Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Nos, lehet, hogy megtaláltam a megoldást a Squid lassuságára.
Mivel alapesetben a PFsense Routerként, tüzfalként stvb... van definiálva, de nem serverként.
Így nem optimális a beállítása ehhez a feladathoz, pedig a squid proxy de más erős háttértár tevékenységel járó dolgok, már inkább jelzik a server funkció meglétét, ehhez be kell állítani, hogy ennek megfelelően kellően agressziv legyen a file kezelés kapcsán is.Ehhez a
/boot/loader.conf - file ban.
Be kell tenni, ill ki kell cserélni a korábbit a következőkre. :Ezek a beállítások a Squid sebességét növelik, pontosabban a hdd-t / ssd-t használja ki ezáltal jobban a rendszer.
#for squid
kern.ipc.nmbclusters="32768"
kern.maxfiles="65536"
kern.maxfilesperproc="32768"
net.inet.ip.portrange.last="65535"A korábbi dolgokat # karakterrel lehet ki remmelni, vagyis konmentbe tenni.
A következő dolgok is gyorsítanak állítólag, ezeket nem állítottam be :
autoboot_delay="1"
hint.apic.0.disabled="1"
kern.hz="100"Az utolsó kem.hz fogalmam sincs, hogy mire vonatkozik, a legelső egyértelmű, a középső meg energia hazfálkodással kapcsolatos, de hogy mi a hatása azt nem tudom
Majd újra kell indítani az egész rendszert.
A legelső alkalommal meg kell nézni a logot, hogy nincs e benne valami hiba, nem kéne, hogy legyen.
Ha van akkor elírtunk valamit, vagy használtunk idézőjelet, és nem kell vagy nem használtunk és kellene !
Nem egyélrteémű, hogy mikor kell, mert ahol ezt találtam ott is, hol így hol úgy volt írva.
Én betettem idézőjelbe mindent, nem volt hibám.És látványosan gyorsabb lesz ssd ről is és hdd ről is.
Nano bsd változat esetében nincs hatással a beállítás, mert nem használ hdd-t / ssd ét.
Az egész művelet a gui ról elvégezhető, A diagnostic fülöm, majd az edit file ponttal.
Nálam csak IE alatt volt olvasható a file tartalma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest