- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Johnnyxy27 #155 üzenetére
Amit teszt nem hoz ki az nagyrészt nincs, csak placebo... vagy szar a teszt.
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nincs különbség. Lehet és van is:
1. Bizonyos hw elemek nyilván hatással vannak egymásra, de ezek jól kimutathatóak és mérhetőek is. Logikusak. Amiket írtál abból a fele sem az...
2. Bizonyos feladatok gyorsabbak pl. NVMe-n sokkal, attól, hogy másik 10 alig gyorsabb a SATA-shoz képest. Ez is világos. De ezek - épp ebből láthatóan - mástól függnek. Nem ramtól meg csillagegyüttállástól. Lehet, hogy a szar sw okozza mindkét esetet. Hogy neked is igazat adjak, az is lehet akár sw vagy driver, stb.. oldali ha az NVMe NEM gyorsabb a SATA-nál. Hiszen papíron a számok alapján az kéne legyen.Szóval ezzel eltévesztetted a házszámot. Nem azt mondtam, hogy nincs bottleneck. Csak azt, hogy ha van akkor az kimutatható és kimérhető. Alátámasztják a specifikációk. Ha valaki azzal jön, hogy SSD átvitelnél bottleneck a ram mert DDR3-1600 pl. DDR4-3200 helyett, akkor viszont kiröhögöm. Nézzük már meg a két komponens késleltetését és sávszélességét... hogy lehetne bottleneck önmagában? Ha mégis mérhető különbséget okoz valami annak meg más konkrét oka kell legyen.
És ez nem pénz kérdés. I5-öm van, nekem elég. Az is bizonyítja, hogy most váltottam nemrég a régi...dobpergés...i5-ről.
Anyagiakban ne menjünk bele, de bőven lehetne jobb is.
Itt az a lényeg, hogy célirányos és optimális konfigot keresnek bizonyos emberek. Ahogy a cikkben is történt... HD játékra felesleges lett volna összerakni 1080 SLI-t akkor is ha van keret rá. Nem?
Meg egyébként más oldalról nézve is nonszensz ez a gondolat, hogy minden csak pénzkérdés. Ha renderelsz akkor pl. jobban jársz egy 10-12 magos Xeonnal. Pár magra korlátozott MP játékra meg sokkal jobb lehet egy 4 magos 5GHz környékére húzott cpu. Akkor most mit veszel a korlátlan pénzedből ami egyértelműen jobb? Akármelyiket nézzük a másik oldal hülyének néz - és jogosan - hiába a drága konfig.Rövidre zárva a témát: Szóval, nem. Nem venném a jobbat, így sem veszem ha van pénzem rá. Mert ha felesleges akkor minek? NVMe SSD teszteket megnéztem, amit én használok ott alig mértek különbséget. Aztán kipróbáltam egyet compile alatt valósan egyet. Sok kis file, az IOPS-nak meg kellett volna dobnia. Lóf*sz különbség nem volt. Innentől minek vegyem meg?
Másik példa ha már win frissítést hoztál. Az is pl. tipikus, hogy órákat homokórázhat csak a kereséssel a háttérben ha sok frissítésed hiányzik. Rakhatsz alá bármit, megnézed a resource monitort, semmit nem terhel és mégis vár, keres...
Másik ami erről eszembe jutott: dotnetes management felületek, van 1-2 MS-ben, cégnél próbáltuk, i3-on is 20mp mire elindul SSD-vel és a 12 magos Xeon szerveren raid-be kötött SSD-kkel is ugyanez rakat rammal.
Van amivel nem tudsz mit kezdeni... ill. olyan okok vannak mögötte, amit a számok nem magyaráznak. A többi meg placebo.szerk: Na még egy. Vajon melyik konfig bootol a leggyorsabban friss winnel uefivel? i5-6500 (4/4), DDR4, 850 Pro, i5-6400HQ (4/4), DDR4, NVMe SSD, i5-3317 (2/4, kisebb órajel, jóval régebbi proci), DDR3, 850 EVO? Igen, az utolsó...
Többszöri újrahúzás utáni próbával is mérve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest