Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

Sziasztok!

Doberman kolléga javaslata alapján találtam erre a topikra. Az eredeti problémám a következő volt:

"Van egy LG smart TVm, PCm, routerem. Jelenleg a filmezés úgy néz ki, hogy Windows media playerrel osztom meg a TVre a tartalmat. Ez több ok miatt sem tökéletes: egyrészt fölöslegesen megy a PCm, másrészt a WMP problémázik, ha kétnyelvű a file, akkor szinte tuti, hogy nem az elsődlegest, hanem az angolt indítja el és a TVről már nem tudom állítani (az mkv -> m2ts átnevezéseket már meg sem említem). Továbbá ha megoldható, akkor szeretném a TV "time machine" funkcióját is kihasználni (gy.k: műsor felvétel) ugyanezzel az eszközzel."

A cégnél korábban már építettem Synologys rendszert E350es alapra, így első körben arra indultam el, de messzire nem jutottam. Ekkor jött doberman kolléga és javasolta az XBMC-t.

Ha jól értem akkor az OE egy linux alapú operációs rendszer, ami kis méretű/erőforrás igényű, plusz integrálva van az XBMC. Az első kérdésem egyből hardveres lenne: a támogatott alaplapoknál csak néhány típust látok, de gondolom, ha pl egy E350es procis Gigabyte alaplappal megy, akkor menni fog pl egy Asrockkal is, ugye?

Gyakorlatban hogy működne ennek az összekötése? Összerakom a kis miniPct, azt felkötöm a hálózatra és annyi, mintha egy sima NAS lenne? Vagy HDMIvel kéne a TVhez kötni, hogy legyen képe? Ahogy fentebb írtam igazából csak TVnél felvételhez és különböző filmek lejátszására használnám (főleg 1080p mkv fileok, köztük néhány 3Ds is). Az 1080p-s felvételhez/lejátszáshoz elég egy E350es processzor vagy az alá egy kicsivel komolyabb kéne?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés