- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Jogos. De abból indult a thread, hogy a Chrome adatgyűjtő platform, így én a jelszavak elmentését értettem ez alatt.
Ha a webes böngészést értjük akkor viszont a kiindulás nem állja meg szerintem a helyét. Mert nem a böngésző gyűjti az adatokat, hanem a weboldalak és a sütik. Tehát szerintem nem a Chrome (meg a Firefox, Edge, stb) az adatgyűjtő platform.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Ha csak a jelszó hash-t tárolná a google, firefox, stb. akkor szerintem nem működne a különböző böngészők közötti jelszó szinkronizálás. Ha a laptopon a Chrome-ba elmented a jelszavadat és az össze van kötve a Google profiloddal, akkor az androidos telefonon a Chrome-ot elindítva ott vannak a jelszavak.
Én már otthonra is csak komplex endpoint protection-t ajánlok. A sima víruskereső (legyen ingyenes vagy fizetős) ami csak a klasszikus vírusadatbázisból dolgozik, szerintem hamsi biztonság érzetet nyújt csak.
Egyébként kb mindenkinek a kezében ott az okostelefon. Az sokkal több adatot gyűjt és tárol, mint bármelyik böngésző és általában semmilyen védelemmel nincsenek ellátva.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
"Neki annyi kell, hogyha véletlen fb chaten kap egy vírusos linket vagy egy vírusos csatolmányt azt megfogja a védelmi program. Erre jó a WD is, de kb bármelyik ingyenes szoftver is."
Én is azt hittem 10 éve. Csak mikor 1 év alatt kétszer raktam újra szüleim gépét akkor inkább kibővítettem a saját licencemet és azóta sem volt semmi probléma.
"Ha tud phising oldalak elleni védelmet az tök jó, de főleg magyar nyelven ezek is elég ritkák."
Ezt remélem te sem hiszed el. Egyszerű próba, adj fel marketplace-en egy hirdetést. Az első 10 érdeklődő email címet fog kérni, amire küldeni tudja a phising oldalának a címét. Meg fogsz lepődni mennyire profik az oldalak.Napi szinten kapunk a cégnél olyan telefont, hogy jaj feltörték a gmail/facebook/insta/stb. fiókomat segítsünk visszahackelni.
Donki Hóte #69
"A magyar nyelv kiváló védelmet nyújt a csalások nagy többsége ellen."
Ez nem igaz.[ Szerkesztve ]
-
addikt
"Én nem látom a tesztekben, hogy a fizetősek jobbak lennének."
Nem is azt íram, hogy jobbak, hanem hogy több rétegű védelmet / szolgáltatást nyújt. Fizetőshöz általában van gyártói support 1-2 órán belül, több rétegű védelem és ide vehetjük a könnyebb konfigurálhatóságot is, eszközök állapotának nyomon követhetőségét egy központi felületen."Ellenben az EULAjukban általában ott van, hogy felelősséget (különösen anyagit) nem vállalnak semmiért."
Az ingyenesnél vállal bárki bármit?A céges környezetben meg sokkal komplexebb védelem kell. Ott a "vírusirtó" csak egy a sok védelem közül.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Krugszvele #63 üzenetére
Vírusirtó, tűzfal, URL szűrő, csalás elleni védelem. A legtöbb fizetős vírusirtó gyártónak van ilyen megoldása még home userek részére is.
Szerintem az ingyenes vírusirtóknak áldozott le. Általában azért ingyenes, mert alig tud valamit és amit tud azzal is csak lassítja a gépet. Legalábbis ez volt eddig a tapasztalatom, amikor ilyenekkel találkoztam. Én mindig is valamilyen fizetős terméket használtam és soha nem volt ilyen problémám.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
A klasszikus, csak víruskeresőknek valószínűleg igen. De a komplex védelmi megoldást tartalmazó szoftverek viszont kellenek és nem csak számítógépre, hanem telefonra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest