Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz MrSealRD #166 üzenetére

nem kopásról beszéltem, hanem amortizációról..

és mint mondtam nekem is nyitottak már rá ajtót az autómra... nem tudok vele mit tenni, ez ilyen "terület", védtelen fémbódé az utcán, zsúfolt helyen, akkor is keletkezik baleset véletlenül ha mindenki figyel.. esetleg táska csatja meghúzza.. egy patent a farmernadrágon... stb...

persze becsomagolhatja az ember az autóját bubi fóliába, hogy sose sérüljön... de ha "szabad a felület" sérülni fog, a "tahók" csak gyorsítják a folyamatot...

és ki javítja? ha aggódik kössön casco-t, majd az ... lehetetlen minden embert megfogni és azzal se fer, hogy "megfogtam egyet, ő fizeti az egész elem fényezését hehehehe"....

el kell fogadni.. a jármű az utcán amortizálódik... akár szándékosan, akár nem, akár tahó által történve is, de karcok és horpadások, mind kisebbek, nagyobbak keletkezni fognak...
    Ez ellen semmit se lehet tenni, lehet, hogy aki elköveti észre se veszi mit tett (most nem tudom, hogy, de lehet ilyen csillag állás.. de a kőfelverődés erre jó példa)...

hogy ne nyissuk rá egyik autó ajtaját a másikra meg egy kis odafigyelés ... de ez már nem feltétlen magunkon múlik ...
    jártam már áruházban.. állok a bevásárló kocsival.. majd jön oldalról egy másik, benne gyerekkel, és hirtelen az enyémet lökdösi arrébb a kocsija orrával, és közben "nyög" a csávó és tüzes szemekkel néz ... se egy "elnézést arrébb menne" vagy valami ... csak "feltűnt" arrébb lökdösődött, hogy legyen helye (picit arrébb gond nélkül elfért volna, de ő pont az én és egy másik kocsi között akart elmenni)... a gyereke közben ott ült a kocsi "gyerektartójában" ... de ezen emberek már csak ilyenek...

lényegében:
    nem tudsz más emberekkel számolni ... olyan mint ha nyáron kapnál egy jégesőt...
    ha az ember meg ezen dolgokat túl komolyan veszi, hát akkor a saját mérge öli meg... attól függetlenül jövőre tervezek (céges keretre) venni egy új autót (vadonatújat szalonból) ... de láttam én már rokon autóját az évek alatt ahogy szedik össze "harci sérüléseiket"... többek között volt olyan, hogy rendőrök üldöztek valakit, és az adott embert pont ott tudták "sarokba szorítani" aki erre rámenekült az autója tetejére, és onnan szedték le... biztosító nem fizetett, perre mehetett volna az adott rendőrök által "üldözött" személlyel, de mondták neki, pénzt belőle ne reméljen ... közben a nap is kiszívta az évek alatt (piros) ... valaki meghúzta a lökhárítóját parkoláskor.. van hogy úgy ráállnak egy oldalon, hogy csak a másik oldalról tud beszállni... az ajtajának jobb-bal oldalán kisebb-nagyobb rányitási horpadások...

Új hozzászólás Aktív témák