Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Miért? Szerintem tök jól néz ki a falon, ha a kábeleket is eltudod rejteni. Ha a forgatás nem fontos, csak a dőlés állítása, akkor a unistrut bőven elég. Persze kell hozzá normális fal is. Nekem ingyen volt, mert volt hozzá itthon minden. Kb 10 perc volt az egész szerelés.
-
tothbe
addikt
válasz
st3v3np3t3r #20 üzenetére
a TV VESA200 kompatibilis a gyári leírása szerint. szóval ezzel nem lehet gond.
-
plevips
tag
Hát lehet offolom ezt a dolgot
-
válasz
st3v3np3t3r #20 üzenetére
Így már érthető.
Bár szerintem a felfogatópontok azért is lehetnek lent, mert egyértelműen ott van a súly a vastagabb részben az elektronika miatt.
Ez leginkább annyin módosít, hogy célszerű lenne egy fix falikonzolt választani, és azzal falra párhuzamosan rögzíteni a TV-t. Abból nem lehet baj.
-
zolees
tag
Hali!
Én egy ilyen fali konzolt használok a Sony TVnk-hez.
[link]
Az a két távtartó csavar megy a furatba, és elég nagy tartományban lehet a sínen húzni jobbra-balra, ha esetleg nem sikerült jól bemérni a falhoz rögzítéstÜdv. Zoli
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
razorbenke92 #19 üzenetére
persze... ez tiszta sor... csak pl. ha az említett TV nem VESA kompatibilis, hiába a megfelelő furat távolság... a TV súlypontja a gyártó által ajánlott tartó falikonzolhoz van beállítva, nem pedig egy méretben stimmelő VESA konzolhoz... ahogy néztem,a gyári fali konzol csak 2ponton tartja a TV-t, a megfelelő pozícióban, hogy a sűlypont optimális legyen és ne bukjon a TV előre vagy hátra... 200x200as konzolmérthez képest eléggé alsó tájékon vannak a furatok... a felső 2 furatnál lenne egyensúlyban a TV... elképzelhető,hogy egy uni vesa konzol elbírja a TV-t súlyban, csak kérdés,hogy a furatok kibírják-e a nem optimális súlypontú pozíciót... azt tudni,hogy a furatokban mekkora menet van illetve a merevítő a TV-ben, hogy van kialakítva?
-
válasz
st3v3np3t3r #18 üzenetére
Az hogy milyen vesa szabvány, nincs kapcsolatban a terhelhetőséggel. Maga a vesa csupán a furatkiosztást írja elő. Ergo attól hogy vesa 400 még a terhelhetősége lehet kicsi. (Bár nyilván a nagyobb távolság hozza a nagyobb készüléket, és a nagyobb súlyt) Az tehát, hogy 200 helyett vegyen 400-at nem feltétlen alternatíva, főleg, ha nincs rajta 200-as kiosztás.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ha TV súlya nem haladja meg a 200x200as TV konzol maximális terhelhetőségi értékét, akkor szerencséje lesz
Nemrég vettünk egy 400x400-as konzolt és vissza kellett vinni kicseréltetni, mert a TV 3kg-mal volt nehezebb mint a konzol terhelhetősége...az akasztófül nem bírta,meggörbült a +3kg-tól... vettünk egy HAMA konzolt a médiában.... az vastagabb anyagból és más kialakítású, az már bírni fogja
rendes volt az eladó, mert kicserélték, ráfogták, hogy hibás, amúgy nem cserélték volna ki...
-
sanzi89
addikt
válasz
st3v3np3t3r #16 üzenetére
Ha ilyen távolságra van a lyuk a TV hátában akkor nem mindegy, hogy mi a kicsi meg mi a nagy? A 400-as nem fog passzolni hozzá.
Amúgy meg ha normálisan felcsavarozza és nem ül a TV szélére, akkor sose lesz gond vele.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Az a poén, hogy az eredeti konzol itthon 16-25ezer között volt kapható, ehhez képest az ebay-es ár rohadt sok, 45-51ezer+posta
sanzi89 ekkora TV-hez a 200x200as VESA túl kicsi lesz... nekem 42-es LG-m van, ahhoz 400x400-as VESA konzolt kellett vennem...bár jobban megnézve a képet, furcsálom hogy a tartó csavar távolság ilyen kicsi...én nagyon tartok tőle,hogy a 200x200as VESA konzol nem fogja rendesen megtartani
-
sanzi89
addikt
Akkor gyakorlatilag bármilyen VESA 200x200-as konzol megfelelő lesz. Menj el egy nagyobb Media Markt-ba, ott ki lesz állítva egy csomó. Nézegesd meg melyik tetszik, milyen kialakítás lenne a legjobb, kicsit meg is cibálhatod mennyire stabilak. Aztán a típus ismeretével Google, és megvenni egy szimpatikus helyen, vagy akár az MM-ben.
Én mindkét alkalommal így csináltam. -
plevips
tag
ilyen távtartó gyűrűt honnan lehet venni?
-
icemad
nagyúr
Én meg raktam 2 unistrutot a falra, kettőt a tv-re osztjóvanazúgy...
100 kiló vagyok, engem elbír.
Mondjuk így csak dönthető és nem forgatható. -
bambano
titán
nekem a tv-hez adtak négy olyan távtartós csavart, amivel síkba tudtam hozni a hátulját, és ráment a szabvány vesa konzol.
neked nincs ilyen csavarod?
-
Fr3eWar
őstag
Ránézésre jó lesz, ha tényleg 20x20-ra vannak a furatok.
Illetve kelleni fog távtartó gyűrű, amivel síkba tudod hozni a képernyő hátoldalán levő furatokat, és az alsó elektronikai vastagabb résznél lévő furatokat.Kérdés, hogy kell, hogy dönthető legyen, vagy forgatható (kinyúló karos) vagy az a cél, hogy minél közelebb legyen a falhoz.
Egyik kollégának pont valamelyik nap javasoltam Vogels MA3000-et, meg is vette, és meg is köszönte a segítséget. Neki is mint nekem is az volt a cél, hogy élhető árban legyen a TV a lehető legközelebb a falhoz (ezzel 3centi).
Amit linkeltél, azzal minimum 6-8 centi távra tudod rögzíteni. -
-
Sanyi.mTs
addikt
én ilyesmit vettem. Kicsit túl van biztosítva, mert 40kg-t tud, de a tv csak 15. Illetve jó hogy dönthető, jobbra-ballra állítható és még a faltól is kicsit távolabb tudtam tolni (kb a tv szekrény elejéig ér)
-
plevips
tag
válasz
razorbenke92 #4 üzenetére
[EZ] jó lenne? 25 kg bír, a TV 18 kg.
-
Amit mi vettünk univerzális karos fali konzolt ahhoz voltak különböző távtartók. A felfogatópontjaid mélységkülönbsége miatt erre figyelj oda, hogy legyen megfelelő távtartód, amivel nem fognak a csavarok "libegni".
Fontos még, hogy a súlyterhelhetőségre figyelj oda jobban, és ne a méretre. A linkelt példány pl. 10"-46" méretre van, és 20kg a terhelhetősége. A TV amit rátettünk 55" viszont 13,6kg. Egy másik fali tartó 60"-ig és 14kg-ig volt, amiben kevésbé bíztam.
-
tothbe
addikt
a milyet, az csak attól függ mit akarsz vele. ha csak feltenni akkor egy sima falikonzol. de lehet dönthetős vagy akár forgathatós is. A lényeg, hogy VESA 200-as legyen mert a TV-den ahhoz vannak felfogatólyukak.
Meg a méretéhez valót vegyél, nehogy egy túl kicsi aztán leszakadjon. -
Fr3eWar
őstag
Szerencsére voltak olyan köcsögök, hogy egyedi rögzítést raktak rá így első olvasatra.
Utólag vagy megveszed 40K körül a gyári rögzítő szettet (SU-WL450) ebay-en. vagy veszel egy faék univerzális rögzítőszettet aminél bárhol lehet a pánt felül (nem pont vesa távon) és barkács.
Első körben meg kellene mérned a távot a négy furat között. Felül van mélyen kettő (első kép) és alul a cimkés képen jobb alsó sarokban, plusz van egy párja valahol bal alul.
Ennek a négy pontnak kell a távolsága felső kettő egymástól, alsó kettő egymástól, és felső alsó egymástól.
Utána lehet agyalni milyen rögzítő lehet jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Androidos tablet topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest