Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
justice84
aktív tag
válasz guppy_83 #1262 üzenetére
A "több kliens" mit takar ? xbox,okos tv...?
A telefon,tablet a szűk keresztmetszet, ezekre tanszkódolni fog 1080p médiát mindig ha a plex appot használod. 1db 1080p/10Mbps lejátszásához 2000 PassMark-os Cpu szükséges ha transzkódoni is kell.próbáld ki esetleg
1. Plex app és a external playert bekapcsolni (BS player + exra kodek)
Hátránya a plex nem jegyzi meg hol jártál a filmben de ha Bs-t úgy állítod be hogy jegyezze meg akkor ott folytatja ahol abba hagytad.(manuálisan átváltod nézetre)2.Kodi app +PlexKodiConnect kiegészítő(Egy-az egybe áthozza a médiatárat a főmenübe megjeleníti a filmek,sorozatok menüt)
Ha nem segít és jót akarsz magadnak akkor veszel egy Nas-t ahogy interstate76 is tanácsolta.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tehát nem túl drágán kéne olyan vas, ami tud 2-3 transzkodolast akár, 6 vinyoval megbirkózik, etc.
Ha találtál szólj, mert erre ismerős i7-et használ, én meg normális klienseket, akikkel nem kell transzkodolni, simán vevő lennék egy 4-6000 passmark pontos rendszerre, ami kicsi.
5 vinyora mondanám hogy hp proliant micro gen 8 50k-ert, de az is csak egy 1080p-t tudott kodolni amikor teszteltem.
Vagy gyári nas, vagy hardver esvagy sw-t is neked kell mokolni, legalább egy xpenology szinten ami nem atomfizika.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Én ennyi adathoz a helyedben inkább NAS-t vennék. Mondjuk egy Zyxel NAS520-ast, 2 db 6 TB-os lemezzel, amiken így még a fontosabb adatok biztonsági másolatának is lenne hely. Kiszolgál 2 db olyan klienst is, amelyik 4K filmet néz (persze szintén transzkódolás nélkül), tehát relatíve jövőálló lenne, ha később változnának a filmezési szokásaid.
Egy hátránya van: kicsit macerásabb rá plexet tenni, mint egy laptopra, de azért megoldható. Berakhatod akár a szekrény aljába is, aztán távolról menedzseled. Ha ennyi cuccom lenne, mint neked, akkor én biztos nem adtam volna el a NAS-t és nem cseréltem volna laptopra.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Elektromos rásegítésű kerékpárok