- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Permet Elek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #24 üzenetére
1 dologban igazad van. Mégpedig a "bitek/szálak stb stb." ki hogy nevezi, 2x-eződésében. De az mind 1 bufferbe megy.
A többibe nincs. Ha duplázod az órajelet, duplázódik az időzítés, és a sávszél is. Szóval nem vagy ugyan ott a 800 mhz cl5 el mint az 1600 mhz cl 10 el. Mert pont dupla-annyi adat megy át rajta, azonos ídő alatt. Ráadásul a tesztben jól látszik, hogy az elérési idő minimálisan változik csak. Az időzítés hatására. Ha az elérési idő a duplájára nőne ami sose jött még össze a ddr életébe, akkor lenne igaz az állításod. Ráadásul linkeltél egy tesztet amibe le van írva minden, csak ezek szerint értelmezni nem tudod. A fogyasztás nem nő hanem csökken. Minden egyes generációváltásnál. (Persze szerepet játszik a csíkszélesség csökkenés is.) Én már csak azt nem értem, ha ennyire vágod. Akkor minek kell ennyire belemászni? Én ezek szerint nem neked, hanem másnak aki idetéved írtam le, minél egyszerűbben a dolgot. De csak a te kedvedért leírtam máshogy. De örülök, hogy belinkelted a tesztet. Amit ha más elolvas, eldöntheti kinek is volt igaza. És én itt most befejeztem ezt a témát.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #9 üzenetére
Végignézted a grafikont. Hülyeség. ddr2 nél nincs csak minimális különbség, ddr3-nál szintén. A proci ramvezérlőjét pedig ha nem tolod feljebb, hiába raksz 2400mhz-es ramot a gépbe, nem lesz gyorsabb mint az 1600-as. Ha a processzor 1600-at enged csak. Lásad sok sok teszt. Amúgy meg próbáld ki. ddr2 duálba kb dd3 single. És pont, hogy nem sok jelentősége van az időzítésnek, tényleges dolgoknál. Generációnként duplázódik az órajel, és az időzítés is, mégis dupla sávszélt kapsz. Cl 9-10 közt ha észreveszed a különbség grat. Ugyan ezt 4-5nél. Stb. A gamer ramoknak akkor van jelentősége ha tud a processzor többet. Lásd ide be tudsz pattintani DDR2 1333-as tuning ramot, mert lekezeli a proci. De a DDR3 1600-at már nem. Csak ha feltolod a processzort. Azt meg aki nem tudta, hogy ddr2-ről megéri ddr3-ra váltani. Hát ez van. Dual ddr2-ről single ddr3 ra ugyanazon GB-menyiségnél, viszont nem. De javíts ki ha ennyire buta lennék.
-
Permet Elek
senior tag
Nagyobb RAM órajel = több FPS?
Elsőkörben játékok alatt a videókártya számít. Elméletileg a ramnál is fps növekedést kéne látnunk. Viszont teljesülnie kell bizonyos feltételeknek. Ahogy nő az órajel, úgy nő a sávszél is. (Az időzítés elég csekély befolyásoló tényező.) De csak addig, míg a processzor memóriavezérlője engedi azt. Innentől nagyobb órajelű ramot nem érdemes belerakni, csak abban az esetben, ha a processzor ezen része tuning alá esik. Más esetben nem. És akkor is a minimális emelésnél kb. semmi értelme a dolognak. Mint abban az esetben sem, ha az alapórajelnél se használjuk ki a ramot. Mert akkor fölösleges az emelés is. Ilyen egyszerű az egész. És ebből adódik a nem, vagy minimális különbség is a tesztek alatt.
-
Permet Elek
senior tag
Kb semmi értelme a tesztnek. Meg a mh-z hajhászásnak. Főleg ha a proci csak egy adott mhz-ig kezeli le a ramot. Mert az több nem lesz, hiába szeretnéd.
Lásd: DDR2-1066, DDR3-1333
DIMMs per channel: up to 2
Maximum memory bandwidth (GB/s): 21.3Alapvetően az adatmenyiség nő az órajellel. Azaz 4gb 1600mhz es ramon kb. ugyanannyi adat halad át, mint 8gb 800mhz-esen. Dual chanelbe kötve. Hatalmas különbségeket nem tudom mért vártatok, mikor a legtöbb dologhoz elég 4gb-ddr3 ram. Azaz 8gb ddr2-ő dual chanal. Azért jön a ddr4 mert már a ddr3 sávszéle is erősen korlátozza a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Disney+
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- DUNE médialejátszók topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest