Új hozzászólás Aktív témák

• Onnen

csendes tag

Eltelt 3,5 év mióta megvettem a PR210-es laptopom. Ez idő alatt egyetlen hiba lépett fel: a webcam/mikrofon csatlakozása valószínűleg kontaktos, emiatt csak bizonyos képernyő állásszög mellett működnek. A javítás valószínűleg kevesebb, mint 5000 HUF, de még nem szántam rá magam (nem égető).

Másik kellemetlenség a borzasztó melegedés. Terhelés alatt simán 90°C fölé kúszott a proci hőmérséklete egy átlagosan fűtött szobában is. Ezt megelégeltem, ezért ma szétkaptam a gépet és lebontottam a hűtőrendszerét. Hővezető paszta helyett valami megkeményedett gyurmát találtam, amit azon nyomban leoldottam alkohollal. Ezután felkentem az új, Arctic MX-4 pasztát, amivel 20 perces 100%-os izzasztás után is csak 78°C-ot mutatott a proci hőmérője. De azon túl, hogy kb. 15°C-kal csökkent a teljes terhelés melletti hőmérséklet, sokkal jobb lett a hűtés dinamikája: rövid terhelés után pillanatok alatt visszahűl, és a ventilátor zaja is alábbhagy.

Akik még aktívan használják a gépüket, gondolom hasonló cipőben járnak. Mindenképpen ajánlom ezt a ~2000 forintos beruházást, mert egy kis szereléssel megszüntethető a laptop egyetlen kellemetlen tulajdonsága.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés