- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas01
aktív tag
Sziasztok. Bár biztos lerágott csont, de nem találtam megoldást.
Van egy p9 lite vns l21, csináltam egy recoveryt de olyan mintha beragadt volna.
Kéri, hogy adjam meg a google email címem, megadom majd kiírja, hogy próbálja 24óra múlva és nem hajlandó tovább menni. Vagyis egyáltalán nem tudom használni a telefont.
Wifi jelszót elfogad de egyszerűen a google nem lép tovább.
Mit tudnék kezdeni vele?
Hálásan köszönöm a segítséget. -
Gyula_3925
csendes tag
üdv.
Most lett egy ilyen telóm P9Lite2017 PRA-LX1 Android 8.0.0 EMUI 8.0.0
Én csak root jogokat szeretnék két alkalmazás miatt.
Arra rájöttem, hogy a hivatalos kódlekérés nem működik már.
Találtam leírásokat reboot bootloader nél mindíg hibát kapok error: device '(null)' not found
OEM engedélyezve, USB hibakeresés bekapcsolva, ismeretlen források engedélyezve.
Szeritem a driverek jók, mert PS C:\adb> fastboot devices 9DC7N17519000765 / fastboot reboot újra indítja. Van valahol egy jó magyar leírás ehhez a telefonhoz? -
TotO'
aktív tag
Hali!
Adott egy P9 lite, ami már igen használhatatlanul lassú. Erre szeretnék lehetőleg stock Android rendszert teleípteni. Melyik ROM a legstabilabb erre a célra?
Semmilyen szinten nem volt belenyúlva a rendszerbe, van bármi dolog, ami blokkolna engem a telepítésben, ha nekiülnék? pl bootloader nyitásért kódot kérni, vagy ilyesmi
Köszi
-
petya220
senior tag
válasz
MatthewJohn9 #326 üzenetére
Szia!
Dc unlocker?
Más nem igen jut eszembe...
Már nincs meg a készülék, régen foglalkoztam vele. -
MatthewJohn9
csendes tag
üdv van egy p9 lite om valoszinu hogy dualositani szerettek volna de nem jott ossze sajnos hard reset utan billentyű nincs ez még megoldhato de nem működik a bluu ês nfc sincs a telefonnak hogyan tudném teljesen gyarira vissza àllitani a rollback nem megy eddig elég sok mindent probaltam.de nem sikerült és a bulid szàm test key elvileg fastboot ba is a pohen es az frp unlock on van de valami mégsem koser valaki tudna segíteni?
-
petya220
senior tag
válasz
Kozmahenrik #323 üzenetére
asjofgnasdjlfsdlfvsdlf
Teljesen elfelejtettelek, ne haragudj!
Itt egy leírás / videó róla!eldvor
Rollback-el vissza kell mennie, azzal próbáld. Bubusnak van szintén leírása erről.
-
eldvor
csendes tag
Sziasztok!
3gombossal nekem nem tölti le a gyári romot, manuálisan felrakok stock romot és utána vissza gyári recovery és utána bubus írása szerint bootloader zárás? Én telót váltottam és félek, hogy tesóm ilyen állapotba hamar lenullázza a telót. Ha jól írom hol találok gyári romot&recovert? Köszönöm -
petya220
senior tag
válasz
Kozmahenrik #321 üzenetére
Szia!
Bootloader kódot lekérted? -
Kozmahenrik
csendes tag
Sziasztok!
RR-t szeretnék feltenni, de segítséget szeretnék hozzá kérni. Mindent megteszek amit mondotok. (Persze vannak határok)
Android 7.0 van jelenleg EMUI 5.0-val. Erre kellene valami spéci, valami új. Kicsit már unom a régit. A telefon unlockolva van egy ideje már.
Huawei p9 lite
VNS-L21
Illetve root sem ártana. Régebben sinsongra telepítettem főzött romot. most a huawei lett a kedvenc. szerintam marad is immár kb 1 éve
Köszönöm a gyors válaszokat! -
csacsi67
addikt
Hátha itt elöbb kapok választ köszönöm elöre is [link]
-
eldvor
csendes tag
@Petya220 van valami hír főzött oreo-val kapcsolatban? p10lite-ra is jött már béta, p9 lite 2017-re pedig már stable
-
nTopee
csendes tag
válasz
petya220 #310 üzenetére
Köszönöm a segítséget, tökéletes, már csak egy romot kell keresnem.
Ha végeztem mindennel, van valami egyszerű módja, hogy visszaállítsam a telefont teljesen stockra? A telefon egy mezei felhasználóé, akinek a stabilitás a legfontosabb, nem szívesen adnám vissza flashelt rommal, ha nem muszáj.
-
petya220
senior tag
Szia!
hmm.. Drága Haky barátom megint hülye... Olasz, azt hisztis mint a fene.
Mindjárt megszerzemNa, asszondja, hogy: (p9lite2017 = p8lite2017)
Szóvaaal, ha emui 5-ön vagy akkor ez kell neked. -
nTopee
csendes tag
Hali!
PRA-LX1 2017-es p9 lite-ot próbálok rootolni.(ellopták telefont, majd rendőrség megtalálta, viszont így eltűnt róla rengeteg adat és kép amik nincsenek máshova mentve, viszont a data recovery programoknak root kell)
Találtam vagy 20 tutorialt(nagy része p8 lite 2017 néven de az elvileg ugyanez), viszont TWRP-hez letöltési link konkrétan mindenhol halott. Valaki tudna segíteni, hogy hol tudnék olyat beszerezni, ami jó ehhez a telefonhoz? -
petya220
senior tag
válasz
gytallian #301 üzenetére
Honnan szedted le azt a recovery-t?
Ezt próbáld
kicsomagolod, és a recovery.img-t flasheled.Szerintem amúgy.. P9-es recoveryt akarsz feltolni p9lite-ra
-
gytallian
tag
válasz
petya220 #292 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a foglalkozást, és a linket. Biztos én vagyok az egyik legbénább ember itt, mert sajnos nem jön össze. Nem tudom mit rontok el, de nem megy fel a TWRP, nem tudom superuser módba rakni.
Most már ott tartok, hogy fizetek valakinek, csak csinálja meg...Itt úgy tűnik siker, mégis a gyári erecovery jön be a hangerő fel gombra.
-
petya220
senior tag
válasz
Pista622 #295 üzenetére
A belsőd formázni kell... szóval, minden is eltűnik onnan!
Szóval.. MENTSD LE AZ ÖSSZES FONTOS DOLGOD!!!
Kérdés... EMUI5-ön vagy ugye?
Innen lehet letölteni a romot -
Pista622
tag
Sziasztok!Segítség kellene,kipróbálnék egy Custom Romot,melyiket ajánljátok?(hassanmirza01 romjait nézegettem,olyan kéne amivel gyorsabb,jobb lenne a ram kezelé,illetve működjön minden rajta.L21c432 a telo single simes.Összefoglalót elolvastam de nem elég szájbarágos ,hogy is kezdjek hozzá.Külső sd kell hozzá? utána egyszerű visszatérni gyári Romra?előre is köszönöm
-
petya220
senior tag
-
gytallian
tag
Sziasztok!
Vettem egy telefont, amin L31c900b160 firmware van. Ennek az a hátránya, hogy nem megy rajt a google...
szeretnék a c900 helyett valamilyen c432-est.
Tudja valaki ennek a lépéseit?
Elvben már nyitva van. -
cicc1981
újonc
Sziasztok!
P9 Lite 2017-re Lineage 14.1, Elite ROM 7.5, majdnem minden ok, csak hang nincs egyáltalán.
Se híváskor, se csengőhang, se semmi. Minden app leáll ami hangot használna, mintha nem lenne
hozzáférés egyáltalán. Valaki szalad bele ilyesmibe, én tanácstalan vagyok...Üdv:
c -
rpeti33
csendes tag
Sziasztok! P9 Lite 2017 es telcsi osszeomlott ossze vissza telepitesektol. Most a Your device is booting noww... képernyo van. semelyik boot inditas nem mukodik. Kikapcsolni se lehet mert ujraindul es ez a hiba uzenet jon fel. Tudtok e segiteni a boot visszanyerésében. A gyári update.app már megvan de gozom nincs hogyan telepitsem igy fel.
-
eldvor
csendes tag
Hello!
Valaki tesztelte az elite rom 7.4-et? Mert nekem és sok más embernek 7.3-ban nem ébredt fel egy idő után alvó állapotból a telefon semmiként. Valakinek tapasztalat ez ügyben? -
eldvor
csendes tag
Sikerült az elite romot telepíteni köszönöm a rengeteg segítséget, jól jött nagyon!!!!!
-
petya220
senior tag
Elite rom-hoz elite reecovery kell!
Lineage-hez custom vendor! Melyik Lineage-t akarod felrakni?
-
eldvor
csendes tag
Hello! Elite romot megéri feltenni? Mik az ismert hibái?
-
/me
csendes tag
válasz
petya220 #256 üzenetére
Hello!
Végre nekem is sikerült működésre birni a sim kártyát a PA7.1.2-vel, de nekem még 2 sort át kellett irni:
Ezek-et
persist.radio.multisim.config=dsds
persist.dsds.enabled=trueerre
persist.radio.multisim.config=none
persist.dsds.enabled=falseigy már felismerte sima sim-et a telefonban és minden tökéletesen müködik
-
joczo1337
tag
válasz
petya220 #254 üzenetére
Akkor azért nem tetszett a romnak XD
Ez a Paranoidé:ro.config.default_commril_mode=ULG_MODE
rild.rild1_ready_to_start=false
ro.telephony.default_network=9
rild.libargs=-m modem0
rild.libpath1=/system/lib64/libbalong-ril-1.so
ro.config.client_number=2
persist.radio.modem.cap=09A9C
ro.config.hw_dsda=false
rild.libargs1=-m modem1
ro.config.is_start_commril=true
ro.config.dsds_mode=umts_gsm
persist.dsds.enabled=true
rild.libpath=/system/lib64/libbalong-ril.so
ro.config.modem_number=2
audioril.lib=libhuawei-audio-ril.so
persist.radio.multisim.config=single -
petya220
senior tag
válasz
joczo1337 #249 üzenetére
Nem vagyok pro, de köszönöm!
build.prop-ban cseréld ki a #ril részt erre:
ro.config.dsds_mode=umts_gsm
persist.radio.modem.cap=09A9C
ro.config.hw_dsda=true
ro.config.hw_save_pin=true
persist.radio.multisim.config=single
ro.config.modem_number=1
rild.rild1_ready_to_start=true
ro.config.client_number=1
rild.libargs1=-m modem1
rild.libpath1=/vendor/lib64/libbalong-ril-1.so
rild.libpath=/vendor/lib64/libbalong-ril.so
rild.libargs=-m modem0
ro.telephony.default_network=9
ro.config.is_start_commril=true
ro.config.default_commril_mode=ULG_MODE
persist.dsds.enabled=false
ro.multi.rild=false
ro.telephony.ril_class=HwHisiRIL
audioril.lib=libhuawei-audio-ril.so
persist.radio.apm_sim_not_pwdn=1
ril.modem.balong_nvm_server=true -
joczo1337
tag
válasz
petya220 #248 üzenetére
Nem,egy simes,ezért is meglepő.Nem sok mindent találtam erről amit produkál a teló,dual simnél irnak rebranding-et,de erről szintén nem látom hogy hogyan kéne.
Gyakorlatilag az összes meticulus romot feltettem,mindegyikkel.Ha azt is irja felül hogy van térerő,akkor sem megy se a net,se a hivás.Próbáltam Veno kernellel is,ugyanez.
Egyébként elnézést a siránkozásért meg noobkodásért,csak tanácstalan vagyok,te pedig pronak tűnszmég régebben voltam otthon xperia modolásban,de az teljesen más volt,ráadásul LBL cuccokkal..huawei-ben (még) nem vagyok jártas.
-
joczo1337
tag
-
petya220
senior tag
válasz
joczo1337 #245 üzenetére
Gondolom Meticulus romját szeretnéd feltennií szóval ezt a twrp-t szedd le, és telepítsd!
-
joczo1337
tag
Sziasztok!
Huawei P9 Lite,bootloadert nemrég nyitottam,TWRP-t felraktam,próbálnék romozgatni...bármilyen romot rakok fel,a következő fogad: "az android inditásához irja be jelszavát".
Már próbáltam mindent wipeolni amit lehetséges,egyszerűen nem jutok ezen túl
Valami ötlet,mit csinálok rosszul?Köszi! -
petya220
senior tag
válasz
SlesherThe1 #241 üzenetére
-
SlesherThe1
csendes tag
válasz
petya220 #240 üzenetére
Akkor nem a Huawei-en múlik, hanem a Telenor szarakszik valamit?
Btw sikerült a beavatkozás, fent is van a 7:0 Azt szeretném még kérdezni, hogy 7.0-ra is fel lehet rakni a TWRP-t azzal a rootkittel amivel a oeminfo stb cserét csináltam? Jó lenne a root, letörölni a sok bloatwaret.
-
petya220
senior tag
válasz
SlesherThe1 #239 üzenetére
Telenor...
Alcatel idol 2 s-el is ez volt.Csak ott a kitkat-ot nem akartuk megkapni a világért sem.,..
-
SlesherThe1
csendes tag
-
petya220
senior tag
válasz
SlesherThe1 #237 üzenetére
Az az oldal egy nagy rakat kaki :l
Szerintem meg fogod kapni az updatet -
SlesherThe1
csendes tag
válasz
petya220 #236 üzenetére
Köszi!
Megtaláltam. Csak most megakadtam a bootloader nyitásnál. Az instenért se akar beengedni az e-mail címemmel ( Telefonon be tudok vele lépni, csak a weboldalon nem működik valamiért.. :| ) Btw, ha ez sikerült, meg felkerül a régebbi 432-es rom, onnantól majd jönnek a frissítések ota-n vagy majd FF-el kell felrakni az újabbakat?
-
petya220
senior tag
válasz
SlesherThe1 #235 üzenetére
Szia!
oeminfo-t kell cserélned. Bubusnak van leírása hozzá
-
SlesherThe1
csendes tag
Hali! Telenoros telóm van (VNS-L21c128), amire valószínűleg nem lesz 7.0. Fel lehetne rá rakni valahogy a c432-es régiójó 7.0-át?
Előre is köszi a válasz!
-
/me
csendes tag
Srácok. kéne egy kis segitség.. beszitvam ezt az testkey-es update-t és azóta nem tudok semmilyen official cuccra frissiteni. mindenre valami hibát az. rollback-re, b380ra, bármit próbálok felrakni semmi nem akar felmenni.. és mivel a bluetooth pont nem akar müködni, kezd nagyon tele lenni a tököm.. rollback package-re azt irja, hogy nem támogatott ami épp fent van.. a b380 csak simán hibát dob. próbáltam kb mindent..
a firmware update nem dob fel uj fw-t, se a gyári se a play-es proxy-s megoldás. kb meg vagyok lőve..a bluetooth látszólag meg de hangot nem küld át pl fejhallgatóraedit: mostmár **szik bekapcsolni is a bluetooth...
-
hyrex
tag
Valaki tudna küldeni nekem egy LineageOS14.1-es DL linket?
-
petya220
senior tag
válasz
Just_Reboot #229 üzenetére
-
Just_Reboot
addikt
Ment PM!
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Elegem lett a stock rom memóriakezeléséből.
Nézegettem a custom romokat, a sima CM13 nem tűnik rossznak. Viszont a kamera elég fontos lenne nekem, ami meg a gyári szoftveren nagyon jó.
Tapasztalatok, vélemények a CM13-ról? -
Termi92
tag
Szóval visszaállni a béta nougatról valóban elég körülményes. Kipróbáltam tegnap a Lineage 14-et (béta 0328), rá lehet valahogy "erőszakolni" a rendszerre az Emui féle kamera alkalmazást?
-
petya220
senior tag
válasz
Just_Reboot #218 üzenetére
Miért is?
-
Diabo6
senior tag
válasz
Just_Reboot #218 üzenetére
Mindig is így volt.
-
Just_Reboot
addikt
Azt vágjátok hogy Meticulus romjai csak a saját kib@s*ott recoveryjéből mennek fel?!
-
Termi92
tag
válasz
petya220 #214 üzenetére
Hát én ezt találtam és a többi Nougatos fórum alatt is találtam kommentek amik ezt a metódust írták le működőnek.
Amit leírnak mindegyikbe:
-Meticulus féle TWRP megléte
(-opcionális teljes mentés, meg is volt)
-update.zip telepítése
-additional package flashelése (ahogy olvastam, ez akkor kell, ha nincs meg minden alkalmazás)
-rebootEz a komment is ezt erősíti meg (igaz ez L31, de gyanítom a metódus ugyanaz lehet L21-el)
Lehet kihagyok valamit, azért kérdezem itt, hátha van valakinek tapasztalata ebben.
-
Diabo6
senior tag
-
Termi92
tag
Sziasztok! Tegnap én is tulajdonosa lettem egy P9 lite-nak (VNS-L21). Elég sok tapasztalatom van MTK-s telefonok mókolásával, de most gondoltam teszek egy próbát a Huawei féle SOC-nak. Eljutottam addig leírásokkal, hogy megvan Meticulus recovery, dump a stock rendszerről és biztos ami biztos egy normal TWRP mentés. Kérdésem az, hogy ezek után tudok "szabadon" ugrálni rendszerek között (értsd, rendszer váltás között elég egy full wipe twrp-ből)? Pl.: a béta B336 felrakása után (ki próbálnám mit újít Huawei), egy LOS 14-et?
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Vissza szeretném állítani a gyári állapotot a telefonon. Most Lineage 13 van rajta. Nincs rootolva. Vissza teszem a gyári recoveryt. Relockra állítom a bootloadert. A memóriakártyára teszem a dload mappába amit le lehetett tölteni a Huawei oldalról: VNS-L21C432B160 -> update.app-ot és három gombossal újraindítom. Így visszaáll a gyári rom? Lehet hülyeséget írtam és ha így van, akkor hogyan tudom megcsinálni?
Előre is köszi.
-
Diabo6
senior tag
válasz
Just_Reboot #202 üzenetére
Slimet egyszer feltettem. 5 percig volt fent. Csak azért tettem fel hogy megnézzem milyen a menüje és milyen beállítási lehetőségek vannak. Teljesen alap romnak mutatkozott be számomra.
-
petya220
senior tag
válasz
Just_Reboot #204 üzenetére
wow, az régen volt ._.
Én meg Kalilinux-ot szeretem, deee olyan os nincs telefonra
-
petya220
senior tag
válasz
Just_Reboot #202 üzenetére
5 percig gondolkoztam,hogy melyik az a slime :l
Aztán rájöttem,hogy slim...
Amúúúgy, a slim az már nem slim :c Régen az volt... slimkat időszakban, de most már nem igen... -
Just_Reboot
addikt
A slime romot szeretitek? Csak mert meticulus az is csinált.
Persze ha le akarjátok tölteni a donatelni kell, de csak ha eddig nem tettétek.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Update 2017.12.14...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest