- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
icemad
nagyúr
Miért? Szerintem tök jól néz ki a falon, ha a kábeleket is eltudod rejteni. Ha a forgatás nem fontos, csak a dőlés állítása, akkor a unistrut bőven elég. Persze kell hozzá normális fal is. Nekem ingyen volt, mert volt hozzá itthon minden. Kb 10 perc volt az egész szerelés.
-
tothbe
addikt
válasz
st3v3np3t3r #20 üzenetére
a TV VESA200 kompatibilis a gyári leírása szerint. szóval ezzel nem lehet gond.
-
plevips
tag
Hát lehet offolom ezt a dolgot
-
válasz
st3v3np3t3r #20 üzenetére
Így már érthető.
Bár szerintem a felfogatópontok azért is lehetnek lent, mert egyértelműen ott van a súly a vastagabb részben az elektronika miatt.
Ez leginkább annyin módosít, hogy célszerű lenne egy fix falikonzolt választani, és azzal falra párhuzamosan rögzíteni a TV-t. Abból nem lehet baj.
-
zolees
tag
Hali!
Én egy ilyen fali konzolt használok a Sony TVnk-hez.
[link]
Az a két távtartó csavar megy a furatba, és elég nagy tartományban lehet a sínen húzni jobbra-balra, ha esetleg nem sikerült jól bemérni a falhoz rögzítéstÜdv. Zoli
-
-
válasz
razorbenke92 #19 üzenetére
persze... ez tiszta sor... csak pl. ha az említett TV nem VESA kompatibilis, hiába a megfelelő furat távolság... a TV súlypontja a gyártó által ajánlott tartó falikonzolhoz van beállítva, nem pedig egy méretben stimmelő VESA konzolhoz... ahogy néztem,a gyári fali konzol csak 2ponton tartja a TV-t, a megfelelő pozícióban, hogy a sűlypont optimális legyen és ne bukjon a TV előre vagy hátra... 200x200as konzolmérthez képest eléggé alsó tájékon vannak a furatok... a felső 2 furatnál lenne egyensúlyban a TV... elképzelhető,hogy egy uni vesa konzol elbírja a TV-t súlyban, csak kérdés,hogy a furatok kibírják-e a nem optimális súlypontú pozíciót... azt tudni,hogy a furatokban mekkora menet van illetve a merevítő a TV-ben, hogy van kialakítva?
-
válasz
st3v3np3t3r #18 üzenetére
Az hogy milyen vesa szabvány, nincs kapcsolatban a terhelhetőséggel. Maga a vesa csupán a furatkiosztást írja elő. Ergo attól hogy vesa 400 még a terhelhetősége lehet kicsi. (Bár nyilván a nagyobb távolság hozza a nagyobb készüléket, és a nagyobb súlyt) Az tehát, hogy 200 helyett vegyen 400-at nem feltétlen alternatíva, főleg, ha nincs rajta 200-as kiosztás.
-
Ha TV súlya nem haladja meg a 200x200as TV konzol maximális terhelhetőségi értékét, akkor szerencséje lesz
Nemrég vettünk egy 400x400-as konzolt és vissza kellett vinni kicseréltetni, mert a TV 3kg-mal volt nehezebb mint a konzol terhelhetősége...az akasztófül nem bírta,meggörbült a +3kg-tól... vettünk egy HAMA konzolt a médiában.... az vastagabb anyagból és más kialakítású, az már bírni fogja
rendes volt az eladó, mert kicserélték, ráfogták, hogy hibás, amúgy nem cserélték volna ki...
-
sanzi89
addikt
válasz
st3v3np3t3r #16 üzenetére
Ha ilyen távolságra van a lyuk a TV hátában akkor nem mindegy, hogy mi a kicsi meg mi a nagy? A 400-as nem fog passzolni hozzá.
Amúgy meg ha normálisan felcsavarozza és nem ül a TV szélére, akkor sose lesz gond vele.
-
Az a poén, hogy az eredeti konzol itthon 16-25ezer között volt kapható, ehhez képest az ebay-es ár rohadt sok, 45-51ezer+posta
sanzi89 ekkora TV-hez a 200x200as VESA túl kicsi lesz... nekem 42-es LG-m van, ahhoz 400x400-as VESA konzolt kellett vennem...bár jobban megnézve a képet, furcsálom hogy a tartó csavar távolság ilyen kicsi...én nagyon tartok tőle,hogy a 200x200as VESA konzol nem fogja rendesen megtartani
-
sanzi89
addikt
Akkor gyakorlatilag bármilyen VESA 200x200-as konzol megfelelő lesz. Menj el egy nagyobb Media Markt-ba, ott ki lesz állítva egy csomó. Nézegesd meg melyik tetszik, milyen kialakítás lenne a legjobb, kicsit meg is cibálhatod mennyire stabilak. Aztán a típus ismeretével Google, és megvenni egy szimpatikus helyen, vagy akár az MM-ben.
Én mindkét alkalommal így csináltam. -
plevips
tag
ilyen távtartó gyűrűt honnan lehet venni?
-
icemad
nagyúr
Én meg raktam 2 unistrutot a falra, kettőt a tv-re osztjóvanazúgy...
100 kiló vagyok, engem elbír.
Mondjuk így csak dönthető és nem forgatható. -
bambano
titán
nekem a tv-hez adtak négy olyan távtartós csavart, amivel síkba tudtam hozni a hátulját, és ráment a szabvány vesa konzol.
neked nincs ilyen csavarod?
-
Fr3eWar
őstag
Ránézésre jó lesz, ha tényleg 20x20-ra vannak a furatok.
Illetve kelleni fog távtartó gyűrű, amivel síkba tudod hozni a képernyő hátoldalán levő furatokat, és az alsó elektronikai vastagabb résznél lévő furatokat.Kérdés, hogy kell, hogy dönthető legyen, vagy forgatható (kinyúló karos) vagy az a cél, hogy minél közelebb legyen a falhoz.
Egyik kollégának pont valamelyik nap javasoltam Vogels MA3000-et, meg is vette, és meg is köszönte a segítséget. Neki is mint nekem is az volt a cél, hogy élhető árban legyen a TV a lehető legközelebb a falhoz (ezzel 3centi).
Amit linkeltél, azzal minimum 6-8 centi távra tudod rögzíteni. -
-
Sanyi.mTs
addikt
én ilyesmit vettem. Kicsit túl van biztosítva, mert 40kg-t tud, de a tv csak 15. Illetve jó hogy dönthető, jobbra-ballra állítható és még a faltól is kicsit távolabb tudtam tolni (kb a tv szekrény elejéig ér)
-
plevips
tag
válasz
razorbenke92 #4 üzenetére
[EZ] jó lenne? 25 kg bír, a TV 18 kg.
-
Amit mi vettünk univerzális karos fali konzolt ahhoz voltak különböző távtartók. A felfogatópontjaid mélységkülönbsége miatt erre figyelj oda, hogy legyen megfelelő távtartód, amivel nem fognak a csavarok "libegni".
Fontos még, hogy a súlyterhelhetőségre figyelj oda jobban, és ne a méretre. A linkelt példány pl. 10"-46" méretre van, és 20kg a terhelhetősége. A TV amit rátettünk 55" viszont 13,6kg. Egy másik fali tartó 60"-ig és 14kg-ig volt, amiben kevésbé bíztam.
-
tothbe
addikt
a milyet, az csak attól függ mit akarsz vele. ha csak feltenni akkor egy sima falikonzol. de lehet dönthetős vagy akár forgathatós is. A lényeg, hogy VESA 200-as legyen mert a TV-den ahhoz vannak felfogatólyukak.
Meg a méretéhez valót vegyél, nehogy egy túl kicsi aztán leszakadjon. -
Fr3eWar
őstag
Szerencsére voltak olyan köcsögök, hogy egyedi rögzítést raktak rá így első olvasatra.
Utólag vagy megveszed 40K körül a gyári rögzítő szettet (SU-WL450) ebay-en. vagy veszel egy faék univerzális rögzítőszettet aminél bárhol lehet a pánt felül (nem pont vesa távon) és barkács.
Első körben meg kellene mérned a távot a négy furat között. Felül van mélyen kettő (első kép) és alul a cimkés képen jobb alsó sarokban, plusz van egy párja valahol bal alul.
Ennek a négy pontnak kell a távolsága felső kettő egymástól, alsó kettő egymástól, és felső alsó egymástól.
Utána lehet agyalni milyen rögzítő lehet jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni, TV falra szerelésével kapcsolatban. Olvasgattam utána, de nem tudom milyen konzol...
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- LG LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- iPad topik
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest