- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymera
őstag
hogy azok időveszteség nélkül, gyakorlatilag real time láthassák az információáramlás tartalmát is - ezen jót röhögtem

-
Dare2Live
félisten
És ennek a cikknek mi köze ahoz amiről itt mi beszélünk????
és ha még érvényes is lenne a vásárlókat baromira nem érdekli, hogy az adott SSC üzemeltető mit trükközik az adóval, ellenben ha ennek a Pintér féle ötletre tv születik és az SSCk azt be akarják tartani az automatikusan szerződésszegés a szerződések 99.9%ra ami után akkora kötbért kap az adott SSC üzemeltetője, hogy sikítva viszi ki az üzemeltetést más országokba.
-
cuebler
senior tag
-
Dare2Live
félisten
Ezeknek a cégeknek nem vagyunk adóparadicsom.
A felsorolt országokból pedig most is ott vannak az SSCk, kb annyit kell tenni, hogy a kulcsembereknek a megfelelő juttatást kell felkínálni és már lépnek is MOról. 1-2-max 3 hónap múlva már csak az üres csarnok marad, meg a soktizezer munkanélküli akik korábban azért jóval a Magyar átlag felett kerestek és bazi sok adót fizettek. Nagy ötlet.
Már megint olyan dologba akar kormányunk belepofázni amiről láthatóan fogalma sincs.
-
sztanozs
veterán
-
Dare2Live
félisten
-
Mercel
senior tag
Most nem akarok politikai kérdésekbe főleg nem ki kinek az oldalán áll típusú vitát gerjeszteni úgyhogy csak annyit mondanék, hogy:
Természetesen az oktatással és az egészségügyi intézményekkel, szolgáltatásokkal már régóta komoly gondok voltak és vannak.A biztosítékot sokkal inkább az üthette ki most már nagyon sok embernél, hogy most már nem simán rossz hanem katasztrofálisan rossz a helyzet ÉS nem az látszik, hogy ez a kormány Bármilyen értelmes megoldásra törekedne.
A net adó pár száz forintja persze elfért volna - kb. Azon az alapon ahogy egy lovat is terhelhetsz hosszú idő alatt egyre jobban és jobban aztán vagy összeesik vagy felrúg..
Többször is emlegeted a gumicsontot csakhogy itt nem arról van szó, hogy jaj de szeretjük a magát ellenzékinek beállító csoportot/at/ hanem arról, hogy Pontosan Ez a kormány az amelyik minden fontos kérdésből gumicsontot csinál. Illetve sokszor pont ez a kormány dob be valami észvesztő baromságot, hogy az éppen háttérben folyó disznóság(ok)ról minél kevesebb szó essék.
Az pedig nonszensz, hogy egy totális megfigyelésre utaló tervezetet ilyen érvekkel próbál bárki is megvédeni. Az sajnos konkrét tény, hogy ez a kormány eddig mindennel visszaélt amivel lehetett és az is, hogy ha valaki "útban van" nekik akkor karakter vagy tényleges gyilkosságot hajtanak végre az illetővel kapcsolatban.
Amúgy ez egy szakmai fórum..
-
cuebler
senior tag
-
Vincent_
aktív tag
Ez ilyen K&H-s sajátosság, úgy látom, hogy a kondi-listájába bevezeti díjjal, de akciósan ingyenesként nyújtja. A tartós megtakarítási számlával is ugyanezt csinálják évek óta (havidíjas, de átmenetileg/akcióban) ingyenes, és emiatt nem von tulajdonképpen díjat (bár ha változtat a kondilistában, onnantól megtehetné). Nekem sem túl szimpatikus ez, le is töröltem inkább, jobb a békesség.
Sajnos az átlag embert itthon nem tanítják meg takarékoskodni/félretenni. Tapasztalataim alapján kereshet az ember bármennyit, ha nem tesz félre, ugyanúgy elfogy hónap végére, akármennyit is kapott hónap elején. Aki meg akar, az a kevésből is tud félretenni.
-
Vincent_
aktív tag
A PCW egy igen nagy multi vállalat, nem balos szerintem. De a lényegen mit sem változtat, tessék, egy 2015 év végi felmérés, nyilván azóta minden megváltozott már idehaza.

-
BiP
nagyúr
(#60) Felhő + (#61) cuebler: Én már régóta használom a mobilbank appot, csak furcsa volt, hogy nem ingyenes (eddig az volt, soha nem is merült fel, hogy ne lenne az.)
Most direkt megnyitottam, erre látom, hogy megújult az egész, új regisztrációt kér, stb.
És dizájnra is megegyezik az általad linkelttel. (Kb. egy hónapja nyitottam meg utoljára, korábban sötétebb kék volt, meg nem volt ennyire "trendi" kinézete).
Google Play azt írja: frissítve, márc.23, 2 napja.Akkor itt van a kutya elásva. De ha majd fizetni kell ugyanezért, akkor törlöm le a francba.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy milyen módon fizettetik majd. Legalább szólnak-e előtte, vagy automatikusan vonogatja majd a számlámról.Megtakarítás: értem én, hogy szegénység van, de a legtöbben inkább fejben szegények. Sokaknak bevételük lenne épp elegendő, de nem tudnak spórolni, beosztani a keveset, vagy ami épp elég lenne, elszórják f*szságokra, csoda, ha nem marad semmi, aztán megy a hónapról hónapra élés.
A magyar ember képest ezt megcsinálni havi 150-ből, de van olyan ismerősöm, aki havi 300e-ből is tudja ezt produkálni. -
cuebler
senior tag
okostelefonos app-ról beszélünk, erről: [link] ingyenesnek ingyenes, csak a számlához való hozzáférést kell fizetni
amúgy eddig csak a céges számlámhoz használtam. úgy nézem, most csak a vállalati csomagokban számolnak fel rá díjat.
(#60) Felhő: 2012-es adat? erősen balos gazdasági magazinból? nem vagyok a jelenlegi kormány feltétlen híve, de az egyoldalú informálódásé sem
azóta reméljük, javult a helyzet, elvégre dübörög a gazdaság ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
elnézést a megfogalmazásért, de sajnálatos módon már csak cinizmussal és némi távolságtartással tudom elfogadni a mai magyar rögvalóságot
-
Vincent_
aktív tag
Most kerestem rá én is, és júni 30-ig akciósan ingyenes elvileg a mobil-app. Elég fura lenne amúgy pénzt kérni egy olyan termékért, ami mindenhol máshol ingyenes (és mellesleg egy nagy csomó pénzt spórol meg a banknak).
Amúgy a magyarok 87%-ának szinte semmi megtakarítása nincs.
-
Dilikutya
félisten
-
BiP
nagyúr
Az én felhasználásomhoz elég a minimum is, és így a legkisebb a költség. Hiába tud többet a nagyobb csomag, ha drágább, és nehezebb a feltételt is teljesíteni, annyival meg nem tud többet. Csak felesleges kiadás/kockázat.
A számláimat online fizetem be (ez vásárlásnak minősül, ingyen van), de már a csekkbefizetés is kártyás fizetés, a havi KP-es költésekre meg elég a 150ezres ingyen levétel, ha valami meg közbejön, 2 átutalásba belefér.Nyilván nem minden családnak van 500e megtakarítása, de ma egy középosztálybeli családnak már nem is egy teljesíthetetlen feltétel.
(#56) cuebler: Már nem ingyenes az app? Vagy milyen mobil e-bank, aminek havidíja van?
(#59) Dilikutya: Pont ezen agyaltam én is, mennyire hiteles ezt így ma leírni, de nem találtam jobb jelzőt. Gazdag nem vagyok, de szerencsére szegény sem.
-
Vincent_
aktív tag
Nagy bünti lesz ebből, mert engem is úgy hívtak fel, hogy "ingyenes" az utalás (csak a tr. adót vonják le), ez meg ugye nagyon nem ugyanaz. A továbbterhelést ilyen formán meg kimondottan tiltja az MNB. Sajnálom amúgy őket, mert még ők húzták legtovább az ingyenes csomagjukkal, mindenki más már rég bedobta a törölközőt (Uni, Citi, stb.).

-
cuebler
senior tag
de ha a folyószámládon van folyamatosan az az 500k, akkor is elfogadják
a legmagasabbat kötöttem végül, 112 forint helyett ingyen adják a mobil e-bankot
és így igazából nekem csak a tranzakciós adó a bukó az előzőhöz képest. kérdem a kiscsajt: és a tranzakciós adót akkor most ki is fizeti ki igazából? szemrebbenés nélkül kijelentette, hogy hát ők, a BANK. mondom, akkor mik ezek a százalékjelek? jaaaa, hát ők azt továbbterhelik... mondom, mnb mit szól hozzá? kicsoda? na, itt adtam fel... -
Vincent_
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
-
Vincent_
aktív tag
-
bambano
titán
-
BiP
nagyúr
Én szóltam is az ügyintézőnek (k&H
), hogy ha kifizettetik a tr.díjat, akkor ne nevezze ingyenesnek.
"Jójó, de ezen kívül nincsen díja".
"De attól még nem ingyenes, ne nevezzük annak. Pont."
Nekem még szerencsém volt, a korábbi minimum csomag ingyenes volt, de ezek az új "plusz" csomagok, amit feleségemnek kötöttünk, már rád terhelik a tr.díjat.
(mármint úgy ingyenes, hogy van alapdíj, de 2 feltétel esetén visszakapod)(#50) Romvr: Na igen. A Nemzeti Közösenutáljukaszemétmultibankokat Egységes Stratégiai Platform előtt voltak valóban nullás, zéró csomagok, sőt, a (már a látra szóló) kamattal együtt pluszban is kijöhettél havi szinten, ma meg úgy meg van védve a vagyonunk és nemzeti önérzetünk, hogy csak minuszra tudod hozni. Ha kicsit aktívabb lennél némi kamat fejében, csak magadnak ártasz, mert a díjak többet visznek el, mint maga a kamat.
-
Romvr
őstag
Ultra OFF:
Anno Citibank-nál (ugye ami kivonul az országból és az Erste veszi át az ügyfeleit) 0 forintos számlacsomagban voltam. Ingyen számlavezetés, ingyenes utalások, ingyen KP felvét az EU-n belül Citi-s bankautomatából, bármelyikből Mo.-n...stb. Aztán "nem terhelték át a gonosz bankok" és most már ilyen nincs. Megszűnt és átváltottak egy "kedvező" számlacsomagra ami havi 750 forintba kerül, 85 forint utalásonként és X% minden KP felvétel után az illeték (kivéve a törvényi 2x ingyenes).Aztán elkezdték bezárni a fiókjaikat és most már le is húzzák a rolót. De ennek mi tapsikolunk mert gonosz multinacionális volt aki talicskázta ki a milliárdokat országunkból és sanyargatta az ügyfeleit. Bezzeg a Magyar Nemzeti Bank és hű csatlósa az OTP az igazi magyar Robin Hood és milliárdokat ad az embereknek... ja várj... mégse.

-
cuebler
senior tag
-
Vincent_
aktív tag
"a netadó alanya az ISP lett volna. tehát te, mint végfelhasználó" Hát hogyne
. Ahogyan a tranzakciós adót is a bankok fizetik, nem az ügyfelek, és a díjak átterhelését az MNB szigorúan betartatja. Aha, persze. Épp keresnem kell egy új bankszámlát, mivel az utolsó full ingyenes csomagot is kivéreztették, és kivétel nélkül, mindegyik bank az üf-re terheli a tranzakciós díjat így-úgy át. Max. valami fix havi díjban "enged" néhány utalást "ingyen", de már ez is ritka.
Emellett még akciósnak is állítják be az ilyen utalásokat/kp-felvételeket, mivel "ingyenes+tr. illeték", hiszen csak a tranzakciós díjat kérik el (amit ugye nem tarthatnak meg). Ennyit az "át nem terhelés" elméletéről a gyakorlatban. -
BiP
nagyúr
-
cuebler
senior tag
-
BiP
nagyúr
Szóba hoztál 2 olyan témát (eü-vel együtt 3), amihez az ellenzéknek pont nem sok köze volt.
Mindkettőben maga a nép ill. a szektorban dolgozók gerjedtek haragra, adtak hangot elégedetlenségüknek, nem az ellenzék. Attól, mert valami az éppen aktuális kormány intézkedése ellen megy, (vagy egy évtizedek óta romló helyzetben az aktuális kormánytól várnak megoldást) nem azt jelenti, hogy az ellenzék csinálja.Hogy ON legyek: Pintér ugyanolyan, mint a többi megszólaló politikus (oldaltól, párttól függetlenül): FINGJA nincs arról, hogy mit beszél vagy éppen mi az épp aktuális, hatályban lévő törvény vagy a gyakorlat az adott témában. Mondja, ami szerinte jól hangzik, és politikai előnyt kovácsolhat belőle. És hogy ennek mennyi köze van a valósághoz, már sokadlagos.
-
cuebler
senior tag
mert a jelenlegi tényleg fantasztikus... barátomat öt hónap alatt elvitte a gbm, ezalatt megjárták az egészségügy tényleg minden poklát. eszközhiány (karbantartás miatt egy hétig nem lehetett mr-re vinni), szakember-hiány, az egészségügyben dolgozók túlterheltsége és a szakember-állomány hígulása. röpke két sorban...
és olyanról beszélünk, aki tényleg milliomos, tehát sok olyan kezelést és vizsgálatot megengedhetett magának, amit a magamfajta földi halandó nem tehet meg (pénz vagy kapcsolatrendszer hiányában). ezek után aki a jelenlegi rendszert bármilyen formában (az egészségügyi dolgozók emberségét és hozzáállását kivéve) megpróbálja védeni, valószínűleg nincs rászorulva, politikus vagy fizetett emberük...
havi szinten kb 100k erejéig azért dolgozok, hogy utána befizessem és az efféle ****ságokat fenntarthassák belőle. kösz, nem. számomra sokkal csábítóbb (lenne) egy olyan rendszer, hogy havi 50-50k elmegy a családom és a saját egészség- és nyugdíjbiztosításomra és ennyiért már igencsak prémium szolgáltatásokra lennénk jogosultak magánszolgáltatóknál (főleg, hogy a jó genetika és az egészséges életmód miatt tényleg csak egy-egy megfázásos betegség játszik nálunk) -
Tigerclaw
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Ez így nem kerek. Ha nincs maximum, de én töltöm a gigabájtokat szépen sorban, és több lenne, mint az előfizetési díjam, a szolgálttaó azt lenyeli? 130 Ft/Gb, az előfizetésem jelenleg 2700, akkor is annyi volt, 20 Gb adatforgalommal már annyi az adó, mint a havi díjam. És mondjuk a Star Wars The Force Unleashed Sith Edition még le sem jött teljesen, csak az 28 Gb. És ez csak egy játék, videóklipeket, filmelőzeteseket 1080p-ben még nem is néztem a Youtube-on. Nehéz elképzelni, hogy ez nem köszön vissza a havidíjamban.
-
Jim74
nagyúr
-
DarkChild
senior tag
Így van, elvileg az ISP fizette volna. De persze a korábbi "nem az emberek fizetik meg" szállóigével bevezetett adók után már megtanulhattuk, hogy a végén úgyis mi jattoltunk volna.
Valószínűleg jelentősen megdrágultak volna az előfizetések és visszatért volna az adatkorlátos csomagok kora. -
mrszitya
senior tag
Igen, teljesen nyilvánvaló ha komplett fizetőssé tennék az egészségügyet, abban a pillanatban minden megoldódna, és ráadásként az alacsony keresetűek részesülnének a legfantasztikus ellátásban. Ez az egyetlen megoldás a kérdésben.
Ügyvédekre, jogászokra, közgazdászokra, nemzetközi tanulmányok szakot és kommunikációt hallgatókra valóban égető szüksége van az országnak, ezért minden hasonlóan fontos képzési területen tegyük újra ingyenessé az egyetemi oktatást.Világos már minden, köszönöm szépen... ezért nem is offolnék tovább.

-
zool1
őstag
Szánalmas...., sajnos nincs rá jobb szó!!!!

-
cuebler
senior tag
az ellenzékben lévő párt. ezt a játékot játsszák a rendszerváltás óta, a
többségszavazópolgármozgósított/listás ember meg rendre benyalja. a vizitdíjról egyébként a legtöbb fideszes barátom is állítja, hogy jó húzás volt, mert csökkentette az egészségügy leterheltségét, mindenki jobban meggondolta, hogy azonnal orvoshoz kell-e szaladnia. főleg mifelénk, ahol gázsinak már egy másnaposság vagy ragasztómámoros nap is elég indok a táppénzre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindig orwell a hivatkozási alap, pedig "...a gonosz Tóriás megparancsolta, hogy a kohókba, melyekben a platinaötvözeteket olvasztják, dobjanak nagy urántömböket, és országszerte közhírré tétette: minden platinida köteles jelentkezni a királyi palotában, hogy mértéket vegyenek róla, és új páncélt kapjon. Kaptak mellvértet, sisakot, kesztyűt, lábvértet, páncélinget, s mindez világított, hiszen a páncél uránlemezből volt, de a fülek fénylettek a legerősebben.
Ettől fogva a platinidák nem gyűlhettek össze tanácskozni, mert ha csődület támadt, rögtön felrobbantak. Magányosan kellett életüket tengetniük, egymást messze elkerülve, nehogy bekövetkezzen a láncreakció,..." eljuthatunk ide is
(Stanislaw Lem - Kiberiáda, Az uránfülek)amúgy meg bízom benne, hogy az állampolgárok adatainak "védelme" nem lesz kisstílű pártpolitikai alkuk tárgya, mert ugye a fideSS-nek szüksége van hozzá pár ellenzéki szavazatra is.
-
Jim74
nagyúr
Mert egyébként a jelenlegi "ingyenes" rendszerben baromira jó ellátást kapsz, tényleg
De nézzük csak. A legtöbb ember magán fogorvoshoz, nőgyógyászhoz, stb. jár, ami ugye nem ingyenes. Ha egy sürgős diagnosztizálást szeretnél elintézni, mert esetleg az életed múlik rajta és nincs időd hónapokat várni, hogy a TB keretein belül sorra kerülj, szintén fizetned kell.
Tandíj? Mennyivel is csökkent azóta az államilag támogatott, térítésmentes férőhelyek száma? Valóban "ingyenes" az oktatás is...
-
mrszitya
senior tag
-
bambano
titán
ha valaki korrekten emlékszik rá (te most ne érezd magad megszólítva), akkor a netadó első verziójában nem volt maximum.
"Nyilván nonszensz, hogy többért tölts le a Steam-ről egy játékot, mint amennyiért vetted.": ééés azért nonszensz ez az állítás, mert a netadó alanya az ISP lett volna. tehát te, mint végfelhasználó, nem tudtad volna többért letölteni a játékot, mint amennyiért vetted, mert nem te fizetted volna az adót a tervezet szerint. -
Dilikutya
félisten
Valóban gigabájtonkénti összege volt a netadónak, de maximalizálva volt. Magánszemélyeknek valami 700-800 Ft, cégeknek 5000, talán. Vagyis lényegében fix összeg, mert kicsi használattal is el lehetett ezeket érni. Nyilván nonszensz, hogy többért tölts le a Steam-ről egy játékot, mint amennyiért vetted. Manapság már 100%-ig jogtiszta adatokkal is szép forgalmat lehet generálni, a Youtube, a Steam (meg az Origin, UPlay) és most a Netflix terhelik legjobban a hálózatokat.
-
bambano
titán
mert az ügyfelek meg lesznek kérdezve? nem lesznek.
"MOi info szolgáltató cégek tippre 90%+a csomagol.": értem. tehát csomagolnak, és elmennek a pontosan hova is? egy viszonylag szabályozott és viszonylag elfogadható jogi környezetből (mert a törvénytervezet szerint a lehallgatáshoz továbbra is bírói határozat kell) egy olyan környezetbe, ahol nyakló nélkül lehet kutakodni?a poszthoz: azt is mondta az öreg smsbajnok, hogy alkotmányt kell majd módosítani hozzá. itt egy kicsit érdekessé válik a kérdéskör...
-
MaCS_70
félisten
-
nuke7
veterán
-
Jim74
nagyúr
-
erer1000
őstag
-
mrszitya
senior tag
Olvastam és természetesen nagyon nem tetszett volna, ha... de mivel jellemző módon a legtöbb törvényjavaslatot rohamtempóban írják, így bíztam benne pontosítják.
Amennyiben bevezették volna az első verziót, és valóban gigánként adóztunk volna, több százezer szavazatot vesztettek volna minimum. Ennyire nem sötétek azért... -
nuke7
veterán
-
DarkChild
senior tag
Gondolom nem olvastad a netadóról szóló beterjesztést - abban ugyanis arról volt szó, hogy 1 gigabájtnyi adatforgalom után 130 Ft adót kellett volna megfizetni. Amit biztos vagyok benne, hogy be is vezettek volna, ha a népharag (kivételesen) nem öltött volna akkora méreteket.
Vicces lett volna, amikor mindenki, aki orrba-szájba torrentezik, vagy éjjel-nappal a YouTube-ról hallgatja a zenét, megkapta volna az első 50-100 ezer forintos számlát a szolgáltatójától... -
mrszitya
senior tag
És miért gondoljuk azt, hogy egyedül az aktuális kormányzat felelős az oktatás jelenlegi helyzetéért. 2010-ig ezek szerint minden rendben volt? Addig kiválóan működött az egészségügy, tiszták voltak a mellékhelyiségek, stb?
Például miért okoz szegény pedagógusoknak akkora lelki traumát, hogy a munkájukat valamilyen módon ellenőrizni és értékelni próbálják? Nem egy, nem kettő olyan pedagógus van csak az általam látogatott intézményekben, akinek nem biztos hogy a közoktatatásban a helye, de a munkáltatónak korábban semmilyen érdemi eszköze és pláne kötelezettsége nem volt arra, hogy lépjen ilyen esetekben - legalább ösztönzőleg.
Netadónál egyébként, persze hogy visszakozott a kormány, egy bagatell dologról volt szó, de sikerült belőle ügyet kreálni. Gumicsont.
Oktatás és egészségügy ezerszer fontosabb területek, de sajnos itt is csak a múbalhé a lényeg. Megoldási javaslatokról nincs szó...
Visszatérve a témához, meg kell várni hogy pontosan mit fognak beleskiccelni konkrétan módosításba, ahogy Pali írja.
-
Soybex
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
Akkor most ha a mobileszközeim és az otthoni internetkapcsolatom között VPN csatlakozast tartok fenn, az otthoni eszközöm pedig automatikusan TOR-on route-ol, bunozo leszek?
Vagy egyszer hazajövök es billeg a kis GoflexNet mer aláraknak egy kütyüt? 
-
togvau
senior tag
-
törölt tag
Hát igen. Mondjuk én még fenntartásokkal kezelem ezt a dolgot, amíg nincs meg a törvénytervezet pontos szövege. Az eddig megjelent cikkek alapján nekem nem teljesen egyértelmű, hogy kb. be akarják tiltani az SSL-t, vagy nem akarnak új San Bernardino-t.
Amúgy az EU-ban ez nem teljesen újkeletű dolog, a franciáknák (ha jól emlékszem) pl. még a cégvezetőt le is tartóztathatják, ha megtagadják a végzés végrehajtását.
És most a törvény eredeti célját nézem csak, próbálok nem belelátni semmi egyebet.
-
MageRG
addikt
Mi lenne, ha az a politikus akinek megfordul a fejében hogy bevezessék a kötelező állami hátsó ajtót, helyette inkább
a lipicai ménes megfelelő szerveinek biztosítana hozzáférést a saját "hátsó ajtajához"elmenne horgászni? -
Dare2Live
félisten
"és itt elsősorban az informatikai szolgáltató cégek jöhetnek számba –, melyek titkosítva forgalmaznak adatokat, kötelesek lesznek valamilyen módon dekódolási lehetőséget biztosítani a hatóságok, a rendőrség, a nemzetbiztonság számára, hogy azok időveszteség nélkül, gyakorlatilag real time láthassák az információáramlás tartalmát is"
Ez is rémítő. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy az sscknél az ügyfelek ehez bármi modon hozzájárulnának, ha pedig nem akkor a MOi info szolgáltató cégek tippre 90%+a csomagol.
-
Dare2Live
félisten
Netadó az akkora gumicsont volt, hogy az egyik eset amikor a kormány behuzta fülét farkát visszavonta és bekussolt.
Oktatás lehet gumicsont a baj csak annyi vele, hogy a legtöbb felmérésben már nem is középtájékon leledzünk hanem sereghajtók vagyunk.
Ez MO és ezen generáció számára katasztrófális dolog és teljesen mindegy, hogy gumicsont vagy nem. btw spec én örülök, hogy hörögnek rajta hátha világosság gyúlik fent a fejekben és rájönnek, hogy vmit nagyon elrontottak.szerk: amúgy kiváncsi leszek ebből mi lesz mert nemcsak a bank-felhasználó kapcsolatára hathat ez ki durván hanem más multikra is.
-
mrszitya
senior tag
Komolyan? A netadó valódi botrány lett volna!?
Egy hatalmas gumicsont volt a jelenlegi ellenzéknek (mint most az oktatás ügye), még ha a törvénytervezet első verziója valóban baromira felületesen/rosszul volt is megfogalmazva - így a média szándékosan, az emberek meg naivan félreértelmezték/felfújták.
Netárakban lazán elfért volna pár száz forint emelés, ráadásul a legtöbb esetben nem vagy nem azonnal jelentkezett volna a végfelhasználóknál. -
Waikiki
tag
Nem a Secfone-ra gondolnak?
-
sztanozs
veterán
-
dajkopali
addikt
-
aprokaroka87
nagyúr
-
sztanozs
veterán
BTW mivel a titkosítás feloldására csak cégek kötelezettek, így a P2P titkosítás ezek szerint nem akarják megcsapolni...?
-
Medocsabi
addikt
-
törölt tag
-
atike
nagyúr
-
törölt tag
-
joghurt
addikt
A híveknek (akiknek az átlagos informatika tudása - életkoruknak megfelelően - egy hokedliével vetekszik).
Ha az FBI sem bír az Apple-lel, majd Pintértől biztosan megijednek.Blokkolják a Google-t? Azt a céget, ahová néhány önkormányzat a hivatalos levelezését, iratait menti?
Vagy a Facebookot? Elsöpörné őket a népharag. -
Tigerclaw
nagyúr
Az a baj, hogy gondolom nagyon kevés informatikus van az országban, aki érti és átlátja a titkosítási módszereket és ismeri azoknak a hasznát és hátrányát...de tippem szerint egyik sem szakértő a kormánynál. A kormányok meg amúgy is baltával faragják a törvényeket, hiszen a legtöbb politikus csak azt tudja, hogy mit akar elérni, de halvány lila xxxx-ja sincs arról, hogy hogyan.
-
atike
nagyúr
Kampányszöveg... Ajjajj... Nem tudom ki felé lesz pozitív kép ilyen kampánnyal...

-
DRB
senior tag
Ennek az egésznek pont annyi köze van a terrorizmushoz(vagy az az elleni harchoz), mint a szomszéd dagadt vörös macskájának a lemeztektonikához.
-
dajkopali
addikt
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha a gépem és a bankom gépe között titkosított az adatátvitel...mert amúgy nem is használnám a netbankot, akkor kéri majd a banktól, hogy ne legyen az? A szolgáltatótól gondolom feleslegesen kéri, mert neki nincs köze hozzá. Sok felhasználás esetén a titkosítás központi eleme a szolgáltatásnak. Sőt mintha olvastam is volna olyat, hogy a https hamarosan követelmény lesz. A Google előrébb sorolja a találatok között a HTTPS/SSL kapcsolatot használó oldalakat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Autós topik
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Eladó Samsung Galaxy A6+ 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amúgy eddig csak a céges számlámhoz használtam. úgy nézem, most csak a vállalati csomagokban számolnak fel rá díjat.
azóta reméljük, javult a helyzet, elvégre dübörög a gazdaság 

. Ahogyan a tranzakciós adót is a bankok fizetik, nem az ügyfelek, és a díjak átterhelését az MNB szigorúan betartatja. Aha, persze. Épp keresnem kell egy új bankszámlát, mivel az utolsó full ingyenes csomagot is kivéreztették, és kivétel nélkül, mindegyik bank az üf-re terheli a tranzakciós díjat így-úgy át. Max. valami fix havi díjban "enged" néhány utalást "ingyen", de már ez is ritka.
és olyanról beszélünk, aki tényleg milliomos, tehát sok olyan kezelést és vizsgálatot megengedhetett magának, amit a magamfajta földi halandó nem tehet meg (pénz vagy kapcsolatrendszer hiányában). ezek után aki a jelenlegi rendszert bármilyen formában (az egészségügyi dolgozók emberségét és hozzáállását kivéve) megpróbálja védeni, valószínűleg nincs rászorulva, politikus vagy fizetett emberük...