Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz nubreed #2409 üzenetére

En a google-lel vagyok csak ilyen kekeckedos... van 80 ebay vasarlasom es nem csak 2 dollarosok, van tobb kimondott kinai site (paypal fizetessel) ahol vettem 1-2 dolgot ld. multkor a fulest, itthon rendszeresen vasarolok akar hatszamjegyu osszegert termeket neten. Eppen csak a gugli zavar, hogy mindent akar tudni. Az osszes tobbi, ahol a kartyamat hasznalom, az eppen csak a kartyam adatat akarja tudni.
    USA vs. HU: rokonom dolgozott kint ugy hogy penztargepet kezelt, meselte hogy milyen alapja van a bizalomnak... pl. barmilyen csekknek kinezo targyat elfogadnak, de van listajuk, hogy kit - boltokat - kell telefonon azonnal ertesitsenek, ha csalast talalnak (vagy oket ertesitik csalasrol), riadolanc van. A bankok meg keresztul-kasul cserelgetik a hiteltortenetedet, attol fuggo kamatokat ajanlanak, hogy eddig mennyi hitelt hogy fizettel vissza es hogyan (ugy jon ide, hogy a kartya naluk per def. nem debit, hanem credit). Es ezzel persze az emberek is tisztaban vannak, nincs ertelme igazan kiserletezni vele.

törölt tag

válasz nubreed #2409 üzenetére

mondjuk elég egyszerű a kérdés. HA online fizetek, megbízom valakiben, aki kezeli a kártyaadataimat. Ez nem vitatható, ez biztosan bizalmi kapcsolat. Csak és egyedül az az eldöntendő kérdés, kiben vagyok hajlandó megbízni.
    Azok, akik a saját kártyakibocsátó bankjukban sem, (ld nem fizetnek sehol sem, holott az itthoni netes fizetési lehetőségeket gyakorlatilag csak magyar bankok adják) azok irracionális döntést hoztak.
    Hogy megbízol -e egy paypalban, vagy egy külföldi bank hasonló rendszerében, az már határeset. Én pl megbízom.
    A túlsó felén a skálának, meg azok a cégek állnak, akik még mindig fénymásolatot kérnének a kártyámról, és majd ők jól megterhelik... na ebben én már nem bízom meg. De van aki igen, és nem biztos hogy rosszul teszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés