Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7988) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok,

Meglepő módon mosógép előtt állok :) A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.
Egy lassan tízéves, 6kg-s AEG mosógépet cserélnénk le.

Alapvetően szerettük, de eljárt felette az idő, ráadásul kinőttük, három gyerkőc mellett már kevés a 6kg-s dob.

Az AEG-gel alapvetően elégedettek voltunk (a szárítógépünk is az), elsősorban abban gondolkodtunk, de most igen komolyan elgondolkodtam a Bosch gépein is, az öt év garancia engem is megszédített - az pedig csak grátisz, hogy az i-DOS gépeknél visszajön 10% - igaz, nem tudom, az megéri-e a felárat.
Ahogy azt sem tudom, melyik lenne jobb választás: serie 6-os i-DOS gép, vagy serie 8-as "sima" (avagy nyúljak mélyen a tárcámba és serie 8-as i-DOS-os - ami már eléggé borsos áron fut).

150K-t szántunk volna a műveletre, a lélektani plafon 200K környéke, de az sem baj, ha nem költjük el a teljes összeget :) Ár/érték arányban így szemeztem/szemezek pl. a Media Markt-ban kapható 100K-s Bosch géppel is.

Az még nem eldöntött, hogy 8kg vagy 9kg lenne a mosókapacitás, mivel közel azonos mennek, én utóbbira lőnék, de még kérdéses, hová kerülne a gép - és így még lehet a "méret is lényeg".

A versenyzők:

AEG L7FBE68S

Electrolux EW6F349S

Bosch WAT28691

LG F4J7TY0W

+ még tucatnyi gép, Bosch, illetve fenti gépek 9kg-s változatai. Megköszönöm, ha tudtok segíteni, merre érdemes továbbmennem, avagy merre ne induljak semmiféleképpen. Olvasgattam korábbi hozzászólásaitokat, nagy segítséget jelentettek, láttam hogy volt, aki hasonló gépek közül próbált választani; én mindenesetre eddig jutottam.

Wifi nem prioritás (nem hiszem, hogy kihasználnánk), Aquastop előny, de nem feltétel.

Elnézést a kesze-kusza hozzászólásért, meló mellett, apránként, kb. két óra alatt sikerült összeraknom :) Előre is köszönöm a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.