Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
ráteszik a pórázt az erdőbenvagy fokozottan odafigyelnek rá
Erről van szó. Felelősséggel tartozik a kutya (és környezet) épségéért, éppúgy, ahogy a kutya lelki boldogságáért. Márpedig a póráz és az erdő a szememben összeegyeztethetetlen, ha van/volt kutyád, és családtagnak számított, akkor ezt megérted.
Igen, a nembánt, nemharap meg sokkal nagyobb baj, de ez megint csak az emberileg kétséges gazdát tükrözi le: feszült, agresszív, kisfarok -> vad, sunyi kutya. Vagyis gondolom, így van.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
10 méteres út ... 2 ember egy kutyával és képesek úgy elfoglalni az egész utat
Pesten, a bicikliúton is képesek sétálni -- akár én is néhanapján --, holott a járda másik fele a gyalogosoké. Nem figyelik, így ennek nem sok köze van a kutyához.jön 10-20 vaddisznó és megáll veletek szembe
Ennyien átvonulnak, nem jellemző, hogy megállnának. És igen, a kutya kap az alkalmon, méghozzá meg is találja a vaddisznót, majd szépen odatereli a gazdához. Viszont ne menjünk el, mert te arról beszéltél, hogy téged zavar, rád veszélyes, mint bringásra. (Bár ez a felvetésed esetenként helytálló, a szófogadó kutyára márpedig rá lehet parancsolni, még ha nem is azonnal, hogy hagyja a vadakat.)Persze hogy megkérdezheted, milyen gyakran járok erdőben. Pilisszántón lakom, ahhoz képest, hogy gyakorlatilag itt az út másik oldala egy erdei út, és ötven méterre már jelzésekkel el van látva és az általam mutatott jellegű erdőben halad, ritkán. Egyébként meg sejtheted, hogy nem csak elméleteket gyártok. Ugyan a kutyám nemrég elpusztult, ilyen tapasztalat is van: amikor velem volt, még mondani se nagyon kellett, pedig egyrészről nem járt iskolába, másrészről keverék-tacskó volt, ahol aztán van vadászösztön rendesen.
Ami a törvényt illeti, inkább az elég gazdag, részegen lövöldöző nyomorultakat kellene kizavarni, vagy a krosszmotorozó tizenéves hülyéket, mert mindketten azt hiszik, övéké az erdő. (Utóbbiak mondjuk itt már nincsenek se erdőben, se faluban.)
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Arra szerettem volna felhívni a figyelmed, hogy talán mégiscsak te látod rosszul, és a gerendát nem veszed észre... Nekem nincs bajom a bringásokkal, de ahogy az autósnak kell vigyáznia a biciklisre, úgy utóbbinak meg a kutyákra. Gondolom te se veszed jó néven, ha az autós hasonlóan nyilatkozik a "hülye bicajosokról", és itt most nem a tényleg hülyékre gondolok. Mert hogy minek tököl előtte, meg mittomén milyen bajuk szokott lenni...
A törvényre hivatkozni nagyon sokszor hiteltelen, főleg, hogy neked itt a személyes hasfájásod a bejegyzés oka, és azt kívánod, hogy mindenki az út szélén maradjon és csak sétáljon, mert te "száguldozni" akarsz. A szelíd vagy nevelt kutyát igenis lehessen szabadon engedni az erdőben, ha a törvény más, akkor hibás és változtatni kell rajta!
Arról nem beszélve, hogy a bringás simán kijöhet gyorsan és eléggé kevés hanggal egy kis ösvényről, szóval nekem gyalogos turistaként bizony figyelni kell erre, mert ő nem mindig tud időben észrevenni.
"Út közepén sétálnak, út közepén kutyát sétáltatnak,"
Akkor ott mi a váratlan esemény? Azon az úton előre látod, mi a helyzet. Viszont az nem épp erdei turistaút, mint a bejegyzésedből eddig gondoltam: a hegyen erdőben, ami mellesleg természetvédelmi terület." Nálam az így néz ki. Nehogymá' itt egy szelíd kutyát pórázon vigyek.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Nyaranta a Mecsek, Pécs fölötti szakasza tele van kerékpáros őrülttel a turista ösvényen. Sok helyen két túrázó sem fér el egymás mellett, nemhogy egy hatvannal lefelé száguldó kerékpár és egy személy.
Vannak kijelölt kerékpáros ösvények, de azokat nem igazán használják. Nagyon szélesek és pocsolyák is előfordulnak rajta.Kutyát az erdőben, a szabályoktól függetlenül, csak akkor szabad "vezetni", ha a kutya megtanulta a gazdát követni és figyelni rá. Ha nem elég fegyelmezett és valamit meglátva elfut és nagy eséllyel sohasem kerül elő.
PS:
Tudom te rendesebb kerekezők közé tartozol.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest