- Argos: Szeretem az ecetfát
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Kiratheonly #430 üzenetére
A saját tapasztalataim szerint elég. Nálam is fut mellette néhány VM. A rendszerek SSD-n, az adat HDD-n van.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Kiratheonly #428 üzenetére
Nálam Xeon E3-1260L mellett van szintén 16 GB memória. Hyper-V Server-en futnak a virtuális gépek, a PfSense 1 magot és 1 GB memóriát kapott. A gigabites Digi nem ment még 7-800 Mbit fölé, de az szerintem nem CPU limit volt (70-80% körül volt a max.).
-
Bathalsar
aktív tag
Abban tud valaki segíteni, hogy pfsense-ben hogyan tudom beállítani, hogy a dyndns címek ne csak kívülről legyenek elérhetők, hanem ha belső hálózaton is "feloldja"?!
-
Bathalsar
aktív tag
Köszönöm, bridge-dzsel még lehet futok egy kört.
Telepítettem a squid kiegészítőt, a neten található howto-k alapján be is állítottam. Látszólag fut, mert elkezdte enni a memóriát. Van más módja, hogy megbizonyosodjak a működéséről? (Weboldalak betöltése nem csökkent szemmel láthatóan.)
-
Bathalsar
aktív tag
Lehet csak túl akarom bonyolítani az életem, de OPT1-en szerettem volna tudni a Wi-Fi AP-t, hogy lássam a forgalmat, statisztikát, etc. (Előtte a switch-be volt dugva, onnan tökéletesen működött.)
Ha jól sejtem, akkor bridge esetén "elvesztem" az interfészek külön-külön statisztikázhatóságát, és csak a bridge (LAN és OPT1 együttes) forgalmát fogom látni/mérni.
-
Bathalsar
aktív tag
Sziasztok,
Virtuális gépként használom a pfSense-t. WAN porton egy bridge-elt Cisco EP3925, LAN porton egy fizikai switch, míg OPT1 porton egy Wi-Fi AP található.
Azt sikerült megoldanom Firewall Rules-on belül, hogy az OPT1-en keresztül is elérhessék a netet az eszközök. Viszont a LAN és OPT1 nem látják egymást, pedig nagyon szeretném. Napok óta túrom a netet, és eddig négy féle megoldást találtam (ebből egyiket se sikerült megvalósítani
):
- Getawy beállítások
- NAT beállítások
- Bridge beállítások
- Firewall Rules beállításokNagyjából megértési/bonyolultsági sorrendben írtam. Nekem a Firewall Rules beállítások a legegyértelműbbek, de mégsem akar működni, nem látja egymást a LAN és OPT1.
Kérlek, segítsetek ebben.
WAN: DHCP
LAN: 10.0.0.1/24, DHCP
OPT1: 20.0.0.1/24, DHCP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest