- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
Új hozzászólás Aktív témák
-
raus
aktív tag
Meg mindig szenved a Winfos egy regröl örökölt DOS-os nyügtöl, mivel meg mindig kell hogy hasznaljon pagefile-t. Ha ki is kapcsolod akar 16GB ram mellett is, akkor is elöbb utobb talakozhatsz olyan alkalmazassal ami kekhalallal kilep mert nem tud swappelni sehova.
Page file nelkül sem lesz semmivel sem gyorsabb. Inkabb adj meg egy fix erteküt. Az segit, mivel csak egy fajlba kell irnia mindig es nem össze-vissza a merevlemez területen ami meg a töredezettseget is növeli. 64 bites oprendszernel nyugodtan adni lehet sokat. Nekem 8GB ram melett 12GB a pagefile es a masik merevlemezen tehet nem azon amin az oprendszer van.
Igy meg vagyok elegedve a teljesitmennyel es meg ssd sem kell. Ja es ami meg sokat segitett, egy 2GB-os gyors pendrive-ot fixre bedugtam hatra az alaplapon es engedejeztem a ready boost-ot rajta. Allitolag a kis rendszerfajlokat, dll-ek, stb. kihelyezi ra az oprendszer es attol is gyorsul. Valamint a ha merevlemez akkor mindenkeppen raid, föleg a mai vinyoarak mellett. -
ArchElf
addikt
válasz
szaszlaci #38 üzenetére
Meg tud címezni többet is.
A ~3,5 Giga abból jön, hogy 32 bites címzésnél a címtartomány végét a Windows kiosztja egyéb célokra, meg a perifériák belső memóriatartományainak (video, hangkártya, hálókártya, stb.) Ezért hiába van több, mint 3,5 GB memóriád, a RAM vége már nem nem fér bele 32 biten...
PAE-el meg ugyan címezhető a maradék is, de elég kevés program van, ami ki tudja használni (ugyanis nem az OS osztja transzparensen a PAE memóriát, hanem a programnak is kell tudnia kezelni)... Pl az MSSQL Server az egyik ilyen, a kevés PAE-t használni képes programból.AE
-
amargo
addikt
válasz
szaszlaci #12 üzenetére
A pagefile-ra gondoltam, mert a létiltásával addig nincs gond, amíg nem használsz combosabb programokat - gondolom netezésre használod, arra a 2GB elég is lehet -, mert összeomlana a rendszer, ha valami memória igényest elindítanál.
Anno én is gondoltam RAMdrive-ra, hogy gyorsítani a rendszert, aztán valahogy elmúlt - túl drága volt nekem.
-
lapa
veterán
ha kikapcsolod a pagefile-t, azt a memóriát csak az os fogja tudni használni, te nem fogod látni meghajtóként. nem tudsz például oda kicsomagolni dolgokat, vagy átirányítani program cache-t meg ilyesmi.
mondjuk 2 giga mellett én még a pagefile-t se biztos, hogy kikapcsolnám. valószínűtlen, hogy okosabb leszel a win saját módszerénél (lásd villámgyors).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest