- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
Tudjátok milyen kellemetlen érzés melózni a kukoricásban 3 réteg átázott ruhával, bokáig sárosan, zuhogó esőben, úgy, hogy reggel 4:30-kor keltem? Mert a hűvösnek mindig akkor kell jönnie, amikor dolgozok.
hengerPHanda: Bejegyzést!! -
hengerPHanda
tag
nah jó reggelt a kiccsaládnak
épségben megérkeztünk, táncoltam is, bár nem akartam, új embereket ismeretem meg, láttam szép menyasszonyi ruhát, meg menyecskeruhát is, meg ettem jó sokat.
Volt annyi étel meg ital, csuda... A folyékony butítószereket hagyjuk... a srácokkal jégereztem, meg házi pálinkáztam. Meg azt hiszem söröztem is, bár halványan dereng vmi még
Ha a főnök is úgy akarja, ebből bejegyzés lesz... -
nem_tom
őstag
De rohadt hideg van.
(#14587) Csemike: Üdv, köztünk!
-
stangli
senior tag
Szép jó reggelt, újult, friss erővel ismételten itten
talmida, 7,25dodos minimálbérért hol kell jelentkezni?
-
Csemike
aktív tag
1: c
2: d
3: a
4: d
5: c -
Ipse89
tag
Szerencsére felénk csak hajnalban esett, csak szél volt tépős egy kicsit az éjszaka folyamán... Azt hittem, hogy kevesen lesznek, de alig fértünk fel a vonatra
(Siófok
)
-
törölt tag
Napot! Itt meg este óta szakad/ömlik, vagy én már nem is tudom, mit csinál.
-
moha21
veterán
válasz
geprombolo #14583 üzenetére
Itt is csepergett : )
-
FRENK1988
veterán
Megjött a várva várt eső is
És tudtam is aludni
-
talmida
Közösségépítő
Ide alig merek benézni a kukorékolók miatt.
-
Klemens
őstag
Van még itt valaki?
-
Bling95
őstag
Na ez dupla lett
-
Bling95
őstag
Na... A laptopot kikapcsoltam nagyon befűtött az ágyba
-
nem_tom
őstag
válasz
Geri Bátyó #14566 üzenetére
Jó éjt, Fater!
-
Bling95
őstag
jóéjt
-
Klemens
őstag
válasz
Jóccakát!
-
Klemens
őstag
válasz
Jóccakát!
-
Geri Bátyó
addikt
Na, én lépek!
Szép álmokat mindenkinek!
-
nem_tom
őstag
Üdv!
-
Bling95
őstag
akkor ebbenb elég nagy az egyetértés
-
-
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Bling95 #14549 üzenetére
Nem az.
Tervezni szabad és lehet is de én nem beszélnék róla a helyedben. Mégpedig azért nem, mert vannak, akiket ez a téma kiakaszt. Ha nem akarod elveszteni a barátaidat, ne nagyon beszélj erről. Lehet 2titokban" tanulni, készülni, kapcsolatokat szerezni, de ezt, pláne a Magyarországon élőknek, nem kell hangoztatni, mert senki sem örül annak, ha otthagyják.
Amikor elmegy az ember, akkor elbúcsúzik, de nem kell sokkal a búcsú előtt (évekkel, hónaokkal) bezengni a célt, még az is lehet, hogymeg sem történik és akkor csak kinevetnek.
Jó éjt kis család! Aludjatok jól! Álmodjatok a jegesmedvékkel.
-
Bling95
őstag
válasz
Badman 4ever #14550 üzenetére
joéjt
-
Badman 4ever
őstag
Én megyek, mert holnap 4:30-kor kel kelnem a munka miatt.
-
Klemens
őstag
válasz
Geri Bátyó #14544 üzenetére
Ment privi.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Geri Bátyó #14544 üzenetére
Ja, igen, észrevettem később.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
talmida #14540 üzenetére
Sajnos nem jól veszed ki a rezsi dolgot, mert apámék akkor fizetnek annyit mint ti, amikor nem kell fűteni. Ja és nincs légkondi a házban. Fűtési szezonban a duplája is lehet.
Rohadt jó! A fizetésem a fele, mint nálatok a minimálbér.
Klemens: Na jó, nektek leírom kerek perec: Havi 140K nettó, de minimálbérre vagyok bejelentve. A rezsi és a 40K lakástörlesztés mellett, ha nincs valami maszek meló, akkor b...om. Az elmúlt két hónapban meló volt, csak pénzt nem láttam még belőle. Szóval ez a pénz is inkább vicckategória, pedig nem is minősül rossznak.
-
talmida
Közösségépítő
Gyerekek, le vagyok maradva, nem jól tudtam, az USA-ban sehol nem több a minimál-bér 10$-nál, itt a lista. Elnézést kérek az előbbi félretájékoztatásért!
Floridában pedig 7,25$ a minimálbér.
Sorry!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Badman 4ever #14537 üzenetére
Hát igen, a diákszövetkezetek éjszakai órabérnek is 468-at adnak, azt hiszem.
-
Klemens
őstag
válasz
Geri Bátyó #14538 üzenetére
Bruttó vagy nettó az a 800Ft?
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever #14537 üzenetére
Igen, de a rezsi viszont kevesebb ott, ha jól veszem ki Geri bátyó hsz-ból?
Egyébként tényleg keveset kaptok, na!
Kár szépíteni.
Köszi, hogy benéztél a cikkembe.
-
Bling95
őstag
válasz
Geri Bátyó #14538 üzenetére
a 800 az messze nem 10 dollár sőt, mégcsak nemis 6-7
szóval amerikához képest még ezis elég siralmas
-
Geri Bátyó
addikt
Na, sziasztok!
Megjöttem én is!
A rezsi dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy az én 37nm-es panellakásom rezsije 45-50K.
A családi ház persze nem ennyire rossz nm arányosan. Apámék a szinték két szintes házra átlag 100-110K-t fizetnek ki, mivel télen a fűtés nagyon megdobja. Nyáron ők is 70 körül, de fűtéskor több, mint a duplája, ha nagyon hideg van, és a Bakonyban általában az van.Fizetés ügyben én nem panaszkodhatok, de az órabérem mondjuk úgy 800 Ft max.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
nem_tom #14535 üzenetére
Durva. Most olvasom, van pár ötletem, ami racionális, de egyik se valószínű.
(#14522) talmida:
A minimálbér 6-7$/óra Floridában. Alaszkában, Californiában, meg sok más államban ez jóval 10$ fölött van!! Kiszámolhatod, hogy mennyi az átlagkereset.
6 óra a minimum, vagyis annyit csak a gyerekek, vagy a nagyon gyenge munkások kapnak.
Basszus, én ma dolgoztam az esőben a kukoricásban és az órabérem 450 Ft, ami alig több, mint 2 $/óra a jelenlegi 216 Ft/$-os árfolyammal számolva.
Holnap, mivel vasárnap lesz +50% prémiumot kapok, ami 675 Ft/óra és az is csak 3 $/óra.
A diákszervezetnél, ahol dolgozom a minimálbér (ami elvileg törvényi szabályozás alatt áll vagy legalább is ez van kiírva) 423 Ft/óra.
Látszik, hogy az USA egy teljesen más világ.Jó az Alaszkás cikked.
-
nem_tom
őstag
[link] Új cikkem. Kissé bizarr.
-
Bling95
őstag
válasz
talmida #14525 üzenetére
hát bevallom öszintén nemtudom mennyit fizetünk itt rezsire. szerintem annyira nemvészes
amugy bocsi hogy ilyenekről kérdezgetek
csak itthon még lehetőség sincs időpontot kérni . plusz ha aztmondod hogy te magánkorházba mész és fizetsz, akkoris ugyanugy levonják a TB-t. szóval még választásod sincs ilyentéren se.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Bling95 #14523 üzenetére
A rezsi szerintem ugyanannyi vagy inkább olcsóbb, mint Mo-on. Nekünk minden villannyal megy ( központi hűtéssel együtt) és összesen egész pontosan 220$ körül szoktunk fizetni az áramért (elég nagy házunk van, két szintes) a víz + szemét elszállítás 60$ havonta, telefon+internet szintén 67$ tehát 350$ körül van a rezsink havonta , ami 70000Ft körüli összeget jelet. Ez sok?? Ezen kívül van egy évi property tax. Ingatlan-adó, ami államonként és házanként más. Kb 1000$. (z0ldk'rty'sok kevesebbet fizetnek.
)
Hát azért pár perc, mert be kell telefonálni, és az orvosnak fölírják, hogy mikorra jön a beteg. Mindenki akkor megy csak el otthonról, amikorra hívják az appointmentre (vizitre).
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Bling95 #14521 üzenetére
A minimálbér 6-7$/óra Floridában. Alaszkában, Californiában, meg sok más államban ez jóval 10$ fölött van!! Kiszámolhatod, hogy mennyi az átlagkereset.
6 óra a minimum, vagyis annyit csak a gyerekek, vagy a nagyon gyenge munkások kapnak. De számoljunk csak 6-tal. 6x8x25=1200$ egy hónapra. Szóval nem jársz távol az igazságtól, ha azt mondod, hogy pár ezer dollárt keres egy emmber egy hónap alatt. Viszont van kiadás is. Rezsi, autóbiztosítás, stb. (kinek, mi?)
Van ingyenes orvosi ellátás is, de, az olyan is. (Tömegnyomor és fél napos várakozás) , meg a munkanélkülieknek. A normális ellátás így néz ki: Betelefonálsz az orvosnak egy vizit megbeszélésére. (A vizitdíj általában 60$, amiben még semmi nincs benne, csak az a tény, hogy elmehetsz az orvoshoz) Mire vagy allergiás stb) Pár perc múlva behívnak. Orvos megvizsgál, kikérdez, gyógyszert fölír. Számla. Fizets a kijáratnál levő pénztárnál. Ennyi. Legtöbb embernek biztosítása van, úgyhogy nekik nem gond. Nekünk nincs.
-
Bling95
őstag
válasz
talmida #14520 üzenetére
köszi az infót
tényleg rendet kéne tenni sok fejben, mert itt mindenki azthiszi hogy odakint mindenki többezer dollárt keres havonta, amit én elég nehezen hiszek el.
orvosi ellátás egyébként hogyvan, bemész ellátnak aztán a kezedbe nyomnak egy csekket? ha igen akkor legalább kulturált? mert itt adó formájában végülis ugyanugy fizetsz, csak egy vicc az egészségügy, kb pont lesz@rnak
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Bling95 #14517 üzenetére
Hmm.
1. kérdésre: Nekem, 1értelműen jó.
Én élvezem és hálás vagyok azért, hogy itt lehetek.
2. Józsi bácsinak nem tudom?
Amerika nagyon más, mint Magyarország. Aki rugalmas és könnyen tud alkalmazkodni, az élvezi, aki meg kicsit nehezebben, az meg szenved.
Sok a lehetőség, csak fantázia és erő kérdése, hogy ki hogyan él meg.
A jó egészség nagyon fontos, mert az orvosi ellátás bizony nem olcsó.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
moha21 #14505 üzenetére
Nem csak Alaszka, hanem az egész USA van terítéken nálam. Mind az 50 államról szeretnék írni bemutatót. (Eddig már írtam Californiáról, Texasról, Wyomingról, Montanaról, Iowáról, North Carolináról, Maine-ről és most Alaszkáról.) 42 még vissza van.
Blingecske Nem tudod, hogy mi a jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest