- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Nos, lehet, hogy megtaláltam a megoldást a Squid lassuságára.
Mivel alapesetben a PFsense Routerként, tüzfalként stvb... van definiálva, de nem serverként.
Így nem optimális a beállítása ehhez a feladathoz, pedig a squid proxy de más erős háttértár tevékenységel járó dolgok, már inkább jelzik a server funkció meglétét, ehhez be kell állítani, hogy ennek megfelelően kellően agressziv legyen a file kezelés kapcsán is.Ehhez a
/boot/loader.conf - file ban.
Be kell tenni, ill ki kell cserélni a korábbit a következőkre. :Ezek a beállítások a Squid sebességét növelik, pontosabban a hdd-t / ssd-t használja ki ezáltal jobban a rendszer.
#for squid
kern.ipc.nmbclusters="32768"
kern.maxfiles="65536"
kern.maxfilesperproc="32768"
net.inet.ip.portrange.last="65535"A korábbi dolgokat # karakterrel lehet ki remmelni, vagyis konmentbe tenni.
A következő dolgok is gyorsítanak állítólag, ezeket nem állítottam be :
autoboot_delay="1"
hint.apic.0.disabled="1"
kern.hz="100"Az utolsó kem.hz fogalmam sincs, hogy mire vonatkozik, a legelső egyértelmű, a középső meg energia hazfálkodással kapcsolatos, de hogy mi a hatása azt nem tudom
Majd újra kell indítani az egész rendszert.
A legelső alkalommal meg kell nézni a logot, hogy nincs e benne valami hiba, nem kéne, hogy legyen.
Ha van akkor elírtunk valamit, vagy használtunk idézőjelet, és nem kell vagy nem használtunk és kellene !
Nem egyélrteémű, hogy mikor kell, mert ahol ezt találtam ott is, hol így hol úgy volt írva.
Én betettem idézőjelbe mindent, nem volt hibám.És látványosan gyorsabb lesz ssd ről is és hdd ről is.
Nano bsd változat esetében nincs hatással a beállítás, mert nem használ hdd-t / ssd ét.
Az egész művelet a gui ról elvégezhető, A diagnostic fülöm, majd az edit file ponttal.
Nálam csak IE alatt volt olvasható a file tartalma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest