Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogtunder

nagyúr

válasz lapa #54 üzenetére

nekem mondjuk nem online kell a tartalom, de tv adást egy jó ideje már nem nézek, viszont szeretem a 720p-t, ami ugye zabálja a helyet. van pár sorozat, amit évente ledarálok, jópár film, ami újranézek, és akkor a család többi tagjáról nem is beszéltem. hozzá jön az összes hálózaton lévő gép biztonsági mentése, és máris 2,5 TB-nál járok. és sokkal egyszerűbb, hogy helyre megy minden, ahol szépen monitorozva van a HDD-k állapota és ha valamelyik gyengélkedik, időben ki lehet cserélni. az egész pedig elérhető kívülről, zenét, képeket simán tudok streamleni akárhonnét, akkor is, ha nincs nálam az offline adathordozó, amit egyébként emiatt nem is használok.

(#47) Honkydoo: ezért írtam, hogy attól függ, kinek mi van otthon. ha áll a garázsban egy régi asztali gép, amiből csak az alaplapot kell kidobni és be lehet állítani a célra, akkor persze, miért ne? az alulfesszel szintén ez a helyzet, ha van otthon egy Athlon II alapú gép, mindenképpen megpróbálnám, hogy meddig lehet lemenni vele.
    a gigabitet teljesen kihajtani képes NAS-ok meg eléggé drágák, egy komolyabb 4 fiókos Synology bőven 100K fölött van, amiből meg már tényleg olyan NAS-t tud építeni az ember, amilyet akar, és még válogathat is az oprendszerek között, arról már nem is beszélve, hogy az x86 architektúra jobban bírja az extra terhelést (torrent pl.), mint az ARM megoldások, amiket gyakran alkalmaznak 4 fiókosoknál is.
    ugyanakkor még mindig fenntartom, hogy ami éppen kitolja a megabit lant, azzal nem nagyon érdemes foglalkozni, hacsak nem pont ez a hibbija az ember fiának, mert akkor úgy is félre kell rakni a racionalitást.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés