Új hozzászólás Aktív témák

• Fryskitt

addikt

válasz #40553216 #79 üzenetére

Sajna butaságokat beszélsz. Osztrák barátom nyugdíja a mai szinteket előre vetítve 2900 euro. Van még ezzel kapcsolatban kérdésed? Csak mert szerinted mindenhol így van, mint itthon. Hát nem.
    Amúgy ha megfigyelted, nem voksoltam se balra, se jobbra. Itt mindkét fél folyamatosan elkúr valamit. Azt viszont nem értem teljesen, hogy miért kell védened bárkit is, ez politikai hovatartozástól TELJESEN FÜGGETLENÜL egy teljesen igazságtalan rendszer. Vagy én gondoskodom magamról, és akkor pusztán rajtam múlik, hogy mire jutok, vagy a mindenkori állam kezeli a nyugdíj és egyéb szociális kiadásokat, de akkor vállalnia kell azt, hogy a "jó időszakokban bespájzol", a rosszakban pedig a tartalékból kompenzál. Megvan, hogy mit jelent a felelősségtudat? Nincs itt szó sem bal, sem jobb oldalról, hanem egyszerűen van egy társadalmi igazságosság, amibe ez nem szabadna, hogy beleférjen.
    Őszintén sajnálom, hogy a politikai demagógia (mindenkét oldalról, ezt nem győzöm hangsúlyozni) oda vezet, hogy emberek a saját maguk érdekeit is figyelmen kívül hagyva elkezdik szajkózni, amit valahol hallottak. Részemről persze tarthatod ezt a rendszert igazságosnak, a te életed, de én pont lesz@rom, hogy bal vagy jobb, szeretném megkapni a jussom abból, amiért dolgozom.

Új hozzászólás Aktív témák