Hirdetés

2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hunluki


hunluki
senior tag

Rpi4 4 gigás fejetlen módban pörög nálam, torrentezik, sambázik, pi-hole-ozik, raspotify-ozik, van rákötve egy 1 terás 2,5-es HDD és egy ilyen két darab 4 terás ironwolf-al raid0-ban. Relatíve értéktelen adat van rajta, (filmek, sorozatok, mesék plex alá), illetve ami fontos az hetente kiíródik a terásra és megy fel onedrive-ra is.

Ami kimondott optimalizálás ha plex szervert futtatsz és ramod mérete engedi akkor érdemes létrehozni egy tmpfs-t és plexet megkérni hogy oda transzkódoljon ha szükséges, így nem írja folyamatosan az sd kártyát ami határozottan jót tesz az élettartamának. Sőt, igazából bármi ilyen temp dolog ha elfér akkor érdemes tmpfs-be kirakni ahelyett hogy szegény sd kártyát karistolja.

Amúgy 720p egy egész korrekt sweetspot egy ilyen rpi4-nek, ha minden x264-be van és mehet a direct stream akkor simán elbír 10+ klienst is, igazából a storage tempója lesz a limitáló tényező.
Ha transzkódolni kell akkor abból 2 720p elcsúszik egymás mellett, igaz ilyenkor eleinte kicsit döcögősen indul a film, viszont miután előre tudott dolgozni picit utána "kisimul" és hibátlan. A max load amit plexen láttam az két darab 720p transcode, 2 direct stream és egy 480p, vegyesen lokál hálón és neten kifele is, plusz emellett a fent vázolt 24/7 futó alapfunkciók.

Maga a kütyü egy ilyen házban van, félévente szoktam adni neki egy kis WD40-et hogy olajozottan menjenek a dolgok, de amúgy a nappaliban van, napi zaj mellett alig észrevehető ennek a kis "házi szervernek" a hangja.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.