- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Kiratheonly #430 üzenetére
A saját tapasztalataim szerint elég. Nálam is fut mellette néhány VM. A rendszerek SSD-n, az adat HDD-n van.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Kiratheonly #428 üzenetére
Nálam Xeon E3-1260L mellett van szintén 16 GB memória. Hyper-V Server-en futnak a virtuális gépek, a PfSense 1 magot és 1 GB memóriát kapott. A gigabites Digi nem ment még 7-800 Mbit fölé, de az szerintem nem CPU limit volt (70-80% körül volt a max.).
-
Bathalsar
aktív tag
Abban tud valaki segíteni, hogy pfsense-ben hogyan tudom beállítani, hogy a dyndns címek ne csak kívülről legyenek elérhetők, hanem ha belső hálózaton is "feloldja"?!
-
Bathalsar
aktív tag
Köszönöm, bridge-dzsel még lehet futok egy kört.
Telepítettem a squid kiegészítőt, a neten található howto-k alapján be is állítottam. Látszólag fut, mert elkezdte enni a memóriát. Van más módja, hogy megbizonyosodjak a működéséről? (Weboldalak betöltése nem csökkent szemmel láthatóan.)
-
Bathalsar
aktív tag
Lehet csak túl akarom bonyolítani az életem, de OPT1-en szerettem volna tudni a Wi-Fi AP-t, hogy lássam a forgalmat, statisztikát, etc. (Előtte a switch-be volt dugva, onnan tökéletesen működött.)
Ha jól sejtem, akkor bridge esetén "elvesztem" az interfészek külön-külön statisztikázhatóságát, és csak a bridge (LAN és OPT1 együttes) forgalmát fogom látni/mérni.
-
Bathalsar
aktív tag
Sziasztok,
Virtuális gépként használom a pfSense-t. WAN porton egy bridge-elt Cisco EP3925, LAN porton egy fizikai switch, míg OPT1 porton egy Wi-Fi AP található.
Azt sikerült megoldanom Firewall Rules-on belül, hogy az OPT1-en keresztül is elérhessék a netet az eszközök. Viszont a LAN és OPT1 nem látják egymást, pedig nagyon szeretném. Napok óta túrom a netet, és eddig négy féle megoldást találtam (ebből egyiket se sikerült megvalósítani
):
- Getawy beállítások
- NAT beállítások
- Bridge beállítások
- Firewall Rules beállításokNagyjából megértési/bonyolultsági sorrendben írtam. Nekem a Firewall Rules beállítások a legegyértelműbbek, de mégsem akar működni, nem látja egymást a LAN és OPT1.
Kérlek, segítsetek ebben.
WAN: DHCP
LAN: 10.0.0.1/24, DHCP
OPT1: 20.0.0.1/24, DHCP
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Asus H87-PRO LGA 1150 alaplap
- Apple iPad Pro 12.9 5th gen Wifi 128GB Space gray (A2378)
- Chieftec ELEMENT 600W 85+ Bronz minősítésű tápegység
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest