Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyisziati
veterán
"A cikk nálam egy olyan írás, ami saját kútfőből származik"
Saját kútfőből származik, mert én írtam. A teszt egy VIDEÓ, aminek a megállapításait zanzásítva leírtam.Egyébként elég kevés cikket olvasnál (akárhol), ha csak saját kutatások/tesztek/akármik alapján lehetne írni cikket.
Ha meg clickbait a cím - ma már szinte minden az. Deal with it.
Te sem véletlenül vagy itt. Írhatom, hogy a cikk címe trollmágnes? -
Csapoati
nagyúr
válasz
nyisziati #44 üzenetére
A cikk nálam egy olyan írás, ami saját kútfőből származik (jelen esetben saját teszt), ezért tettem csak idézőjelbe. A címet szerencsésebb lett volna kiegészíteni azzal, hogy "üzemidőben", mert egyrészt kevésbé lenne clickbait, másrészt alapból látszana, hogy miről is van szó. Természetesen én is elolvastam végig és látom a különbséget a tesztelt dolgokban, de ez csak a kép egy része, azért is hoztam a hasonlatomat. Miért is kéne egy csúcstelefonnak, ami nyilván jóval erősebb, mint egy alsó-középkategóriás, tovább bírnia üzemidőben, mikor az akksik kapacitása a térfogat fényében eléggé véges. Szerintem én is kapnék érdekes hsz-eket egy olyan írásra, hogy " A Honvéd alázza a Barcelonát", miközben csak arról lenne szó, hogy a saját nevelésű játékosok többet játszanak a csapatban, mint a kívülről hozott igazolások, mert ez lehet, hogy igaz, csak ugye az eredményesség... Elhisszük, hogy jók a Xiaomi telefonok, mert tényleg jók és ár/érték arányban kb verhetetlenek, csak ez az alázás szó valahogy azért furán hat ebben az esetben.
-
A gyakorlatban azért szerintem a dwg fájl szerkesztése mobilon elég durva réteg igény
Amúgy meg a csúcstelók ár-érték aránya egy rossz vicc
Kb. mióta HD kijelzők vannak azóta gyakorlatilag felesleges a felbontás növelés, mióta kicsit nagyobbak a telók esetleg még a fullHD indokolható volt műszakilag.
Telók esetén nincs az, max. a nagyon alsó kategóriában, mint laptopoknál, hogy az alsó kategóriában annyira csapnivaló az anyaghasználat, hogy használhatatlan lenne az eredmény.
Ha meg egymásmellé rakod és normál használatot csinálsz mindkettőn (net, facebook, spoti, térkép, youtube etc.) akkor szinte nincs különbség.KISDUCK Pont laptopok esetén a gamer kategória kb. használhatatlan túl melegedő, nehéz, nulla aksiidejű szemét. A valódi workhorse-ok a szinte mindig i5-tel szerelt 14"-es üzleti gépek, amik könnyűek, hosszú aksi idővel, az i5 meg bőven elég mindenre, amire nem oda nem laptop kell. Ha nagyon kell akkor vannak mobil WS-ek, de azok ritkábbak mint a fehér holló.
Ha nem csinálok valami tényleg keményet a gépen (pl. kvantum informatikai szimulációt, vagy neurális hálót) akkor kb. nulla különbség van öreg T420-am, a 6 magos Xeonnal szerelt desktopom és az 1 hónapos céges i5 8350u-val szerelt lapos között sebességre. -
törölt tag
Akkor máshogy.
Megtankolsz egy honda civicet, meg egy F1-es autót. Mindkettővel fullgázon haladsz x ideig. Milyen jó, hogy kevesebett evett a civic. Örvendjünk.
Melyik haladt messzebbre? Az alatt mennyi üzemanyagott fogyasztott?
A videó szempontjából ez pont nem kérdés.
Ott az a kérdés, hogy mennyi maradt a tankban. -
Chaser
legenda
nem tudom beszéltem dwg-ről, de ha jól rémlik nem
ez a telefon újan br 55-60e volt itthon, ahhoz képest überklasszis, ár/érték kb bármelyik luxusfont' veri, amire nekem kell bőven sok is, hab a tortán, restart/fagyás mentes teljesen, és nem kell naponta újraindítanom, sőt hetente sem, újraindul ha elfelejtem töltőre rakni és nincs nálam, 1-2-3 havonta, tölteni két naponta kell, de lazább hasznűlattal 3-4 nap is simán megvolt, nekem pont ennyi kell egy telefontól
-
Teal'C
veterán
Ja majd a dzsunka fónnal nyiss meg egy teljes dwg file-t majd szerkezd át kint az építkezés közepén. Szerintem beleőszülnél és a végén megunnád. Persze ez biztos rossz példa de ha nem vesszük számításba hogy 3x drágább és 3x erősebb gyorsabb akkor igazatok van. Nem mész Suzukival egy Mercédesz ellen de az tuti hogy a Suzuki kevesebbet fogyaszt.
-
törölt tag
Hát... Állítólag a dohánylobbi is rendelt olyan tanulmányt amely szerint a dohányzás nem káros.
Meg is csinálták, ki is adták, hivatkoztak is rá....
De attól még az nem mutat átfogó képet a dologról. A hatásvadász kattintásvadász (hisz én is itt vagyok, bár nem vagyok érintett) címmel együtt ez legközelebb lehetne csinálni mérlegelős, köbcentis, meg ilyesmi teszteket is.Ha nem az adott kategóriába tartozó készülékek hasonulnak össze egy tesztben, akkor bizony ilyen részeredmények jöhetnek ki mint amiről a cikk szól. Viszont arról mondjuk egy szó nem hangzott el, hogy azon a benchmarkon mekkora pontot hozott a adott telefon. Azaz a nagyobb számítási teljesítmény nem került a tesztben célkeresztbe. csak annyi, hogy 1 óra Antutu...
Meg ilyesmi. -
Nem igazán értem mit háborognak itt emberek. Teljesen egyforma terhelésnek voltak kitéve telefonok. Ilyen körülmények között mérték az üzemidőt. Teljesen mindegy milyen processzor van benne és mennyin pörög, ha egyszer a felhasználási mód ugyan az és nincs szükség az esetlegesen erősebb processzorra ahhoz a feladathoz. Biztos fájhat, hogy a 3-5-ször annyiba kerülő modellek kevesebbet bírtak, de hát ez van. Le kell ezt nyelni. Ebben a tesztben a redmi 6 pro nyert. Másik tesztben esetleg az iphone nyer. Mi okozza itt a fennakadást?
-
somogyib
őstag
válasz
st3v3np3t3r #27 üzenetére
Azt nem mondanám, hogy semmire nem jók, de azért a készülékek "hátterét" jó lenne tudni.
Persze az is igaz - ahogy írod - hogy nem az összehasonlítgatós teszteken derülnek ki a dolgok, hanem inkább a mindennapi használatban.
-
Chaser
legenda
ott, h a sáomi' note4-em több mint egy évesen kb tudja a te telefonod akkuidejét? ( :
ami biztos, 2 naponta rakom töltőre, nap közben legalább 8 óra yt megy háttérben, 1-2 óra telefon, 1-2 óra böngészés, wifi/adat/gps mindig bekapcsolva, mindig full fényerőn használom a csodafontszerk: full fényerőn, minden zagyva nélkül uo. 720p-s és 1080p-s filmekkel nézve uo. lejátszón lehetne korrektül összemérni melyik mennyit tud ténylegesen, wifi/adat/gps kilőve, mert sazok ehetnek többet/kevesebbet, attól függően épp mennyire távoli eszközhöz csatlakoznak
-
st3v3np3t3r
nagyúr
a rendszer érintetlenségéről nem is beszélve meg igen,a készülék és akku kora is lényeges... ez a teszt is olyan mint az antutu... csak "figyula"(csak hogy ne írjak csúnyát) méret mutogatásra jó... nyilván egy felső kategóriás telefon a felhasználói élményre megy rá, még egy középkategóriás inkább csak a használhatóságra... ezek a tesztek lényegében semmire nem jók...
-
somogyib
őstag
Nekem még az jutott eszme, hogy az ilyen teszteket milyen telefonokkal végzik. Mindegyik zsír új, dobozból előszedett darab? Vagy van amelyiknek az akksiját mér fél évig strapálták, a másikat meg egy napja vették?
-
válasz
nyisziati #20 üzenetére
Ne haragudj, hogy próbáltunk értelmesen beszélni a bejegyzéssel kapcsolatban. Nem értem ezt a részt: "Méghozzá nem relatív (tehát sebességhez mért), hanem abszolút értékű üzemidőről." Mi az hogy nem sebességhez mért? A videóban is látszik, hogy a maxon pörgő felső kategóriás socok jelentős mértékben merítették az aksit.
antutu teszt előtt:
one plus 6: 73%
xz2 premium 68%
s9 67%
p20 pro 76%
iphone x 70%
redmi 6 pro 75%
és itt még az azonos telepméretű p20 pro a redmi előtt tart akkumulátor töltöttségben, majd jön a keményebb teszt az 1 órás antutuone plus 6 47%
xz2 premium 39%
s9 35%
p20 pro 44%
iphone x 42%
redmi 6 pro 65%aztán jön a videó felvétel és itt nem találtam infót arról hogy milyen paraméterek mellett történt a rögzítés, pedig érdekelne, mert szerintem lényeges. Ez itt már több telefonnál csak szeg volt a koporsóba. Ez még így tálalva még mindig egy hatásvadász módon tálalt cikk. A saját kategóriáján belül hasonló vagy azonosan felszerelt telefonokkal kellett volna összehasonlítani. És ha a cikk valóban a sebességtől függetlenül az üzemidőről szól akkor minek bele játék és benchmark? Üzemidőre elég lett volna böngészés, zenehalgatás és videólejátszás. Nem hiszem hogy aki telefont vesz állandóan benchmarkot fog futtatni rajta ennek semmi köze egy normális üzemidő méréshez.
Itt a videó végéről az összesítő táblázat összesítő táblázat. -
nyisziati
veterán
"Ez a cikk - illetve az alapjául szolgáló teszt - NEM a sebességről szól, hanem az ÜZEMIDŐRŐL."
EZ A CIKK (és a teszt)!!! ÉRTED?!?! Hol látod a te telefonodat a tesztben, azonos körülmények közt, ugyanolyan terhelésen?!?!
Ez a kép a TE mérésed, a saját metódusoddal. De ez megint offtopic, értsd már meg!
Szerezd be a tesztben lévő telefonokat, hajtsd végre az abban szereplő nyúzópróbát, készíts róla videót, töltsd fel a youtube-ra, és majd akkor lesz összehasonlítható.
-
nyisziati
veterán
Na akkor egy üzenet az összes trollnak:
Ez a cikk - illetve az alapjául szolgáló teszt - NEM a sebességről szól, hanem az ÜZEMIDŐRŐL. Méghozzá nem relatív (tehát sebességhez mért), hanem abszolút értékű üzemidőről.
Úgyhogy aki továbbra is ezekhez a témákhoz (sebesség ill. sebességhez mért üzemidő ) ragaszkodik, az legyen szíves átfáradni egy olyan topikba, ahol ez a téma.
Vagy írjon egy ilyen témájú cikket, nem érdekel.De ezt a threadet ne szemetelje össze relativizáló témájú hsz-ekkel, amiket ráadásul még offba sem tesz.
-
válasz
nyisziati #13 üzenetére
Látom Csapoati már próbálta elmagyarázni a lényeget, de teszek egy próbát én is. Az ugye meg van hogy a csúcstelefonokban csúcs soc is van? Snapdragon 835 vagy a rokonai és hasonló szintűek gyártótól függően és a redmi 6 proban pedig Snapdragon 625 van? Nyilván az antutus teszt alatt a csúcs socok nagyobb teljesítményen pörögnek ami magasabb fogyasztást eredményez a 625-nél. Némelyik telefonnak még a képátlója is nagyobb és némelyik telefon pedig kijelző felbontásban a duplája a redmi 6 pro-nak. Az akkumulátor kapacitás aránya pedig nem tér el annyira mint a tesztben kijött üzemidő, szóval a döntő tényező itt inkább a nagyon rendszerchip és az esetlegesen nagyobb paraméterű kijelző okozza, természetesen az eredményre hatással van a némileg kisebb akksi is, de nem akkora részben véleményem szerint mint a két másik elem.
Egyszerűbb példa, ha még mindig kötöd az ebet a karóhoz: ez olyan mintha összehasonlítanál egy gamer laptopot egy sima conzumer laptoppal. Előbbiben ott van a nagyobb teljesítményű cpu, vga és az egész gép a teljesítményre van kihegyezve ami mondjuk legyen 800k huf míg utóbbiban van egy alacsony fogyasztású i5-ös és legyen mondjuk 150k és te ezek után azt állítod, hogy a kis conzumer gép megalázza a nagy gamer gépet mert aksiról jobban bírja...wtf?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
ezt nem mondanám túl nagy lealázásnak...
a töltés / lemerítés sok mindentől függ...annyi az egész, hogy jól bánik az akkuval,jól van optimalizálva... de, hogy ezzel nem "aláz" le, az is biztos... inkább a Redmi 6Pro-t alázzák más telefonok... Pl. egy Nokia 5X, Nokia 5.1, Samsung J7 Dual stb... sebességben...
-
-
Ezzel együtt elég szomorú, hogy nagyobb aksi van benne, mint sok csúcstelefonban. Ami nem a Redmi 6 Pronak dicséret, hanem a csúcstelefonoknak brutális szégyen...
(Pár napja a munkahelyen volt egy beszélgetés, melyben egy idősebb kolléganő panaszkodik arra, hogy a telefonja már nem bír ki két napot se. Egy fiatalabb kolléga felemeli az iPhone 7s-ét, hogy ez egy napot sem bír ki...)
-
-
Szerintem kicsit hatásvadász a blogbejegyzés címe. Gyenge soccal és nagyobb aksival nem meglepő ha jobb az üzemideje több csúcs telefonnál.
-
Gdi
senior tag
Ez olyan telefon ami akkor teszi igazán oda magát, amikor a tesztprogram fut?
-
jswilly
csendes tag
Nagy kár, hogy pont ez a modell nem kapható GLOBAL változatban. Én is kinéztem magamnak, de sajnos le kellett mondanom róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Formula-1
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Politika
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest