- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok ezen a téren. Hátteret szerettem volna megváltoztatni OE alatt. Meg is találtam,de nem tudom, hogy tudnék saját képet beállítani. Jelenleg egy pendriveról fut. Tunda vki segíteni? -
envagyok
veterán
"A Tvheadend-endben a "Recording System Path:
"-nál nem lehet közvetlenül hálózati elérést megadni? (alternatívaként)."De, ha előtte mountolod.
http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Mounting_network_shares#Systemd_CIFS_sample_mountOlvasd át újra, vmit nem jól csinálsz.
Valszeg az user/pass lehet a gond.Próbáld oe/le alatt beállítani a mappát videó forrásnak
Amelyik user/pass párossal sikerül, azt kell a mountba is írni. -
arnd
senior tag
válasz
envagyok #589 üzenetére
A
#Options=username=xxxxxxxx,password=xxxxxxx,rw
Az most a megosztott hálózati mappa hozzáférésének user/pass párosa, vagy az openelec user/pass-je?
openelec alatt szeretném megoldani, hogy egy windózeros gép megosztott mappájába rögzítsen.
ez meg a Te storage-record.mount
alapján próbálkoztam.
De nem igazán sikeres a project...A Tvheadend-endben a "Recording System Path:
"-nál nem lehet közvetlenül hálózati elérést megadni? (alternatívaként).Ja és WinSCP-vel viszont tudom másolni a Pi kártyáján lévő felvételeket, és meg is nézhetőek windózer alatt...
-
Sziasztok!
SNMP vagy NRPE telepítést illetve beállítást meg lehet valahogy oldalni?
Icinga (Nagios)-al szeretném monitorozni a gépet, HDD, memória, cpu..stb .. és ahhoz kellene!Előre is köszönöm!
MZ
-
envagyok
veterán
Transmission
Docker..
vagy
cd /storage
#for x86/x64 Transmission build download
wget http://milhouse.openelec.tv/builds/addons/Generic/transmission/service.downloadmanager.transmission-8.0.0-%230315-milhouse.zip#for RPi2 Transmission build download
http://milhouse.openelec.tv/builds/addons/RPi2/transmission/service.downloadmanager.transmission-8.0.0-%230315-milhouse.zip# Then install addon from zip after that execute commands below.
mkdir /storage/.kodi/addons/service.downloadmanager.transmission/lib
cp /usr/lib/libcrypto.so.37.0.0 /storage/.kodi/addons/service.downloadmanager.transmission/lib/libcrypto.so.35Forrás:
https://forum.libreelec.tv/thread-205.html -
sgx
tag
Sziasztok,
a transmission nem működik, nem találom sehol az unofficial addon repo-t, így nem tudom telepíteni a daemon-t.
A legfrissebb libreelec van a pi-n.Tudnátok segíteni?
-
arnd
senior tag
Openelec 6.0.3 vagy 4, elméletileg a legfrissebb.
Volt 3 tv felvétel rajta, samba-n látom is, hogy ott vannak, de a TV/felvételek-nél már nem látszik. (volt egy sima kikapcs, tuner csere/próba, bekapcs) Lokálban file kezelőn keresztül meg tudnám nézni, de most éppen ki akarom rakni a Pi2-t a rendszerből, hogy csak hálózati eszközként legyen jelen, (sikerült végre beszereznem 3db jól működő tunert).
Valami xml-t kellene keresnem ahol valamiért nincs meg a bejegyzés?
Vagy, mit tudok ezzel kezdeni?
Meg valahogyan lehet olvashatóvá tenni a felvételek file-ait?
Valószínűleg ki fogom linkelni én is valami hálózati eszközre a felvétel mappát, de addig is mit tegyek vele? -
envagyok
veterán
Újra szopóroller...
Libreeleccel használok egy wetek playt tv szervernek.
A tv felvételeket bemountoltam nas megosztásra, hogy a nasra mentsen.
Ez műlödött is rendesen a WD MY Cloud nasommal.
Viszont most állok át synology nasra, és ott az istennek sem mountolja be a mappát.
A configfiles/system.d-be van a storage-record.mount file:
# This is a sample service script to mount CIFS/SAMBA shares.
# Please read carefully the comments in this file. For production usage
# you can remove all comments (lines beginning with "#") from this file.[Unit]
# The description should be used to explain what this servicefile is for
Description=cifs mount script# if we do network mounts like here we *require* 'network-online.service'
# which checks if the network is online
Requires=network-online.service# our scripts must start *after* 'network-online.service', on timeout and if
# 'network-online.service' fails we can not mount and this scripts fails too
After=network-online.service# usually we mount networks shares because we want they avaible *before* XBMC starts.
# so XBMC has access to this mounts from beginning. Note: this slows down the boot!
Before=kodi.service[Mount]
# The share we want mount
What=//SYNOLOGY/Record/Record# Where we want mount this share
Where=/storage/Record# Any options you usually use with the "-o" parameter in the mount command
#Options=username=xxxxxxxx,password=xxxxxxx,rw# filesystem type
Type=cifs[Install]
# The target is used by 'systemctl enable <name_of_this_file.mount>' to link
# this service to a runlevel for starting on boot. usually 'multi-user.target'
# is ok here.
WantedBy=multi-user.target# Important:
# this file must be renamed to <mountpoint>.mount where <mountpoint>, is the FULL path
# where the share will be mounted but slashes "/" MUST BE REPLACED with dashes "-" with .mount
# as extension.
# This means, if we want mount to "/storage/music2" (see above "Where=/storage/music2")
# then this file must be renamed to 'storage-music2.mount' and can be enabled via ssh with the
# command 'systemctl enable storage-music2.mount'Én már feladtam. Mi lehet a gond?
-
arnd
senior tag
Ma megérkezett egy újabb DVB tunerem, afatech af9033-as.
Ezzel úgy néz ki, hogy megszűnt a recsegő hang problémám, meg az időnként zöldbeváltó kép is elmúlt.
Remélem a többi rendelésemmel is szerencsém lesz... -
Sziasztok!
Egy Asrock NUC N3150-em van és rajta Openelec fut.. a kérdés annyi lenne, hogy 3 vagy 4TB-s USB HDD-t le tudja kezelni rendesen az openelec?
(a gép elvileg tudja kezelni.. pontosabb leírást nem találtam róla hogy gond lenne vele)Előre is köszönöm!
-
adrian87
tag
Sziasztok! iptv-ből szeretnék HTPC-t csinálni. A típusa x301t windows ce 5.0 van rajta gyárilag, 300mhz-es procival, 128 mb rammal, dvb-t tuner kártyával és 80gb hdd-vel.
Szerintetek hol kellene nézelődnöm? -
arnd
senior tag
Lehet valamit kezdeni a hang "nyávogással" és a pattogás/csattanásokkal?
MindigTv vétel közben.Illetve van egy Pi2-m licensekkel, egy Pi3 meg csak önmagában, melyiket használjam média / TV szervernek, és melyiket TV-re kötött lejátszónak?
Mondjuk van egy S905-s boxom is, lehet inkább az lesz a TVre kötve... -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Pendrive-ról futtatok egy OE-t. Az lenne a kérdésem, hogy kell-e bizonyos időközönként törölni vmit, ha igen mit és hogyan kell, ahhoz h ne lassuljon majd be nekem később? -
Sziasztok!
Zotak CI320 nano-n futtatok usb3-as pendriveról Openelecet illetve most legutóbb már Le-t.
Az a gondom, hogy a 5.08-as OE felett minden verziónál időnként elnémul a hang pár mp-re.
Most az LE 790.008-as csomag van fent. Ezzel már ritkábban, de 2 óra alatt 3x produkálta a hibát.
Van valakinek 5lete, hogy merre keresgéljek? A hangbeállításoknál már mindent próbáltam, de azért bármilyen infó jól jönne.Köszönöm!
-
-
Nerazim
őstag
válasz
doberman #576 üzenetére
Köszi az infót.
Más: Lehet hülye kérdés és sokaknak egyértelmű lehet a válasz, de én még most ismerkedem az OE -el. Hogy tudom kikapcsolni a gépet vagyis leállítani? A bal alsó sarokban lévő kis ikonra (kapcsoló gomb) ha rákattintok akkor nekem újraindul. Vagy csak simán a power gombot hosszan nyomom addig amíg le nem áll?(úgysincs benne HDD ami tönkre menne)
-
doberman
senior tag
ez inkább költői kérdés: ha megfelel az OE akkor nem kell váltani (inkább arra kell figyelni, hogy az esetleg alkalmazott addonok is fussanak alatta) nálam OE 6.0.3 megy 15.2 Kodi-val egyenlőre teljes megelégedésemre.
remélem nem írok nagy hülyeséget, de több helyen írták fórumokban hogy kivált a fejlesztői csapat egy része az OE-ből és ők fejlesztik a LE-t. Ezért sokan már "temetik" az OE-t. -
arnd
senior tag
Persze, persze az ez van ebből próbálom ki, hogy mire is jó. Az tök érthető.
Pongyolán fogalmazva:
XBMC problémás volt a név (M$ pampogott) Kodi lett belőle.
Openelec- egy minimal oprendszer ami a Kodi kiszolgálására/futtatására lett kitalálva.
Valami balhé volt a fejlesztők és a tulaj között, és az Openeleces fejlesztők tovább álltak és megalkották a Libreelec-et.
Röviden ennyi a story.
Ha fut az Open/Libreelec a gépeden akkor én azt használnám. (egyes régebbi atom procikkal nem megy, illetve a grafikus részükkel nem kompatibilis).
Ha esetleg valamit nem tudsz megvalósítani a Kodi pluginjaival, akkor egy linux alapú Kodit üzemelnék be. Van hozzá kellő erőforrásod -
-
Nerazim
őstag
Tudom, hogy igazad van, csak már mire belevágtam akkor már késő volt, most ez van ebből próbálom kihozni a legtöbbet meg tetszik az benne, hogy tudom cserélgetni az alkatrészeket.
Ui: Egyébként nem nagyon tudok elmenni ezek között, hogy LibreELEC, OpenELEC, XBMC stb...én csak a Kodi-t ismertem eddig ezt használtam a gépen. Mi a különbség köztük?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
A napokban összeraktam egy kis gépet (s775, e8400, hd 4550, 2gb ram) htpc gyanánt. Felraktam rá az openelec-et és most egy pendrive-ról megy. Felraktam rá a moviesharkot, de nincs hang. A gép a tv-vel hdmi kábellal csatlakozik. Mi lehet a gond? Lehet csak beállítás? Még új vagyok ezek a téren, úgyhogy nagyon nem értek hozzá. Köszi előre is aki segít. -
arnd
senior tag
válasz
doberman #563 üzenetére
Megoldást nem találtam.
Beraktam egy BOXba, A Conax előfizetés menüben kicsit érdekes a Conax2 dátumai. A november és a december az 2012-es, a Cona dátumai meg 2016 szeptember és október...
Nem volt a BOX-al sem kódolt adás vétel, aztán egy újraindítás és megjavult. A conax menüben nem volt változás. -
doberman
senior tag
up... ez engem is érdekelne. konkrétan: leállt kártyát újra indítani, tv vagy box nélkül... hiába van bepipálva a tvheadend CAs -> Update Card (EMM), néha 3-4 havonta leáll a dekódolás, volt, hogy egy reboot megoldotta, volt mikor egy tv-be kellett tenni a kártyát, hogy elinduljon. ja az enyém társkártya.
-
arnd
senior tag
Valamiért megmakacsolta magát a mindigtv kártyám. Villog a LED az olvasón amikor kódolt adást néznék, de nem indul el a letöltés.
Volt már egyszer ilyen szitu, akkor beraktam egy gyári alcor box-ba, és ott a kártya adatokat nézegettem/frissítettem és egy idő után beindult.
Most viszont nincs kéznél box. Mivel tudnám elindítani a kártyát?
Van az oscam-nek egy webes felülete, de nem emlékszem, hogy milyen porton kellene látnom...
Lehet ott volna valami opció... -
Don77
tag
Sziasztok! Openelecet szerettem volna telepíteni egy cherrytrail alapú mini pc-re, van egy raklap hibaüzim, végül is települt de billt nem érzékel...
Usb not enable.maybe cable is bad? Valami ilyesmi
Valaki valami oldalt tud ajánlani ahol tudnak segíteni mi lehet a baj? -
tekes
tag
Az IR távirányító téma egyelőre jegelve.
Néhol azt írják, hogy a telefon infrája egyirányú, ezért semmilyen app-al nem tanítható, mivel nincs benne infra vevő. Mások mintha ezt vitatnák. (elég gyenge az angolom
-
Aryan
senior tag
Azt nem tudom, hogy kell. Nekem anno LG G2-nél lehetett előre kreált profilokból illetve saját összeállításból is választani. Kodihoz létezik a keymap editor addon azt is érdemes felrakni. De ha telefonról akarod csinálni a legegyszerűbb amit előzőleg is írtak, YATSE progi.
-
tekes
tag
A Samba elég lassú.
Általában 200 kB/sec körül, de a maximum is 1GB/sec.
Valamit nem jól állítok be, vagy ez így jó? -
tekes
tag
válasz
DoItYourself #554 üzenetére
Igen, wifin szuper a Yatse, de infrán is szeretném, csak hogy tudjam, lehet-e?
-
-
tekes
tag
Sziasztok!
Építettem egy gépet Asrock Q1900 alaplapra OpenELEC v6.0.3
3 HDD van benne.
Háznak egy régi rossz asztali CD lejátszót használtam fel.
Nincsenek rajta szellőzőnyílások. A proci fölött kissé langyos a fémlemez burkolat (kézmeleg)
A CPU és a GPU 60-65 fok körüli.Ez normális, vagy kifurkáljam?
-
tekes
tag
Az smb.conf -ot hogyan lehet szerkeszteni?
-
tekes
tag
Sziasztok!
Építettem egy gépet Asrock Q1900 alaplapra OpenELEC v6.0.3 (Kodi 15.2) -vel.
Több HDD is van benne, egy kicsin a rendszer, a nagyobbak adattárolók, amit más gépekről is szeretnék elérni.
Ehhez kérnék segítséget.A többi gépen w7, w10 fut. Csak egy "Kodi (OpenELEC)" médiaeszköz jelenik meg az intézőben, és a TotalCommanderben is.
Az OpenELEC gépen a Samba engedélyezve van az OpenELEC beállításoknál is és a Kodi beállításoknál is megadtam a munkacsoport nevét.
Az OpenELEC látja a hálózat többi gépét, lehet tallózni a megosztott mappákat.
Mit kell tennem, hogy fordítva is menjen, kívülről is lássam fájlkezelővel az adat HDD-ket?
A Transmission jól működik, azt elérem a TransmissionRemote-al!
-
arnd
senior tag
Két egyforma tunerrel próbáltam, és egyikkel sem megy a 610MHz-es mux.
a scan is hibára fut, bár lejönnek az infók, de kép már nincs.
Megnézem windózer alatt, de tegnap már nem volt hozzá türelmem.
Mondjuk az is csoda, hogy mostanában működött a Leadtek kis donglém. Régebbi distrókkal meg sem moccant a kis baglyos cucc. -
arnd
senior tag
Na a 2. Tuner tesztje közben megmakkant a 610MHz-es mux.
Most meg már egy tunerrel sem megy. Pedig újra kezdtem az egéazet... -
arnd
senior tag
válasz
doberman #543 üzenetére
Persze, persze
Tegnap végül sokadjára nekifutva sikerült.
Mondjuk az utolsó beta openelec-el, de működik szépeN.
Most már csak a több tuneres megoldást kell összehoznom.Kódolt felvételeket hogyan lehet kimásolni az SD-ről?
Át kellene állítanom a tulajdonságait (tulajdonost)?
Lehet egy USB-s HDD-re jobb lenne rögzíteni... -
doberman
senior tag
hirtelen nem lelem, de Azbest mesternek van egy a githubon publikált step-by-step, az a tvheadend és az oscam fordítását valamint az oscam konf filéket tartalmazza. Annyira jó, hogy az oscam webes felületével nem is kell törődni...
-
arnd
senior tag
válasz
envagyok #538 üzenetére
Köszi, tvheadendet használok.
Én egy 15050-es porttal adtam hozzá, látszólag (azt írja, hogy) csatlakozik.
De lehet, hogy már simán belekavarodtam valahol. Két legutóbbi libre meg egy openelec-et maceráltam, gyakorlatilag párhuzamosan, lehet valamit elnéztem.Mondjuk az IP beállításoknál, az OK, hogy a 127.0.0.1 az a belső elérés, de a külsőnél miért van tartomány megadva? Vagy az a bejövőknek az engedélyezése?
Meg az oscam webes felületén nem kell valamit még beállítani?
Meg ha esetleg másik gépen futó Kodiból szeretném elérni az oscam-ot? Mert van pár tunerem ami win alatt jól megy, de a Pi-vel nem igazán. -
arnd
senior tag
[ Ez tökéletes teszt program
]
Már ki is derült, hogy az Alcor HS+-ommal kissé átvertek, a többi tuner 82-86/100% jeléhez képest. 5/10%.
Holnap átmelegítem, hátha csak ennyi a baja, nem valami nagy tüskét kapott. -
arnd
senior tag
Volna egy "kis" gondom. Illetve több is, de tulajdonképpen egy gond a többsége.
Szeretném beüzemelni a mindigTV-s kártyámat.
A kódolatlan adások vétele tulajdonképpen oks, bár pont ma kezdett az egyetlen Pi2-vel működőképes vevőm (6db-ból, természetesen win alatt mind működik, csak pont az nem stabil win alatt, ami meg a Pi-vel oks), most éppen kicsit kockás képet adni.[Ez] és [ez] alapján üzemeltem be.
LibreELEC alatt nem találok "pcscd-addon"-t. (sem a 7.90.005-el, sem a 7.0.2-vel) Nem is történik semmi sem. Mondjuk a logokat nem néztem meg, majd pótolom.
OpenELEC (most éppen 6.95.3) alatt meg felrakom, meg editálom az "oscam.server"-t stb. stb. de semmi változás.
Az oscam.log-ban számomra úgy tűnik, hogy működik az olvasó/kártya kombó (homesys-el működött a kódolt adások vétele, csak a kép volt szaggatott, és töredezett, de a kódolatlanok is ilyenek voltak, esetleg erre van ötlete valakinek?)
2016/09/11 08:56:48 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] Reader initialized (device=0, detect=cd, mhz=357, cardmhz=400)
2016/09/11 08:56:48 76900468 h (webif) webif: decompressed 158905 bytes back into 378832 bytes
2016/09/11 08:56:48 76900468 h (webif) HTTP Server running. ip=0.0.0.0 port=8888
2016/09/11 08:56:49 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] PCSC was opened with handle: 1814855058
2016/09/11 08:56:49 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] card detected
2016/09/11 08:56:49 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] ATR: 3B 34 94 00 30 42 30 30
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] type: Conax, caid: 0B00, serial: ##########, hex serial: ########, card: v64
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] Providers: 1
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] Provider: 1 Provider-Id: 000000
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] Provider: 1 SharedAddress: ########
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [pcsc] found card system conax
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [conax] THIS WAS A SUCCESSFUL START ATTEMPT No 1 out of max alloted of 1
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01800487, date: 2016/09/01 - 2016/09/30, name: Conax
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [conax] Package: 2, id: 1010, classes: 01800487, date: 2016/08/01 - 2016/08/31, name: Conax
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [conax] Package: 3, id: 1020, classes: 01000000, date: 2012/12/01 - 2012/12/31, name: Conax 2
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [conax] Package: 4, id: 1020, classes: 01000001, date: 2012/11/01 - 2012/11/30, name: Conax 2
2016/09/11 08:56:50 1777BC8 r (reader) mypcscreader [conax] ready for requests
2016/09/11 08:56:51 0 s (main) init for all local cards done
2016/09/11 08:56:51 0 s (anticasc) anti cascading disabled
2016/09/11 08:56:51 17781C8 c (client) plain dvbapi-client granted (anonymous, au=off)
2016/09/11 08:56:51 17781C8 c (dvbapi) dvbapi channelcache loaded from /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.softcam.oscam/config/oscam.ccache
2016/09/11 08:56:51 17781C8 c (dvbapi) Using /tmp/camd.socket listen socket, API forced to DVBAPIv3 (0), userconfig boxtype: 11Ami gyanús az a"HTTP Server running. ip=0.0.0.0 port=8888" itt nem kellene valami "rendes" IP-nek lennie? Mondjuk a Pi-é?
Ezt hol lehet beállítani?
Vagy mi a fax-ot nézek el?
LibreELEC alá MC-t hogyan tudok felrakni? Hiányzik, mint ha vakon dolgoznék...Vagy a LibreELEC az most itt tulajdonképpen OFF?
Ja és még egy, térerő/minőség kijelzésre/ellenőrzésre milyen megoldást tudtok ajánlani?
Láttam ilyen opciót valamelyik distribben, de a megvalósítást már nem találom. Valószínűleg módosítanom kellene az antenna beállításomat... -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem volna, hogy szolhat-e barmilyen indok amellett, hogy a RPi 2-met Odroid C2-re csereljem, amin jelen pillanatban Libreelec fut, es az is marad. Filmnezesre van hasznalva.
Csak azert merult fel a kerdes, mert pl a videokartya sokkal komolyabb benne, a kerdes az, hogy a kepminosegen pl ez latszodna-e?
Tehat erdemes-e cserelni barmilyen indokbol? -
CocooN-z
őstag
Sziasztok!
Tomtop-on vásároltam egy ilyen kis csodát, és hát nagyon nem lehet mire használni jelenleg. 1080p-s mkv tartalmak esetén szinte pár másodperc után ilyen szivárványossá változik a kép (ez nem az én screenshotom), ez 720p esetén 10-12 perc. Mindezt egy KODI-val melyet a PLAY ről szedtem le.
VLC -vel sajnos nagyon akadozik a kép, bármennyit is hangolok a gyorsításon és / vagy a FS-el vagy a Deblocking-al.
Jelenlegi OS-t szívesen lecserélném, ha bármit is javít a dolgon, OE-re vagy LE-re, csak nem tudom merre induljak el (milyen image-t használjak). Tudom, h SD kártyára felmásolom, majd local update.. ez megvan, csak nem akarom brickelni....
Előre köszönöm!
-
yuti80
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni!
Adott egy Xtreamer Ultra multiboot-tal
-Openelec 3.2.4 + xbmc 12.0 frodo
-Win7Szeretném lecserélni az openelec+xbmc kombot Kodi-ra!
Hogyan kezdjek hozzá!?Előre is köszi!
Üdv,
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Tegnap felraktam a laptopomra egy SD kártyára az openelecet. Tesztelgettem, pl. felraktam az exodus nevű kiegészítőket, stb. Azt figyeltem meg, hogy egérgombynyomást követően, amikor rákattintottam pl. az exodus egyik menüpontjára, akkor belaggolt. Ez mennyire általános? Mert ugyanezen a gépen, win alatt, winyóról sosincs ilyen. Gondolom az SD kártyához lehet köze, mert valamiért irni akar rá ilyenkor.
2 kérdés vetődik fel.
1., Az én SD kártyámmal lehet valami, amit úgy találtam a fiók mélyén?
Vagy
2., ha, ez általános ilyen SD kártyás téma esetén, akkor biztos van megoldás arra, hogy memóriába dolgozzon ilyenkor, ugye?
Köszi!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Itt is megkérdezem, talán lesz megoldás: Egy tv-box-on van egy openelec 5.0.6 verzió, amin 14.2 Helix Kodi fut. Tudom a kodit valahogy frissíteni, vagy csak az OE cseréjével? Auto és manual frissítés nem megy.
-
válasz
DoItYourself #516 üzenetére
De igen.
Az egyik gond, hogy ha eltávolítom az sd kártyát és úgy bootolok, akkor felborul a sorrend.
A második gond, hogy minden alkalommal F8-al elő kell hívni a boot menüt, hogy kiválasszam a megfelelő usb-s eszközt.
Amiről a leírást készítettem, az pedig a normál boot menü, ahol csak egy nyíl-le-fel és az indul, amelyiket akarom, illetve amelyik alapértelmezettnek be van állítva. -
Sziasztok!
Oe-t használok sd kártyáról egy Zotac HTPC-n. A pc-n van egy ssd és azon egy win10. Ennek a kettőnek a dual boot megoldását kerestem régóta a neten, de - anélkül, hogy szétcseszném a meglévő, belakott os-t az ssd-n-, nem találtam. Viszont most sikerült egyszerűen megcsinálni és ezt szeretném megosztani, hátha valaki mást is érdekel.
Amire szükség lesz:
- EasBCD bootszerkesztő program.
- Usb image tool vagy Win32 disk imagerKészítsünk egy mentést az sd kártyára telepített Openelec-ről és helyezzük el valamelyik meghajtón.
Nyissuk meg az EasyBCD-t (nekem magyar nyelvű), majd - az Új bejegyzés hozzáadásánál - lépjünk alul a Disk Image fülre.
Állítsuk be a következőket:
- Tipus : Raw Disk Image
- Rendszer: Amit beírunk, az látható majd a boot menüben. pld: Openelec
- Elérési út: Tallózzuk be az elmentett Oe.img fájlt.Végül klikk a - Bejegyzés hozzáadása - gombra és ezzel kész is vagyunk.
Gondolom, hogy a boot sorrendet és időt mindenki be tudja állítani.
Azt ne kérdezzétek, hogy ez miért és hogy müxik, nem tudom, csak azt, hogy így jó.
Viszont, ha később véletlenül eltávolítjátok vagy átnevezitek a mentett .img fájlt, akkor természetesen nem fog működni a dual boot.
Próbáltam a Linux/BSD menüpont alatt lévő különböző módokat, de csak a Grub (legacy) működött úgy, hogy bootoláskor először egy - Boot error - fogadott, majd egy Enter-t nyomva továbblépett és betöltődött az Oe.Valószínű, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, de ez a megoldás nem található a neten.
Amennyiben valaki tud egyszerűbb megoldást, azt szívesen elfogadnám én is. -
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a 16:9-es anyagokat alapból rosszul jeleníti meg az OpenElec, ha a képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez be van kapcsolva? Értem a rossz alatt azt, hogy pl. egy 720/1080p-s anyag 1920x1075-ben jelenik meg alapból (normal). Ha a strech 16:9-re állítom megoldódik a gond.
Próbáltam azóta már Ubuntun is 16.1-es Kodival, most épp LibreElec 7.0.0 van fent, az OpenElec pedig a 6.0.3 volt. Lehet, hogy már előbbi verzióknál is fennállt a probléma, de csak nem túl rég tűnt fel nekem, egy kb. egysornyi világosabb pixel formájában a kép legalján.Windows 7 alatt ugyanezzel a géppel a probléma nem jelentkezik.
A gép hardveres része: AMD 5350, 2G ram, Win/Ubuntu ssd-n, OpenElec volt HDD-n és pendrive-on is. A LibreElec pendrive-ról fut. A lejátszást próbáltam vinyóról, pendrive-ról, és hálózaton keresztül is.
-
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #509 üzenetére
Nah, ugyan azt csinalta folyamatosan szoval megeroszakoltam
Feltettem a 7.0 betat, jarvist. Amugy is azt hasznalom laptoponhttp://wiki.openelec.tv/index.php/Updating_OpenELEC#Manually_Updating_OpenELEC
http://openelec.tv/get-openelecEz van ha open cuccot hasznal az ember, neha butykolni kell
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kéne egy kis segítség.
Vettem egy openelec wetek készüléket, szép és jó minden viszont kikapcsolás után a nyelv állandóan vissza vált angolra és a felbontas is kisebbre kapcsol amit nem is lehet változtatni. Van egy backup ahol jól be van állítva viszont elég idegesítő állandóan vissza állítani. Ez mitől lehet és mit tudok tenni? -
Aryan
senior tag
Repos youtube is csak 720p-ben tud sajnos, sebaj
.
Valaki találkozott olyannal, hogy automatikusan nem mountolja fel a külső hdd-t az openelec?
Két egyforma winyót használnék, ugyanolyan kerettel. Mindkettő ntfs fájrendszerű, de csak az egyik jelenik meg forrásként a másik nem sajnos. Ha lehúzom azt amit nem látok akkor kiírja a jobb alsó sarokban, hogy eltávolítottam. Szóval érzékeli a rendszer a másik hdd-t is valamennyire. Próbálkoztam vele, hogy én adom meg az elérését manuálisan, de nem találtam (kodi-t használtam régebben windows alatt ott totál más mint linux alatt). -
Aryan
senior tag
válasz
DoItYourself #504 üzenetére
Közben megtaláltam
. Igaz csak 720p-ben játssza le maximum, de majd hétvégén próbálkozok a repos megoldással.
-
DoItYourself
addikt
A youtube-ot csak fel kell telepíteni a kiegészítőkből, utána ha elindítod kiír egy kódot, amit pl. a mobilodon bepötyögsz a megfelelő yt linken - ez kb. olyan mintha bejelentkeztél volna a Kodi-ban a youtube fiókodba. Ezután már használhatod, pl. amit néztél mobilon vagy tableten, megjelenik itt is az előzményekben.
Az emulátor se lehet bonyolult, de azzal még nem volt időm foglalkozni.
-
noorbertt
őstag
Akit érdekel :
Nézd meg @OpenELEC tweetjét: https://twitter.com/OpenELEC/status/723207257446584321?s=09
45% OFF -
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Openelec 6.0.3 fut egy ION-os kisgépen. Videolejátszás tökéletes, de szeretném "megextrázni".
Youtube-ot,valamint valami netes böngészőt szeretnék rá varázsolni. Tudna valaki szájba rágós tutorialt adni, hogy kell ezt megoldani?Láttam neten, hogy van rá emulátor mely régi konzol játékokat képes futtatni, ha ez is működne egy álom lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Új játékmenet előzetest kapott a Neo Berlin 2087
- Autós kamerák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest