- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
Ez megint jó volt.
Erről már hallottam korábban is, hogy CAPTCHA-ra hivatkozva figyelik az egérmozgást...stb. és a captcha így csak egy checkbox tud lenni. Nincs beírandó, válaszd ki a bicikliket...stb. Aztán hogy miket gyűjtenek még...
Egyszer láttam egy yt videot ami arról szólt, hogy egy fazont -a tudtával- egy random hétig figyelték és, hogy mennyi mindent állapítottak meg róla a mindennapi trackinggel és pici netes kutakodással. Döbbenet volt. -
válasz
Krugszvele #9 üzenetére
Azért titkosítják, hogy a hacker ne tudja kitalálni az egyes mezők értékeit és tudja feltölteni kamu értékekkel a payloadot gondolom. Így ötleted sincs, hogy mit küldenek, szóval jóval nehezebb a dolgod,
Ebből következtettem (a cikkjükből):
The obfuscation hides from attackers what signals Shape collects, leaving them groping in the dark to solve a complex multivariate problem.
Szerintem mérhetetlenül kevéssel.
Elképzelhető, de még így is jobb lenne, mert az emberek legalább tisztában lennének vele, hogy mi történik (szerintem).
-
Krugszvele
senior tag
Számomra az a furcsa, hogy mit küzdöttek azzal, hogy "titkosítsák" ezeket az adatokat, amiket begyűjtenek? Sima txt-ben továbbíthatnák nyugodtan, pár fanatikuson kívül senkit sem érdekelne.
Ha mondjuk begyűjtenék a fényképeket, hívásadatokat, szöveges üzeneteket a telefonról és azt továbbítaná a netflix minden loginkor, valamint folyamatosan, majd ezt a netflix nyilvánosságra hozná, bemondaná a tévé, akkor mennyivel esne vissza a netflix előfizetések száma?
Szerintem mérhetetlenül kevéssel.
-
Ebben teljes mértékben egyetértek, csak a különbség az, hogy egy Google, Facebook stb esetében a tracking általában letiltható böngésző kiegészítővel és még mindig használható az oldal. Illetve léteznek privacy search enginek, amik a Google találatait is használják, hogy nekem, mint usernek, minél kevesebb kontaktom legyen közvetlen a nagytesóval.
Itt, a streaming platform esetében sok esetben nincs alternatívám (legálisan) hozzájutni ugyanahhoz a médiához, mint ami náluk elérhető, mert nincs fent sehol máshol. Ha érdekel, kénytelen vagyok kiadni az adataimat.
-
válasz
Jack Hunter #4 üzenetére
Megfordult a fejemben hasonló, például, hogy név nélkül írok a NAIH-nak emailt, aztán reménykedek, hogy reagálnak, de az a baj a videóval, meg a publikus posztolással, hogy hiába takarnám ki a fejem/adnám ki random IP-ről, simán kinézem a hatóságokból, hogy elkezdik elemezni a hátteret, ha feljelentenek, vagy megnézik, milyen szavakat használok gyakra, aztán eljutnak hozzám. Lehet felesleges paranoia, de ne szeretek kockáztatni. Ezzel a cikkel is okkal vártam (sajnos) rengeteg időt.
Eleve nem lenne ilyen probléma, ha kicsit megreformálnák a GDPR bejelentési procedúrát.
-
denko
senior tag
ugyes ugyes találat, csak meg sem lepödtem, csak gondold bele facebook, google, mennyi mindent tud rolunk.
Ez csak 1 példa amit kiástál 10 ezr közül, de azért szép fogás. -
Gargouille
őstag
Nagyon szép munka, élvezettel olvastam.
-
Közösségi médiában esetleg ki lehetne posztolni. Facebok új fake login, lehetőleg egy netkávézó, könyvtár szerveréről csatlakozva, hogy ne lehessen lenyomozni. Vagy valamelyik videómegodztó oldslon, torzított hanggal, arc nélkül elmondani mindezt.
-
Nem volt unalmas téma, nekem tetszett
Sajnos én megátalkodott anarchista és open-source rajongó vagyok, és ezek miatt sem értem, hogy erre az egész bűvészmutatványra miért lenne szükség. Ahogy te is írtad többféle egyéb módszer létezik, mindenféle trükkös adatgyűjtés nélkül is.
-
xabolcs
őstag
-
Kérem, hogy ne találgassunk a nevekkel. Egy ismert kávézó is alkalmazza elvileg ugyanezt a technológiát (az egyik linkelt Githubos projektben említik), meg egy piac-kész termékről van szó egy for-profit cégtől származik. Remélem azért, hogy más is ugyanúgy meglepődött, mint én, amikor felfedeztem ezt.
A nehezebb/unalmasabb témáért pedig elnézést kérek. Ez most így alakult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Míg pár évtizede talán a mozi és a TV volt a fő médiafogyasztási platform, manapság lassan a szomszéd Pistikének is van...
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendszergazda topic
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest