Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Td48Vii

csendes tag

válasz Uzsito #57 üzenetére

Télen-nyáron változó, a szobahőmérséklettől függően +/- 3 fokot ingadozhat átlagban év közben. Ha azt mondom, hogy a 66 fok stabil volt nálam, akkor nem lövünk mellé. Throttling-ot nem tapasztaltam normál használattal (értsd docker-ek, stb), csak teljes sata<->usb HDD szinkronnal vagy shred-del lehetett felfűteni jobban, amikor 15-20p-en át ment max-on az I/O, ilyenkor 80 fok körül állt be a cpu szabályzásával. Kb 2-szer volt ilyen nálam, sztem ez teljesen normális ekkora passzív bordával. A HDD smart alapján 40-45 fok között volt.

• Td48Vii

csendes tag

Nekem egy HC-1 van/volt (épp most tettem fel HA-ra, ha valaki lecsapna rá:D), meglepetés és öröm volt olvasni ezt a cikket, hogy más is megtalálta a gépet, csak jót tudok én is mondani róla :) elképesztő, hogy egy "mobil" prociból mit ki lehet hozni, meg se kottyant neki 5-6 docker container, samba, torrent, stb párhuzamosan. Egyedül a Nextcloud-nál éreztem kis lassulásokat amíg nem cache-elődtek az oldalak és nem néztem rá alaposabban a MariaDB configra, amúgy lazán vitt mindent. A memóriakártyás aggódóknak nem kell félni, az OMV pl. alapértelmezetten folder2ram-mal érkezik, és kb bármit 2 symlink + 2 sor config áttenni ram-ba (custom RPi-Monitor log, stb), emellett SATA-ról is tud boot-olni. Valamilyen kártya viszont mindig kell bele, mert az uboot-ot onnan tölti be, utána tud átmenni satáról folytatni a boot-ot ("odroid hdd boot" Google keresés ajánlott, bármilyen talált HC1/HC2/XU4 leírás ugyanaz).

Új hozzászólás Aktív témák