Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• anjani182

őstag

válasz elfelejtette #40 üzenetére

Ezt mondom! A szanitereket tudod lemondani....2 fürdő esetén sem sok, mert abból nem tesz be extrát, de az egész lényege az, hogy aki erre jön látja, hogy szépek a házak (azt nem mondtam hogy jók is! ;] ), szép nyílászáró, színezett aluredőny, színes csatorna, Tondach XXL cserép stb. , ezzel kialakít egy lakóparki, igényesnek tűnő arculatot és kelendőbbek lesznek a házak... :R

MOD. pl mindenhová raktak be Montel kéményrendszert, nekem ugyan nem kell de ha kell hanem van... :F

[ Szerkesztve ]

Forever and ever, let's make this last forever.

• anjani182

őstag

válasz Lenry #38 üzenetére

Azóta már 2021-22-23-ban szétverettem az egész házat.... :DDD igen ekkor lett fontosabb! Nemtudom mondtam-e de egyrészt voltak hibák is eredetileg, másrészt miután benne éltünk rájöttünk, hogy mi hiányzik, és azokat megoldottuk úgy, hogy tényleg hosszú távra tervezünk.

Akár gondolok itt olyanra, hogy elől fullba térkövezés, hátul térkő+műfű, hátul trapézlemez kerítés, a földszinten a laminált padló lecserélése hidegburkolatra, de akkor már bement az elektromos padlófűtés, 2 fürdő 0-ról felújítva, tetőn az üveggyapotot kőzetgyapotra cseréltük, de akkor már nagyon jó tetőfóliát is tetettem be, tetőtéri szobák újraburkolása melegburkolattal, nemtudom terasz újraburkolása, elől a bejárati ajtó előtti lépcső kiszélesítése oldalirányba, és akkor már újraburkolás, összes nyílászáró cseréje, tetőablakok is műanyagra, lenn pedig a gagyi Aluplast VEKA-ra cserélve....RAL szalag be stb. stb. falba beépített biokandalló, nappali és előszobába és a terasz oldalálára díszkő felrakatása, új konyha...stb.

De igen alapvetően az is benne volt, hogy mégsem olyan minőségi minden amit a generálkivitelező berakott, szép-szép a fóliás Aluplast ablak, de azért a 140e Ft-os bejárati ajtó messze van a jótól...meg hasonlók!

MOD: és akkor még menetközbe derül ki, hogy a lenti fürdőbe a PVC cső visszafele lejt (akkor már felverettem), közben a kazán is beszart abból is új kellett, a WC tartályokat Grohe-ra cseréltük, aminek nem mechanikusan működik a nyomólapja (a mechanikus Styronnak évente eltört kb.), Wellis kád, WC-k, ülőke, zuhanyfolyóka stb. Elég drága csapokat vettünk Grohe, de azok is beszarnak, közölte a garanciális szerelő amikor cserélte a kádtöltőt meg a zuhanyt hogy ez még az olcsó kategória (50e a szett). :K

[ Szerkesztve ]

• anjani182

őstag

válasz Silent77 #32 üzenetére

Én elég sok mindent újítottam/cseréltem ezen a téren, bár nem mondanám okosháznak de azért van:

- wifis elektromos kapu
    - wifis gázkazán
    - wifis redőny (de a fali kapcsolóval is működik!)
    - wifis klímák (2db)
    - wifis elektromos padlófűtés az egész földszinten (igazából 2 körre osztva) 1 kör: nappali, 2. kör: étkező+konyha+előszoba
    - 1-2 wifis led lámpa, gyári XXLUTZ-osak
    - wifis kamerarendszer
    - ezen felül wifis műszaki cuccok mint pl. légtisztító, robotporszívó, TV, soundbar, stereo szett, szobai ventillátor stb.

Nem nagyon tudnám elképzelni ezek nélkül, persze minden működik a hagyományos módon is, van fali vezérlés, kapcsoló bármi...

MOD: a rendőny témához egy plusz infó, még ha nehéz is elképzelni, elmondom hogy 230x230-as terasz nyílászáróhoz, alu-hőszigetelt redőnyt neked senki nem fog felrakni gurtnisan, mert egyszerűen nem tudod felhúzni!!! szóval igen vannak estek amikor amúgy meg kell venned!

MOD2: az utólagos redőnyhöz meg csak annyit, hogy rohadt nagyot takar ki a nyílászáródból, és még ráadásul csúnya is a tokot nézegetni...

[ Szerkesztve ]

• anjani182

őstag

Csak azt mondom, hogy mivel te sem vettél mittudomén színezett csatornát meg fehér az ablakod, így most "megvéded" ezt a házat ezen a téren, erre gondolnék. :R

• anjani182

őstag

válasz Lenry #29 üzenetére

Közben leesett "honnan fúj a szél", megnéztem az írásaid... :U

[ Szerkesztve ]

• anjani182

őstag

válasz albiosz #11 üzenetére

Én is büszke vagyok, hogy saját megkeresett pénzemen telik ilyenekre! Ennyi...nem kell itt ezt a saját kezű munka stb. eszmét nyomatni, ki mit-mennyit tanul dolgozik annyira és arra lesz pénze! Más is megdolgozott érte...

• anjani182

őstag

:C

Biztos akkor nálunk van a baj, a környéki lakóparkba általában 1 generál kitelező épít, milyen érdekes, hogy "alapáron" járnak ezek a dolgok amiket felsoroltam...biztos akkor itt van baj a fejekben ugye?!

Kb. kiröhögnének, ha azzal mennél oda, hogy legyen má' nem színezett eresz, meg fehér ablak és akkor majd vond már le az árból báttya :DDD ja meg jó lesz a Dömötör tartály meg a gurtnis redőny. Gondolom te még el is hinnéd, hogy akkor engednek az árból...

• anjani182

őstag

Mindegy, ha 500e Ft van konyhabútorra, tényleg nincs miről beszélni... :R

Tehát kb. most mondtad ki, hogy a ház nem olyan lesz amit szeretnél, csak azért lesz ilyen mert ennyi van rá... :Y

[ Szerkesztve ]

• anjani182

őstag

Üdv!

Nekem annyi problémám van, hogy amennyire tetszett a kerítés és az nem is annyira alap/olcsó megoldás, a többi dolgon pedig elkezdtetek spórolni láthatóan. És pont azok, amiket évekig/évtizedekig néztek.

Több dolgot emelnék ki:

- nincs RAL szalag (sem külső, sem belső) a nyílászárókon, vagy 9.000 Ft / 50 méter / oldal.
    - az ablakpárkány lehetne legalább műkőből
    - az ablakoknál nem látok kétszárnyút, valószínű nem gondoltátok át ha ki kell nyitni telibe ezeket a 120?-as ablakokat akkor az mivel jár, meg hát ez a sok egyforma "kocka" ablak szintén nem kelt egy modern hatást
    - az ablakok is lehetnének színezettek, legalább kívül
    - a csatorna nem színezett
    - vakolható redőnytök merre leledzik?! :F
    - elektromos redőnykiépítést megcsináltam volna
    - a csempéken is látszik hogy elég olcsóak, egyáltalán nem divat már ezek a föld színek, a mázas meg még kevésbé, de majd amikor rárohad a vízkő meglátod
    - a csempe kiosztás érthetetlen néhol, ilyen kis darabokat nem szoktak rakni, értelmesen ki kellett volna mérni előtte!
    - de ez még semmi, mert a csempe méreteket sem sikerült eltalálni, főleg a fürdőben 30-as padlólaphoz, 75-ös falicsempe?! rengeteg a padlón a fuga ez így csúnya..nem beszélve szintén a kiosztásról, ami förtelem
    - a lámpák nagyon OBI-sok, a 2-vel előző házunkban volt ilyen 2004-ben
    - szaniterek dettó full OBI-s, leglegleg olcsóbb, nem igaz, hogy nem fér bele pl. egy beépített WC tartály
    - az hogy nincs felcsempézve sehol a plafonig az mi már?!
    - meglátásom szerint az összes ajtó alatt rosszul van burkolva, életembe nem láttam ilyet, ahol a küszöb nem egy síkban van az ajtótok belső oldalával

Egyelőre ennyi, de tényleg nem bántásból írom ezeket. :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák