Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: Alza+ Megéri?
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
még túl bonyolult makró sem kell ahhoz, hogy az ms szivasson a saját magával való inkompatibilitással. Már nem csak a webes és mac-es verzió butább, de az előfizetésses verzióhoz képest is vannak butítások az öröklicenszesekben.
Múltkoriban naivan exellel akartam két bank közti váltásnál a kiexportált partnerlista sorrendjét a másik bank importjánál szükséges sorrendre átcserélni és pár mezőre külön szedni irányítószámot, várost és címet.
Gondoltam miért próbáljak erre python programot írni vagy hasonló... excelben valami hót egyszerű módon szét lehetne vessző mentén vágni, makró nélkül. Én naív.
Találtam TEXTSPLIT-et, de kiderült, hogy csak az előfizetésesben van. Volt korábban tán a normál 2021 verzióban is, de kivették tán [link] , valsz frissítéssel. És helyette egy vba makrót kellett írni, hogy ne végtelen hosszú idióta függvénykombinációkat kelljen használni [link]A tanulság, semmit sem érdemes ms termékben csinálni, mert megpróbálnak bekényszeríteni előfizetésekbe. Ha valamit velük csinálsz, akkor előbb utóbb, valami szabványtalan ms függő megoldásod lesz, ami miatt ms-t kell venni.
-
joghurt
addikt
Sokfelé (tipp: kb. a teljes magyar közigazgatásban is) Microsoft Office dokumentumokban zajlik az élet. Amivel a LibreOffice majdnem kompatibilis. Olyan (amúgy többnyire teljesen felesleges, és máshogyan is megoldható) formázásokat használnak, ami LO alatt szétesik.
Fun fact: Különböző MSO telepítések között másolva is szét tud esni egy dokumentum formázása.
Annak idején töltöttem időket azzal, hogy az általunk generált .xlsx-ek ne csupán megnyíljanak, hanem mindenhol ugyanúgy is nézzenek ki, ugyanúgy legyenek képletezve stb. Nemtriviális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Apple Watch
- Hollow Knight és Silksong
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310, 100% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest