Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- sziku69: Szólánc.
- VHS digitalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
végre valaki, akinek hasonló véleménye az android biztonságát illetően a root jogról mint nekem
amennyire előnyös olyannyira veszélyes is... én mondjuk root ellenes vagyok,az egyik az itt említett biztonsági kockázat a másik meg hogy noob userek ne kutyuljanak a telefon zárt rendszerével, nem dísznek zárják le a gyártók...
-
nyisziati
veterán
Nagyon jó cikk, és a hsz-ek is kifejezetten hasznosak.
Esetleg erről a korábban említett wireshark-network monitor-loopba tolásról írhatnál egy cikket, hogyan is zajlik egy profi védekezés.
-
Mr.C
őstag
Kicsit kihaltunk
Nem tudom, hányan hallottatok a Drammer támadásról (vagy DRAM Rowhammer Attack) Android eszközök ellen. Lényegében ez egy HW sebeszhetőséget használ ki, a DRAM chip-eket. Lényegi része:
"The Rowhammer attack involves executing a malicious application that repeatedly accesses the same "row" of transistors on a memory chip in a tiny fraction of a second in a process called "Hammering."
As a result, hammering a memory region can disturb neighboring row, causing the row to leak electricity into the next row which eventually causes a bit to flip. And since bits encode data, this small change modifies that data, creating a way to gain control over the device."Play Store-on nincs még erre diagnosztizáló program, csak github-on, ami... hát valljuk be nem épp humánus teszt, mivel a visszajelzés nem egy pop-up hanem... hát tönkrecseszted vagy sem a készüléked
Itt találtok róla statisztikát meg miegymást: [link]
-
válasz
gyurkikrisz #10 üzenetére
Mondjuk a C# is nagybetűérzékeny... Meg nem tudom, a C is?
Elütni karaktert meg bármiben lehet.
Az OOP dolgokat meg én is rühellem, de vagy megszoksz, vagy megszöksz.
-
Köszi, ez jól jött.
Érteni meg úgysem divat már a dolgokat...
Lassan hülyének néznek, ha járatos vagy valamiben.
@angyalpc : Dobálhatnák felém a 2-3 éves Android telefonokat, mert nekem megfelel. Custom ROM jó dolog. Mondjuk úgy, hogy divat eldobálni.
A Java erőltetést én sem értem. Viszont az almának elég könnyű dolga van azzal, hogy csak egy hardvert kell támogatni, arra lehet optimalizálni.
-
mbalint987
aktív tag
"nem szűkíthető le ennyire, hogy ez vagy az"
Világos, pont úgy, mint ahogy az sem, hogy melyik a jobb mobil OS... A cégeket és végső soron a felhasználókat is érdekli viszont a kérdés, és valamit mondani kell nekik, ha mást nem, csak a legfontosabb szempontok alapján alkotott véleményt."Official? Unofficial? Milyen eszköz? Mikori kiadás? Snapshot vagy Nightly? Ellenőrizted azzal, ami a leírásban van?"
Erre a kérdéssorozatra nem számítottam, pedig teljesen logikusak.Mondjuk így belegondolva, még jó hogy nem megy fel a SmartBank rá. (Egyébként egy Xperia SP, unoffical CM11, talán 2015 januári, a leírást nem ellenőriztem vissza, mert így is örülök, hogy működik)
-
Mr.C
őstag
válasz
mbalint987 #2 üzenetére
Pont erről írtam, hogy ez nem szűkíthető le ennyire, hogy ez vagy az? Mivel sokkal több az androidos eszköz, így nagyobb célpont is > több exploitot írnak rá.
És azért van az iOS-nek is sebezhetősége.Windows-ra is azért van több kártékony program, mert többen használják, nem úgy, mint a linuxot.
"[...] egy CM 4.4.4 mennyire sebezhető megbízható appokkal, kikapcsolt ADB-vel, és AV nélkül?"
Official? Unofficial? Milyen eszköz? Mikori kiadás? Snapshot vagy Nightly? Ellenőrizted azzal, ami a leírásban van? -
mbalint987
aktív tag
Hasznos írás, köszönöm. Lenne egy kérdésem a témában: egy CM 4.4.4 mennyire sebezhető megbízható appokkal, kikapcsolt ADB-vel, és AV nélkül?
Ja és témaindítónak: az iOS vagy az Android biztonságosabb (akár a jelenlegi legfrissebb rendszerverziókkal, akár a reakciójuk alapján egy pl. backdoor kapcsán)?
-
orion1025
őstag
Vissza a 3310 csodát!... Aki meg hülye, az haljon meg.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sok ismerősöm által feltett kérdések, amik talán téged is foglalkoztatnak:Mennyire biztonságos az Android? Melyik a...
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Tactix 8 AMOLED - bevetésre kész
- Linux haladóknak
- Futás, futópályák
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest