Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

  • batmanéhes

    tag

    válasz erdoke #56 üzenetére

    Tejet én se tolok, arra meg a minap döbbentem rá, hogy majdnem minden sajt 1 : 1 fehérje : zsír (azt hittem az érlelt sajtokban - pl emmentáli - jobb az arány zsír felé)... Szóval most én is ugrottam a mascarponéra, mert érzésre nálam nem jó a zsír-fehérje arány. Egyelőre sajtkrém alapnak használom, aztán majd ráfejlesztek még. Tejszíntől továbbra is pattanásos leszek.

    Érlelt sajtokra mondasz konkrétat? Ez camembert, vagy más is? Ahogy nézem a camembert meg a mascarpone az, ami arányaiban lényegesen zsírosabb. Camembert (rendeset) mondjuk mindig veszek... ...ha van a közeli lejáratú cuccok között.

    Tojás mostanában kimarad, pedig az is jó arány lenne.

    Érdekes amúgy, néztem ezt a legeltetés témát, régi biotejről rémlik ahogy írták a legeltetést meg a virágos rétet. A Naszálytejen mostanra már nincs ilyen, csak hogy a takarmány bio és non-gmo.

    Húsokból kétféle osztrák grillkolbászt meg kétféle nagy alakú szalámit találtam a teszkóban (disznó és pulyka), amik a többihez képest vállalható összetételűek (9x% hús stb). Utólag kiderült, hogy a Táfelspicc csapat már lezongozázta nagyjából ugyanezt a kolbászkákkal. Ahogy most nézem a Tóalmási kolbászok is közelítenek a 2 zsír : 1 fehérje arányhoz. Bocsmár amúgy nem a Tescot tolom csak nekem ez elérhető.

    Háh, most találtam egy májast is.

    Közben ráeszméltem arra is, hogy a savanyúság az nem tejsavasan erjesztett, az csak a hőkezeletlen savanyúkáposzta meg a kovi ubi.

    Pfff és az állataink is ezt a sok hulladékot eszik, aztán csodálkozás van hogy mindenki rákos.

Új hozzászólás Aktív témák