Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
SI mértékegység, de nem alap mértékegység. Nézd meg wikin, nincs bent a base SI unitokban. Sőt, ahogy elnézem a radián sem az. "The radian and steradian, once given special status, are now considered dimensionless derived units."
Úgy tudom készítettek nemrég egy új etalont, egy tökéletes szilícim gömböt faragtak ki lézerrel. Az oka, hogy a régi iridium már nem elég pontos a modern korban. Anno volt róla egy cikk az SG-n, bár a wiki is az iridium hengert hozza. Akkor lehet rosszul emlékeztem. nemtom.A Kg-mot a mólal akarják definiálni: "The kilogram is the mass of exactly (6.0221415×1023⁄0.012) unbound carbon-12 atoms at rest and in their ground state. "
-
moha21
veterán
szteradián SI egység. Szívesen várom, hogy mi az új definíció kilogrammnál.
"Az SI mértékegységrendszer hét alapegysége és két kiegészítő egysége közül ma már a kilogramm az egyetlen, amelynek a definiálása nem természeti mennyiséggel, hanem mesterséges etalonnal, a Párizs mellett őrzött őskilogrammal történik."
Nem tudom melyik elavult?
(#3) baluka26 : Hogy mentél át méréstechnika I tárgyból?
Tényi tanár úr kérte.
-
Иван
őstag
Néhány SI egység definíciója elavult, ráadásul ha jól tudom szteradián pl. nem is SI alapegység.
Bővebben: a kilogrammnak már új etalonja van (ha jól tudom ráadásul van egy javaslat, hogy a tömeget is a móllal definiálják.) -
David93Pecs
tag
Hm,de ismerős tavalyról.
És istenkirály,hogy ebben az évben már nincs fizikám.UP!
-
moha21
veterán
Kissé másnaposan készült, tegnap disznótor volt, elég csúnyácska lett, de az alapfogalmak legalább benne vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
lo (P:L)(P:L)Ez a rövid "szösszenet" azért készül, hogy ne kelljen állandóan leírni ugyanazokat a dolgokat,...
- Kompakt vízhűtés
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- World of Tanks - MMO
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Háztartási gépek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest