előzőt.
-
Mégegy kérdés; mekkora súlya van az újabb és újabb frissítéseknek biztonság szempontjából? Mert többször csak security patchről van szó és ha nem annyira fontos, akkor nem érdekelne az egész frissítés téma, ha már jól működik a telefon (és itt még elavulásról nem nagyon beszélhetünk). Anno a Nokiák jól el voltak akár 8 évig is az egyszer jól megírt "1.0" szoftverrel.
-
Szabolcs2
csendes tag
Sziasztok!
Többször felmerült egy jól működő hívásértesítő app dilemmája.
Android 9-el nekem is tökéletesen működött a Proof Reminder, de 10-en (Miui 12.01.) teljesen random, hogy mikor jelez, pedig tényleg oda-vissza minden be van állítva. Egyszer működik, másszor nem. Valószínű, ez is a képernyőfelébresztéssel függ össze, így ha éppen úgy állnak a csillagok, akkor működik.
Nos, én is utánanéztem más app-nak és megtaláltam a stabil megoldást - már két hónapja tökéletesen működik. NoLED néven fut és a képernyőn való jelzés mellett a hangjelzést is tudja (nekem kifejezetten erre van szükségem). Az appstoreban nincs fent, de direkt nem közvetlen linket küldök, hanem egy ajánló leírást, amelyben szerepel a másik működő app, Always on Edge is. Nem mai app és az ajánlóban Galaxy A40-nek nek szól, de mégis tökéletesen működik.

A NoLED-re még lakat sem kell, csak a szokásos engedélyek, akkukímélő kikapcs, stb.
[link] -
Szabolcs2
csendes tag
-
Szabolcs2
csendes tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Őszintén megmondom, az ilyen "részleges" backupban én sem bízok annyira, mint egy totális rendszerklónozásban (pl Windowsra. Acronis), ami bitről-bitre mindent lemásol. Persze, ha létezne is, most ez utóbbival sem mennék sokra, hiszen nincs mit visszaállítani, nincs "etalon" Android 10-em, ami eddig tökéletesen működött volna.

Igazad van, itt azért nem olyan hosszadalmas a folyamat, mint egy új Win-nél mindent újratelepíteni. Minden beállításról készül screenshot és ahol lehet, kiexportálom amit lehet, így valóban szűz rendszer lesz az új rendszer.. Persze a backupnak így is van értelme, jól jöhet az még.
-
Szabolcs2
csendes tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Nem csináltam, nem gondoltam, hogy szükséges, azt hittem, tökéletes a "migrálás".
Gondolom, az azt jelenti, hogy van egy szűz oprendszered és mindent telepíthetsz újra, nem?Ha igen, annak nem örülnék...
A rendszer "backup" fájlaiból jól visszaállíthatóak az alkalmazások, vagy érdemes mindent újratelepíteni? -
Szabolcs2
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem a néhány napja megjelent Android10 + MIUI12 csomagra. Kár a 9-esért, mert azon minden a helyére került már és nagyon stabil volt.
Ennél viszont akadnak problémák. Több alkalmazás sem működik rendesen, pl a Battery app, amely akkumlátor kímélő üzemmódban nem hajlandó működni (minden engedélyezve van és az akkumlátor kímélőben is be van állítva, hogy hagyja figyelmen kívül, de semmi.) A Signal is elállítódott, de egyelőre arra még nem volt időm..., és még néhány apróság, pl fogja magát és újraindul, ráadásul érezhetően erőforrásigényesebb is a rendszer.
Mindezeket le sem írtam volna, ha az ébresztőóra működne. Egyszerűen nem kelti fel a telefont, nem működik kikapcsolt állapotban, pedig engedélyezve van. Remélem, én nem találok valami külön engedélyt, de amit tudtam, átnéztem.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus CM 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen3 WUXGA Touch i5-1245U vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS W11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Gondolom, az azt jelenti, hogy van egy szűz oprendszered és mindent telepíthetsz újra, nem?
A rendszer "backup" fájlaiból jól visszaállíthatóak az alkalmazások, vagy érdemes mindent újratelepíteni?