Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani, hogy az NSA320S-om és az Oppo médiajátszóm között létrejöjjön egy NFS kapcsolat. Elvileg látom, hogy miként lehetne beállítani az NFS ezen a NAS-on, de mégsem sikerül.
Én tök hülye vagyok a hálózatos dolgokhoz, tényleg az. De tényleg ennyire bonyolult lenne egy NFS beállítása ezen a NAS-on? Nincs Linuxom, semmim, csak egy laptopom, ami a hálózatomon van (a NAS-sal és az Oppo-val együtt), és rajta Win10 Home. (Tudom, ez NSA310-es topik, de elvileg ugyanaz a két NAS, csak ebbe két HDD mehet, és NSA320-as topikot nem is találtam)
Tudna valaki segíteni? Megoldható ez egyáltalán? Érthető, lúzer nyelven?
Köszönöm szépen! -
Szabadh
tag
Hello
Nem olvastam végig a forumot, ezért elnézést, ha olyat kérdezek ami már volt téma.Nekem az a gondom, hogy bejött a digi1000 -es net.
A router amire a NAS van kötve is 1000-es
Viszont a NAS nem hajlandó csak 100-as sebességgel menni. 12 Mb/ s a max.
A kábel ami összeköti a routerrel az cat6 os. Mégis a sárga lámpa világit nem a zöld.Van valami ötlet, hogy lesz gigabites a ez az NSA310?
-
Tonyk
veterán
válasz
magyarzoltan #18393 üzenetére
igen, a csillagok helyére azt kell írd. Az után pedig a fizikai elérési utat az adott köteten. Tehát a /03/download/Transmission/ncore csak akkor jó, ha van is a külső meghajtón a gyökérben egy 03 nevű könyvtár abban pedig a download abban egy Transmission és abban egy ncore.
-
magyarzoltan
tag
válasz
Mr Dini #18392 üzenetére
Köszi a választ Dini
Még egy kérdésem lenne:
Transmission-nek hogyan tudnám megadni hogy külső drivera mentsen?
/i-data/md0/00/download/Transmission/ncore ez pl egy belső
/e-data/********/03/download/Transmission/ncore namost 03-as kötetnek raktam fel usb hdd-t a sok csillag helyére az mc-ben megjelenő kva hosszú számsort kellene írnom?
-
válasz
magyarzoltan #18390 üzenetére
Szia!
Persze, lehetséges. Viszont az MC-vel nincs ilyen jellegű tapasztalatom. Egyébként slackerrel tudod telepíteni az unrar csomagot (<code>slacker -Ua unrar</code>), aminek segítségével bármilyen rar állományt ki tudsz bontani, így:
unrar x /összefűzött/rar/első/eleme.rar /hova/bontsa/ki/
<code>unrar x /összefűzött/rar/első/eleme.rar /hova/bontsa/ki/</code>Igen, elég az első .rar kiterjesztésű fájlt betallózni, a többit már elintézi az unrar program.
A második ötleted is megvalósítható viszonylag egyszerűen. A Transmission settings.json fájljában találsz ugyanis egy script-torrent-done-enabled és ~-filename párost. Amit itt megadsz, mint futtatható sh file, azt minden letöltés után a TM-ed meg fogja hívni. Pár változót is közöl az aktuális torrentről, például, hogy hol van az elérési útja. Itt megtalálod a részleteket.
A szkriptben pedig egy egyszerű vizsgálatot kell csinálni, hogy a letöltésed mappából áll-e, s ha igen, akkor azon belül egy find-exec párossal tudsz csinálni automata kicsomagolást.
-
magyarzoltan
tag
Újabb kérdésem lenne, Midnigh commandert (vagy bármi más file kezelőt ami a nas-on fut) rá lehet venni hogy kezelje a darabolt rar-okat? Vagy tovább megyek, létezik valami megoldás arra hogy a torrenten lehúzott darabolt rar-okat valami automatán kitömörítse ha végzett és átmozgassa egy megadott helyre?
-
Tocika
aktív tag
Igen!
Még korábban megosztottam egy mappát és csatlakoztattam mint hálózati meghajtót, az meg is maradt a meghajtók között.
Most viszont ha csatlakoztatni szeretnék hálozati meghajtot akkor a hálozati eszközöknél nincs ott a nas.
A hálozat felderités meg a megosztás be van kapcsolva. -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem, hogy nem látom windows 10- alatt a privát megosztásokat.
Eddig a hálózati eszközöknél ott volt a nas és most nem látszik csak mint média kiszolgáló.
Az elmúlt időszakban történt egy windows frissítés és egy router csere.
A router cserének nem hinném ,hogy köze lenne hozzá, inkább a windows frissítésre gyanakszom.
A nas beállításai változatlanok.
Valakinek valami ötlet, hogy újra láthassam a hálózaton a privát megosztásokat ? -
SutPet
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat a héten valamikor ki is próbálom, remélem gond nélkül menni fog
-
junkpod
veterán
válasz
magyarzoltan #18379 üzenetére
MC lát minden mappát. i-data alatt vannak a belső meghajtók hexa számsor a nevük. És e-data alatt a külső meghajtók szintén szamsorral elnevezve.
Illetve amit én szeretek meg használni az androidos zyxel fajlkezelo.
Arra figyelj, hogy csak azokat a mappákat látod amire a bejelentkezett usernek van olvasási joga.
MyCloud-ot még én se tudtam beüzemelni...
Windows alá óvatosan a fix felcsatolassal, mert onnantól egy zsarolovirus is látja és írja az adataidat... -
magyarzoltan
tag
Sziasztok
A héten boldog tulaja lettem egy 325v2-nek. Minden cukor, FFP-t megcsináltam, fent van ami kell - köszi a leírást, linuxhoz síkhülyeként elsőre ment
Viszont pár kérdésem lenne - elkezdtem olvasni de 18000 hsz az 18000 hsz...
1, valamiért a java-t a leírás alapján nem tudom felrakni, állandóan kidobál hiba üzenetekkel, pedig nas centralos wiki alapján is próbáltam, kéne a jdownloader de nagyon. Ha esetleg mellékelnék screen shotokat valaki padavanjává fogadna?
2, nincs valami nyamvadt file kezelő erre a nas-ra? (mc nem látja a megosztásaim pedig az összes k...va mnt mappát átnyálaztam
3, Zyxel mycloudnál mit mire kell portforwardolni hogy elérjem a nagyvilágból? Jelenleg a routerem admin felületére rak ( ugyanitt esetleg ember aki ért az AICloudhoz?)
4, Ti mivel szinkronizáltok pc és nas között? Ha felcsatolom hálózati meghajtóként vagy a \\NSA-...... elérési utat adom meg neki akkor is elhasal minden nyamvad sync progi változatos permission errorokkal
Bocsi a sok dologért teljesen szűz nas user vagyok
-
válasz
SutPet #18376 üzenetére
Szia!
Konkrétan a NASra még nem telepítettem, de miért ne lenne lehetséges?
SSH adott, git csomagot találsz például a br2 repóban, szóval minden szükséges hozzávaló megvan hozzá.
Szóval szerintem, ha sima SSH alapú Git szervert szeretnél, az megvalósítható. HTTP(S) alapúval pedig egyáltalán nincs tapasztalatom, de lehet, hogy az is lehetséges.
Szerk.: Ahogy látom, az utóbbi is lehetséges, csak egy Apache webszerver szükséges hozzá pluszban. [link] vagy itt egy okosabb, webDAV-os megoldás: [link]
PS: nyílván a leírásokban található elérési utaktól el kell néhol térned az FFp, a read only FHS és a ramdiskre csatolt /root és /tmp "mappák" miatt.
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Egy gyors kérdés, valaki telepített e már git szervert NSA320-ra? Érdekelne hogy egyáltalán lehetséges e.
-
zsolt20
tag
válasz
mobilizmo #18372 üzenetére
Transmission mikor felett telepitve 2 sor torrent egyidejü letöltés , 50 sor feltöltés , 8-23 ó- ig le es feltöltési korlát 10kb/s beállitva. Aktiv letöltésközben speed-el . De ha kész a letöltés speed
-elésnél nem látszik folyamat. Pl :30 megosztott torrentből egynél sem látszik feltöltési munka. Megosztási arány korlátok kikapcsolva kockában nincs pipa. Egyébként pc esetén jó a speed igy szolgáltato korlátott kizárnám. -
mobilizmo
addikt
válasz
zsolt20 #18369 üzenetére
Az a baj, hogy "speed" és emiatt teljesen beáll a torrent.
Inkább seed-eld, az úgy jó lesz.Viccen kívül: ha jól értem mobil netet használsz. Nem tudom nem az-e probléma, hogy ott korlátozza a szolgáltató a protokollban a torrentet. Illetve még a beállításokban lehet a hiba, próbáld meg alapra beállítva mindent. Aztán ha jó, egyenként visszakapcsolva a kívánt beállításokat, figyeled a működést.
-
zsolt20
tag
Igen stop/start esetén újból jó ,de kikapcsolás után ismét leálnak a várakozó torrentek. Csak a folyamatban lévő letöltés indul. Néha 1-2 várakozó torrent is aktiv marad . Szomorú hogy ilyen pc esetén ilyen gond nincs. Esetleg más torrentletöltő van nsa320 ra? A beépitett letöltő az meg lassan tölt valamiért.
-
zsolt20
tag
-
válasz
junkpod #18365 üzenetére
Szia!
Mijzelf repójából felteszed a screen-t, majd az mc-t a
screen mc
paranccsal indítod. Ilyenkor a kattintásos műveletek tapasztalataim szerint nem működnek, de billentyűkombinációkkal szépen lehet boldogulni. Ha elindult a másolás, akkor pedig nyomj egy Ctrl+A, majd D billentyűt (mint dettach), vagy szimplán zárd be az SSH/telnet kapcsolatot, s a screen fog futni tovább. Utána bármikor vissza tudsz lépni rá ascreen -r
paranccsal (mint resume). Egyébként a nohupos megoldás is teljesen járható, hiszen egy kilövést bármikor rá tudsz ereszteni egy folyamatra, vagy akár tolhatsz egy rebootot a NAS-nak, hisz akkor minden kilövődik. Az átmásolt adatoknak már nem lehet baja.Kivéve persze csak ha valami szerencsétlen véletlen folytán pont akkor halna meg pl. a HDD...
-
junkpod
veterán
válasz
M_AND_Ms #18364 üzenetére
Köszi. De ahogy olvasom ez a nohup nem igazán MC inditasra valo csak olyan folyamatok indítására amik előbb utóbb lejárnak maguktól is.
Mondjuk ha én elinditok egy másolás parancsot az ok, de ha mc-t az nem hiszem, mert akkor végtelenségig fut...
Viszont ha a droidos app alól inditok egy masolast az akkor is lefut ha kikapcsolom a mobilt... -
junkpod
veterán
Lehet, buta kérdés, de... Ha elindítottam egy másolást MC alatt, akkor ha kilépek a terminálból az fut tovább? Vagy ha nem lépek ki csak kikapcsolom a laptopot amiről indítottam?
-
Tonyk
veterán
válasz
Thomas16 #18358 üzenetére
Elképzelhető, hogy tápegység. HDD nélkül, terhelés nélkül megy. Ha benn van a HDD, akkor már elbutul. Ki kéne próbálni egy másik táppal!
szerk: most nézem az eredeti postot, hogy már ez is megvolt. Akkor visztont szedd szét a nast, és nézd meg, hogy nincs-e valamelyik kondi felpúposodva (akár csak egy kicsit is), vagy netalántán kifolyva. Ha igen, cseréld ki, egy-két száz forintot megér a ez a teszt. (Én a napokban jártam így egy routerrel, azóta minden fasza)
Ha nem , akkor viszont másik winyóval próba.
-
zsolt20
tag
válasz
Thomas16 #18358 üzenetére
Szerintem mencsd le az adatokat a vinyorol ,aztán töröld le az nsa- kötetkezelövel a kiosztott particiot. Majd epidsd újra , ha igysem jo akkor tegyél bele masik vinyot ha van probáld ki azzal . Ha igysem megy hardware hiba lesz azt pedig tanácsal nem lehet orvosolni .
-
Thomas16
tag
A következők a fejlemények:
- HDD-nélkül napokig el tudtam érni a nas-t hálózatról
- plusz simán ki tudtam kapcsolni, egy csippanás, és kikapcsol (HDD-vel csak hosszan nyomva, 2 csippanás után kapcsolt ki)
- a vinyót megnéztem HD Sentinellel, semmi hibát nem talált.Szóval külön-külön jól működik a nas, meg a vinyó, de együtt nem.
Ismét várom a lehetséges megoldásokat!
Én már kezdek kifogyni belőlük -
zsolt20
tag
válasz
zsolt20 #18353 üzenetére
Csak nem jo a transmission nálam, berakott 10 torrentet kettesével töltöm lefelé a többi 8 torrent mig sorrakerül várakozón van. De ha reboot-olok vagy kikapcsolom a gépet ,ujtaindulás után a várakozó torrentek levannak állitva. Erre tud valaki megoldást? Miért allnak le a sorbanáló torrentek?
-
Joshi
titán
válasz
junkpod #18355 üzenetére
Végül nem telepítettem az FFP-t se sőt, a régi vinyót se raktam az új mellé mivel én se kaptam megerősítést. Az új vinyón létrehoztam egy JBOD kötetet a NAS webes menüjében, aztán létrehoztam a kívánt mappákat. Ezután hálózati meghajtóként csatlakoztattam a Windows intézőben. A Transmission meg alapból fent van, igaz hogy nem a legújabb, de nálam hibátlanul működik. Nem is piszkálom amíg ez így is marad.
-
junkpod
veterán
Jó lenne megosztanad a telepítési tapasztalatod
Megjött az én wd-red 2TB vinyom is.
Az easyjob az lenne, hogy belerakom másodiknak azt kész, ez a B-terv.
De továbbra is az az A-terv, hogy inkább az új 2TB vinyot beraknam rendszer vinyonak, aztán ha már települt és működik visszaraknam 2esnek a régit, a rajta lévő tartalommal.
Csak még nem kaptam itt megerősítést, hogy ez mukodne-e, megúszható adatvesztés nélkül? -
Joshi
titán
válasz
zsolt20 #18353 üzenetére
Én most vettem az NSA320-ba egy WD RED 4TB-os vinyót, hibátlanul viszi.
-
zsolt20
tag
Sziasztok . Tanácsotokat kérném ki vásárlás előtt . nsa320s gépem van, hdd-t szeretnék most bele venni . Gyári leírásban sata 2 kompatibilis de ugyebár ott a választék hdd-k között igen csak karcsú . Szóval megnéztem a gyári ajánlott hdd-ket is , de java sata3 . Gondolom akkor jó bele a sata 3-as is, ezért kinéztem árfekvésben és kapacitásban napi 2-3 óra használatra Toshiba DT01ACA300 3TB -os vinyót . Kérdésem jó lesz-e bele vagy pedig nem ismeri fel a gép?
Másik kérdésem : (linux analfabéta vagyok) adott 3tb hátértár, a gyári lemezkezelő egy tömbe fogja particionálni . Ezt nem lehet utána feldarabolni ? mivel a nas a hdd-n egy részt kirekeszt saját rendszerére ahová telepiti a dolgokat, és ha a rendszerrel esetleg gondom lesz ami már volt is plexi során akkor egyéb tárolt adatok is elvesznek a partició törlésével.igaz hogy érdemes egyforma méretű hdd-t belerakni mert nem kezeli jól a különböző méretű hdd-t ?
Esetleg fat/ntsf fájl rendszerű particiót hogy kezeljen megoldható ? Jelenleg valami JBOD kötetkezelő van rajta gyárilag . hdd-n létrehozza az 1 tömbös köttetett és innentől nem tudom vele tovább darabolni .Transmission kliensel lenne még bajom . Gui-ból beállítva hogy 8-23 óráig korlátozott sebességgel töltsön le (2kb/s) mobilnet miatt ,beragadt torrentek átugrása (kikapcsolva) , egyszerre 2 db torrent letöltés (gép időre kapcsol be és ki a letöltés miatt) . Most ha hozzáteszek egy torrentet akkor indítom és azonnal várakozóra teszi az app ha már van folyamatban letöltés . Idáig minden rendben van , de ha kikapcsolom a nas-t van úgy hogy a várakozón lévő torrentek le vannak állítva . Ez miért van vagy hogyan lehet kiküszöbölni?
Köszönöm a tanácsokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest