Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Serricon

senior tag

válasz Core2duo6600 #324 üzenetére

Érdekességképp, a cikkben szereplő gép (a 2 magos atommal) pár hónapja bekerült átmenetileg a munkahelyi hálózatba, mert gondok voltak, mondom behozom, próbáljuk ki, legalább kiderül hol a hiba, mert ez mindent lát, mindent logol, plusz szépen látni a grafikonon mennyire van kihasználva a sávszél.
    Azóta panaszmentes a net.. :D kb 200 pc és majdnem ennyi mobil eszköz kapja róla a netet egy 250/25-ös kapcsolatról.
    Nem azt mondom, hogy meg sem kottyan neki, de még nem láttam egyszer sem 100%-on a procit, és jobb sebességet mérünk vele, mint a nagyvállalati, rack-es, dupla gigabites, VPN-es csoda routerrel, ami ha jól láttam valami 70k körül volt. ;]
    Meg kellett állapítanunk, hogy nagyon durva az a kis doboz a rackszekrényben, építünk majd egy nagyobbat. :K

• Brogyi

őstag

válasz Core2duo6600 #324 üzenetére

"Ez a cisco egy vállalati eszköz, nem értem miért nem erősebbre csinálták, hisz elég drága volt."

Az RV32x-ben Cavium CN5020 van mint a kis Ubiquiti-ben. Harmat gyenge ha csak software-s route van. Ahogy látom olvasgatod az Ubiquiti részt is. Ott olvashattad, hogy sokszor panaszkodnak a gigás sávszélre. Tudja, csak sokan nem tudják bekapcsolni a hardware-s gyorsítást. Cisco-nál nem tudom, hogy megírták-e rendesen.

"lefelé még megvan, de felfelé csak 100 - 150 et tud a 200 helyett."

Ez így nem pontos, mert lehet
    -speedtest-tel
    -torrent-tel
    -VPN-nel
    mérni. Gyenge hardware-nél ez három különböző lassú értéket fog adni.
    Szóval ha a speedtest is kevés amit a digi mérővel készítettél akkor, és még ráadásul előtte meg 200-zal repült vissza, akkor gyenge vassal próbálkozol.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés