- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
ezért szoktak több közvetett bizonyíték alapján börtönre ítélni embereket
magyarul perdöntő bizonyíték nincs(pl DNS teszt, vagy videófelvétel), de sok közvetett: előző este összeveszett csúnyán az áldozattal, meg is fenyegette, mobil cella információk, egy szemtanú.. stbstb
na és azért mert a bíró nem vállalhatja a felelősséget hogy egy gyilkost futni hagy, mertt ki tudja legközelebb egy 15 éves lányt erőszakol és öl meg, valakinek a lányát
érted mire gondolok, 99,8% hogy ő a tettes, minden erre utal, de nincs perdöntő bizonyíték
-
Domxc
senior tag
"Valaki megöli valakimet, vagy épp lerágja az arcát, akkor milyen jogon várhatja el bárki is, hogy akár közvetve is, akár egy fillér pénzem hozzá jusson el ?"
És itt érkeztünk meg ahhoz a ponthoz, ahol már semmelyikőnknek nincsen hatásköre. Beleszólni nem tudsz, hogy mit csinálnak azzal a pénzzel. De érdekes, a külföldi országokban nem nagyon csinálnak ebből ekkora problémát. Ez miért van vajon?
119: Ez nem olyan egyszerű.
Ha űrhajós akarsz lenni, sok fizikai és szellemi elvárásoknak kell megfelelni. (pl.: egy lyukas fogad nem lehet és értened kell a műszerekhez) -
Domxc
senior tag
Egyébként a poén az, hogy te írogattad, hogy Иван csak egy érvet tud felhozni a halálbüntetés ellen.
Basszus, te is csak egy érvet tudsz, az pedig a bűnözők eltartása a te pénzedből."Szó nem volt arról, hogy mindenkit meg kell ölni. De van egy olyan határ, amit ha átlép valaki, akkor szvsz megérdemelné a halálbüntetést."
Amiben kicsit sem játszik nagyobb szerepet, hogy neked valamennyivel több pénzed lenne nem?
Ha valaki ezt hozza fel érvként, szvsz az alapból elvesztette a vitát, tanúságot adva a kicsinyességéről.
fezlergabor: Már mondtam, hogy egyenként börtöntöltelékekre költik el az adód, hanem csak a börtönre. És nem sokszor vannak ilyen esetek, hogy megérdemelné a halálbüntetés, tehát ha úgyvesszük, még akkor sem buksz rajta olyan nagyot, ha személyekre költenék el az adód.
-
Domxc
senior tag
"Egy katona, aki háborúban a hazáját védi, s öl akkor ő is gyilkos? Nem inkább hős?"
Nem ítélem, de ha kifordítod, hát legyen. És mivel ő megölt valakit, az elveitek szerint nem halálbüntetést érdemelne? Szemet szemért nem? A törvény mindenkire vonatkozik, nincs kivételezés, nemde?
"Még a párhuzam is levonható: ha valakit, valamilyen bizonyított bűn miatt kivégzünk, az nem a haza védelmét szolgálja?"
Ha bezárod a börtönbe az is a haza védelmét szolgálja... (csak ebben az esetben nem ölsz) Erről ennyit.
-
Иван
őstag
Kb. az egyetlen erős érved a halálbüntetés mellett, az, hogy a te erkölcsi rendszered így működik.
Én nem lennék rá büszke.
Most elmentem, nézek egy Sliderst részt (ironikus, hogy pont olyan világba utaznak most, ahol minden bűncselekmény halálbüntetést von maga után
), addig értelmezzétek az általam és domxc által leírtakat.
-
Иван
őstag
Hát, a dolog tárgytalan, mert nincs lehetőséged.
Amúgy arra gondoltál már, mi van akkor ha valakit véletlenül küldenek a bitófára? Odamész a gyerekéhez, és elnézést kérsz? A tényleges életfogytiglanival nem tudom mi a gond. Mielőtt jössz az adófizetők pénzével, a költségvetésnek nem tudom hány százalékát adja ki az a pár életfogytiglanis, de nem hiszem, hogy az okozná a hiányokat.
moha21: a szemet-szemért elv az egyik legnagyobb idiótaság. Elég erősen önbíráskodó, bosszúálló szaga van, ami nem igazságszolgáltatás. Képzeld el, valaki elüt, lebénulsz mondjuk deréktól lefelé. Erre őt is lebénítják deréktól lefelé.
Most neked ettől jobb? Mert az biztos, hogy a másiknak rosszabb, a társadalomnak lett egy helyett kettő roncsa. És az illető lehet meg is bánta, mert mondjuk közben mobilozott. Ehelyett ülhetne egy évet, és újból dolgozhatna. Szar élete lesz - mert tegyük fel lelkiismeretes - de legalább neki lesz lába.
A te rendszered ilyen lenne, ezen az elven.
SZERK
ui: aki szerint meg az életfogytiglanisoknak jó élete van a Csillagban, mert eltartja őket a társadalom meg minden, szerintem nyugodtan beköltözhet.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem szoktam ilyen hírekből bejegyzést csinálni, de ez olyan szinten elborzasztott még engem is, hogy....szavakat sem...
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Hivatalosan is bejelentették a The Last of Us sorozat harmadik szezonját
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest