Hirdetés
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eu-s előírás, hogy az akku teljesítménye 800 cikluson belül nem csökkenhet 80% alá, és a gyártók meg tüntessék fel a termék cimkéjén, hány ciklust fog bírni.
Még egyszer leírom. Hátha most megérted.
Normális használat mellett lehet ciklust garantálni.
Ha nyáron az autóban hagyod a tűző napon a telefont tölteni, gyorsan fog a teljesítmény degradálódni.
Ha valaki 100%-ra töltve, folyamatosan töltőn tartja a telefont, az optimálisnál gyorsabban megy tönkre az akkumulátor.A gyártók legfeljebb az EU/világ erőírás szerinti módon tudnak ciklusszámot meghatározni.
Nincs abszolút módon meghatározható, mindenre és minden körülményre érvényes ciklusszám.
Addig nem is lesz, amíg a környezeti paraméterek befolyásolják a degradálódást.
Egyenlítő közeli sivatagban és Új Zélandon eltérő ciklusszámot fog teljesíteni egy akkumulátor. Még akkor is, ha pontosan ugyan úgy használják a telefont.A kérésed teljesíthető, de neked kell megfizetned az árát. Dupla kapacitású akkumulátorral, mint amit ráírnak, könnyebben lehet teljesíteni, az amúgy teljesen értelmetlen feltételeket.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Eu-s előírás, hogy az akku teljesítménye 800 cikluson belül nem csökkenhet 80% alá, és a gyártók meg tüntessék fel a termék cimkéjén, hány ciklust fog bírni.
Írhatnak 800-at is, az ugye a minimum,
de 1000-2000 az átlagos leírt szám a nagy gyártóknál,
nem én találom ki
-
Az energiacímkének azt kell mutatnia, hogy mi az, amit a telefon tud. Amit később is tud. 1000-2000 cikluson át.
Akkor a telefon gyártást be lehet tüntetni.
Sőt az összes akkumulátorral készült terméket. A használattól degradálódik az akkumulátor.Persze lehet hátizsákos telefont készíteni. A hátizsákban az akkupakk. Na akkor lehet 2 ezer töltés garantálni. Azt is csak akkor, ha a hátizsák használója szabályosan meríti és tölti az akkumulátorokat.
Mit kezdenél egy olyan akkumulátorral, ami önmagában 1000+ euróba kerül.
-
janeszgol
félisten
Igen ezt én is értem (remélem senkiben nem merült fel, hogy ne érteném). De az a vásárló becsapása, mivel a Google 200 ciklus után lekorlátoz.
Ezt viszont lehet tényleg nem értem. Szóval ott a címke, a mit kellene tudnia és ott a gyártó, ami megmondja meddig mit tud és utána mit tud. Ez a vevő becsapása. -
Ha megint Tensor G4-et kap, akkor érdemben ez továbbra is egy 9a, így felesleges ugyanazt kiadni csak más néven.
-
-
-
Ricardo
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ha az első naptól önkéntesen korlátozod, akkor fel sem fog tűnni a gyártó korlátozása
-
cs.zs.
veterán
Megnézed egy másik telefon ugyanilyen cimkéjét, és viszonyítasz.
Pl Vivo X200FE (V2503) -
dodo1114
csendes tag
Pixel 9 pro telefonom van több mint egy éve.
Az akksit, csak néha tölti magától 100-ra, amúgy mindig 80-ra megy fel max (én állítottam be direkt).
Lassú a töltése, de 1 napot én kibírok vele kényelmesen.
Podcasteket hallgatok, 5g bekapcsolva és lefekvésre még van benne 25-30% kb.
Nem rossz teló, szoftveresen nem végzett félmunkát a nagy G. -
A gyártóknak azonos körülmények között kell mérniük.
A fogyasztó számára ez csak összehasonlítási alap.Pont úgy, mint az autók esetében. Ha 6 literes fogyasztást ad meg a gyártó, ott sem azt jelenti, hogy minden körülmények között a liter a fogyasztás. Több, mint olyan autóé, amire 5 litert ad meg a gyártó. És kevesebb, mint amire 7 litert ad meg a gyártó. Életszerű felhasználás esetén.
#1 janeszgol
Nézőpont kérdése. Én eleve 80%-ra korlátozva töltöm a telefont.
Nekem nem lesz "korlátozás". -
paatrick
őstag
Jó is lehetne ez a kezdeményezés csak így semmi értelme. Mi az hogy 53 óra? Éjjel? Nappal? Mekkora fényerőn? wifin? 4g-n? 5g-n? gps-szel vagy anélkül? Always on display-jel vagy anélkül? Mennyi használattal? Mennyi fotózással? Stb.
Mi az hogy "A" szabad esés teszt? Mit mutat? Mi a B? Mi az E? Az ha leesik szét is hullik?
Ennél egy random telefonos weboldal is nagyobb átláthatóságot biztosít.
-
janeszgol
félisten
Az egész rizsa annak fényében, hogy a Google 200 ciklus után lekorlátoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- OTP Bank topic
- Egér probléma
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Precision 5750 17" UHD+ touch, i7 10850H, 16-64GB RAM, 6GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo ThinkPad T470,14",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- HP AI Laptop 15 - Intel Core Ultra 7 255U 16GB 1000GB 1 év garancia
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ha nem az akksi romlik el 3 év közeledtével, akkor elejtem vagy valami más lesz a gond. Szóval, ha ott tartok vagy akksicsere vagy egy új teli.