- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
-
echterion
nagyúr
-
job-
tag
-
adamka16
őstag
-
adamka16
őstag
-
job-
tag
-
adamka16
őstag
-
echterion
nagyúr
-
nandon
tag
Hja, a cím is egész jó, jövőre meg jöhet az "Akit Buldózernek hivtak" cím is, a K11 elemzésére!

-
echterion
nagyúr
-
job-
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem pár progit ajánlani, mivel tudom tesztelni a proci teljesítményét?
Szeretném tesztelni, ki és bekapcsolt magokkal a procit. -
törölt tag
-
pechman8
tag
Nagyon jó cikk, ez a téma engem is nagyon érdekel. Pontos és lényegre törő.
Én személyszerint szivesen olvasnák olyan tesztet is ahol, egy 2 magos cpu teszt van összehasonlítva azzal ha mind a 4 mag megy. PL phenom II X2 550. Tehát nem két cpu pláne tuningolt mérése, hanem egyazon cpu 2 és 4 maggal, tuning nélkül. Az AMD jóvoltából ez nem annyira nehéz.
üdv -
job-
tag
-
kop8
őstag
-
adamka16
őstag
-
rumkola
nagyúr
-
nandon
tag
Jó a cikk, a kiegészítéseket várjuk!
-
job-
tag
-
kop8
őstag
Hol lehet ilyen procit kapni?
-
echterion
nagyúr
Jah, igazából ez volt a tesztem lényege, hogy a tuningolt Athlon ellenében mire képes a 4 mag alacsonyabb órajele, egy kis L3-mal megtámogatva. Az igazi egy jobbféle videokártyával lett volna, de hát most csak ez adatott. Remélem, később meg tudom ismételni a tesztet egy normálisabb vga-val.
-
adamka16
őstag
-
ne_nezze
aktív tag
-
adamka16
őstag
óóóó az új cikk! már olvasom is

-
job-
tag
A 750-es lapkakészletre, most igen sok alaplap gyártó ráugrott, kezet fogva az AMD-vel.
Szerintem ez tuti jó üzletpolitika.
A magokra nézve, ha AMD-sek vagyok, emlékeztek ti is K8 ATHLON X1 X2 procikra, ahol ugyanez a helyzet volt. X2 chace-el együtt tökéletesre sikerült, akkor megkapta a TOLEDO nevet, ha már nem akkor MANCHESTER, és ha ez sem akkor lett belőle X1 x-y névvel.
És ugye itt a pláne a 750-be! Ha nem sikerül a DENEB tökéletesre, így átkeresztelik, hardver-esen tiltják, de a 750 feloldja!
Amennyiben szerencséd van, használni is tudod. -
echterion
nagyúr
Hozzáadva egy kis image-védelem is szvsz. Ugyanis, ha ezeket is Phenom II-esként adnák, de csak AM2+ támogatással, akkor az esetleg negatívan hathat a felsőbb kategóriában lévő Phenom II-esek hírére, mondván, ezek csak AM2+ támogatással bírnak, és hát...vannak, akiket könnyű becsapni és átcsábulnak az Intelhez esetleg.
-
Osynho
addikt
-
Boxi88
őstag
én még mindig nem értem mi ért meg abban az amd-nek, hogy a 4magost lebutítja 2re és eladja olcsón mikor ilyen egyszerűen vissza lehet kacsolni 4magra? mert nem hiszem hogy olcsóbb legyártani a 4magost mint a 2magost majd lebutítani... ne de mindegy! jó cikk grat

-
job-
tag
Biza, az ACC-t csak a 710, 750 tudja jelenleg.
-
echterion
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
-
D1Rect
félisten
-
vPhis
tag
Szerintem öcséd lapjában is működött volna szegény prockó csak egy CLS resetet kellett volna nyomni.
-
echterion
nagyúr
-
gardener
senior tag
Jó kis teszt. Kíváncsi voltam a végeredményre.
Gratula! -
job-
tag
-
D1Rect
félisten
A "szokásos":
- 2 magos procit kérek!
- 4 lett, maradhat?
Jó kis cikk, talán annyi, hogy a grafikonokat 1 táblára is csinálhattad volna.
De ez csak ízlés kérdése.
-
echterion
nagyúr
Ugyanarra a vinyóra is lehet két rendszert rakni, csak külön partíciót kell neki csinálni. De ha két rendszerben gondolkodsz, szerintem életképesebb lenne egy Win7 - XP kombó.
Amúgy GTA-ban mennyire számít a plusz két mag? Azt is szerettem volna kipróbálni, csak sajnos VGA-m nem volt hozzá.

-
echterion
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Hehe ez mázli.
Én most nagyon kapom a savat hogy minek adtam el a jó kis E8400-amat és váltottam i5 750-re... (2 mag vs 4 mag) Most is kb nem csinálok semmit a gépen netezés meg msn-en kívül... Néha rábökök a GTA IV-re, de az is csak rövid ideig köt le mivel már 5x kijátszottam... Far Cry 2 meg dög unalom... Kéne 2 db 80Gb-os vinyó mert ez a Win7 nem az igazi... Vistán minden jó volt amivel akkoriban játszottam... most meg a Prototype, Anno 1404 nem akar menni rendesen akármit csinálok velük... Egyik vinyóra menne a Win7 a másikra meg a Vista.
-
job-
tag
Elég érdekes a CPU-Z első csatolt képe
"Name: AMD K10" "Package: Soket AM3 (939)"
Az előző hozzászólásból lemaradt, hogy a Propius-ból, Deneb lett neve szerint is.

-
job-
tag
Szia, jó a teszt.
Én egy Propius Atholn II x3 2,9GHz 435-őt vettem, lett belőle Phenom II B35 X4 3 GHz tuning nélkül. Csak egyet sajnálok, hogy az L3-at nem tudtam belőle előcsalni, de az L1, L2 tökéletes és stabil. -
Ádyka
őstag
A proci és a teszt is klassz de:
Lehet hülyeséget írok, nem vagyok képben AMD oldalon
Egy érdekességet találtam. Öcséd lapjában nem megy egyik proci sem, ergo vagy vesz új lapot, vagy a te 2 magos procidat eladja, és vesz egy másikat ami megy régi lapjával.
Ha mégis új lap mellett dönt, akkor örülni fog, mert megy majd benne a te 2 magosod...... pedig 4 magosa lehetne.
De utóbbi már nálad van. 
-
iSonic
addikt
-
echterion
nagyúr
Köszi a tippet, így sikerült javítanom a hibás grafikonokat. Valamint egy kicsit összébbhúztam a cikket, de szerintem ennél jobban már nem lehetne. Így szerintem megfelelően vannak a részek elkülönítve.
A kétmagos tesztet még meggondolom, lehet a hétvégén megcsinálom.
#lorenzen: valószínűleg torzít valamiképp, de most nincs diszkrét VGA-m, majd március közepén lesz, megpróbálok akkor egy kis tesztet azzal is összehozni.
-
lorenzen
aktív tag
-
frescho
addikt
Nem rossz, de 4 dolgot erdemes lenne atgondolni:
- Ha a grafikonok nem nullarol induljan nagyon megtevesztoek (jobb click a grafikonon, properties...)
- Azonos orajelen kelene tesztelni, mert igy nem derul ki egyertelmuen a kulonbseg
- Ne tordeld szet a cikket rovid oldalakra. Alandoan lapozni kell es sokan feladjak a 3. oldal utan
- Ha tudod vegezd el a tesztet a Phenommal ket maggal is, akkor kiderulne, hogy mennyit jelen az L3 cache es a 4 mag. Ezt egyszeruen megteheted, ha az ACC engedelyezese utan letiltasz ket magot. Erre akar az msconfiggal is jo lehet. -
AXisBOLD
addikt
köszi a tesztet, hasznos volt.
maradok 2 magnál.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
echterion
nagyúr
Köszi a hozzászólásokat.
Az volt a lényeg, hogy az általam tudott legjobb paramétereket hasonlítsam össze, eért is különböző az órajel. Amúgy elég egyértelmű lett volna.
#mrbig25: Javítottam.

#Athlon64+: Sajnos, nem tudom, az Excel miért így csinálja meg a grafikont, egyszerűen, ha ezeket az értékeket megadom, átírja a grafikon kezdőpontját, kicsit alacsonyabbnál meg 0-ról indít. Esetleg valami ötlet?

-
hackeeeee
Jómunkásember
Is, meg mondjuk egyforma órajelen kellett volna tesztelni a 2 procit, szerintem...
-
iSonic
addikt
Nem rossz teszt, csak javítsd a hibákat amit a srácok írtak

-
Peter Kiss
őstag
Javítsd ki a grafikonokat! Mindegyiknek 0-ról kell indulnia, mert megtévesztőek!

-
szki
őstag
Köszi a tesztet!A prociról korábban már értekezett Herr Z, de nála játékok nem voltak: Skót ajánlat
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
shadeofme
tag
Egy véletlen téves vásárlás.
Egy baromi nagy mázli.
Egy jó kis teszt.
Gratula!
Öcséd helyében inkább újabb deszkát vennék az X2 240-hez. (Feltételezem előző alaplap + proci árából ki is jönne egy.) -
Lars
őstag
Érdekes és szinvonalas teszt, köszönjük.
Öcsidnek azt ajánlom, ne feltétlen 5200+ procit keressen, szerintem felette is működne bármelyik a mostani alaplapjában. A régi K8-asok 6400 + ig skálázódtak emlékeim szerint, és olyan 4400-ról indultak. Szóval széles a paletta. -
mrbig25
őstag
"Ez a CPU a Regor magra épül, ami egy 40 nm-en gyártott 2 magost jelent..."
Ez szerintem 45 akart lenni.
Amúgy jó írás, köszönjük
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem, ledózerolja az önelégült Intelt és végre ők is vásárlóbarátabb termékekkel jönnek elő.