Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Meggyi001

Azért nem szép dolog szerintem a fejlesztőktől, még ha ingyen is csinálják a programokat, hogy megtévesztő reklámokkal rakják tele az alkalmazásokat. Egyik haverom, pedig nem hülye, csak 1-2 évvel idősebb mint én, szóval még csak 1-2 éve droidozik, őt is megtévesztette a film nézése közbeni reklám csík, mikor pillanat megállítót nyomott, ő elhitte, hogy veszélyben lehet a telefon. Képesek odaírni bármit, csak hogy kattints rá. Neki konkrétan azt írta ki oda, hogy vírusos a telefonja, és kattintson rá, hogy megtisztuljon. De ez lehet bármi app, filmlejátszó, zenelejátszó, stb, bármi. Sőt, van olyan app, ami a státuszbárt nyomja tele hülyeségekkel.

[ Szerkesztve ]

https://gamergep.hu/

(#3) kemotox válasza Meggyi001 (#1) üzenetére


kemotox
addikt

Nem a fejlesztők válogatják be a reklámokat

(#4) janeszgol


janeszgol
félisten

Persze hogy van rá vírus. A vírus is egy program, csak a viselkedése miatt nevezik annak.

(#5) Meggyi001

(#4) janeszgol: Így van, gondolom mivel a windows volt/van az egyeduralkodó, elsősorban azért írtak csak arra vírusokat. De hát már ugye évek óta sok sok millió droidos készülék van, így már van "piaca". Ennek ellenére sok ismerősöm váltig állítja, hogy nincs.

(#3) kemotox: Igazad van, nem jól fogalmaztam. Valószínű, hogy nekik csak megmondják, hogy mit illesszenek be a forráskódba, stb-be. Gondolom a fejlesztő cége/fönöke, fene tudja kije, köt valakivel egy 100000 dolláros bizniszt, hogy hirdesse már az ő hiperszuperlegjobbavilágon tisztító programját.

(#2) Aweriot : Hallod, ez nekem is annyira egyértelmű....lehet azt hiszik, akik ennek bedőlnek, hogy telefon irkálja ki nekik? Én sem értem...Ezt nemrég írta egy csaj a facen erre a témára:

[ Szerkesztve ]

https://gamergep.hu/

(#6) joey04 válasza Meggyi001 (#1) üzenetére


joey04
titán

és 5:

nem, még mindig nem jól értelmezed a hirdetést, nem a "főnöke" mondja mi legyen ott :D

Amúgy szerintem csak zavaró, hogy ott van a reklám, a megtévesztésről az a véleményem, ha valaki egy ilyen után elhiszi, hogy veszélyben van a telefonja, annak nem való okostelefon. :)

Ne baszogassák állami szinten az Apple, Google, Meta, MS cégeket!

(#8) cc42


cc42
csendes tag

Telefonon mindíg az első dolgom olyan böngészőt felrakni, amivel lehet blokkolni a reklámokat...az általában megoldja a böngészős problémák 99%-kát.
Azt viszont nem értem, hogy haverod gyerekének minek rootolt a telefonja....mivel nem értenek hozzá, ez inkább csak egy újabb veszélyforrás.

(#9) hcl válasza janeszgol (#4) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Annyi, hogy a vírus inkább magán a Java VM-en futhat, bár ha a kernelig le tud nyúlni, akkor már azt csinál, amit akar, mert akkor már root joga van. Na persze könnyebb, ha rootolt a teló.
Ez kb. az a szint, amikor a WinXP-n mindenki rendszergazda volt.

@Aweriot : De le vagy hülyézve, hogy minek neki tudnia bármit, ha mondod neki, hogy esetleg szerezhetne némi alaptudást telefonról, számítógépről, autóról... Mert őt az nem érdekli... na de hallod, ha csak azt figyeled, ami érdekel, akkor lesz még bajod a világban...
A gondolkodás sajnos már nem divat, pedig egyre nagyobb szükség van rá.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#10) SunyaMacs


SunyaMacs
aktív tag

Az eszköz típusát a UA alapján találta ki, a Chrome belerakja :W

(#11) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Az egyszeri fejlesztő csak annyit csinál hogy AdSense be. Az AdSense és egyéb hirdetési rendszerekben vannak a vírusra mutató reklámok.
Erre sajnos csak az a megoldás van, hogy az összes reklámot blokkolod, így a fejlesztő a neki járó bevételtől is elesik, de a usernek inkább a saját készüléke és adatai a fontosak...

A másik, Linuxra mint PC-re nincs vírus, mert gazdaságilag nem éri meg, legalábbis kevés van. Szerverre van exploit bőven nem kell aggódni.

Harmadik, egy rootolatlan telefon olyat nem fog csinálni, amit leírtál, azt garantálom. Lehet úgyis szemétkedni de nem ennyire.

Ilyen jellegű problémával kaptam telefont javításra. Azon ázsiai csajok akartak "társkeresőzni" és települt minden szar, akadt meg összeomlott. Eredmény az ESET NOD32 szerint:
Mivel MT6575-ös volt a teló, ezért PC-n, ADB-n keresztül települt rá egy rootkit, ami simán lefutott rgazda jog nélkül, exploittal rootolt és onnantól beindult a pusztítás.

Azon készülékek, amik egy APK-val rootolhatók (ilyen az én MT6572-es telóm is) teljesen védtelenek. ADB nyitva hagyása plusz fertőzött PC szintén veszélyforrás. Android megfertőzésében meg lassan jobban érdekeltek a népek mint a PC-ben.

A vírusirtókkal viszont az a bajom, hogy sok köztük a kamugép lassító átverés, akár a Cheetah Mobile hulladékjaira elég gondolni.

Mostanában nem nagyon kell a telefonom, a korábbin Xposed és MinMin Guard volt a védelem, amíg bajom nem lesz addig kb maradok is a józan ész plusz reklámblokkoló kombónál. Ez Win7 alatt is kiválóan működik 1 magos kaka gépen ami nem bírná a vírusirtót.

(#12) Meggyi001

(#6) joey04 : 10 ismerősömből sajnos 6 ilyen, akinek nem való okostelefon. Köztük az anyós is. Eddig symbian használt, mert tetszett neki, hogy ki lehet rakni a névnapokat meg a horoszkópot. Most már androidot akart, hiába mondtam neki, hogy az keményebb feladat. Elég ha csak átrakja a telefont az asztalról a szekrényre pl, és máris ikonok tünnek el, screenshotok keletkeznek, widgetek mennek át új oldalakra, és még nem is nyomogatta meg direkt....

(#7) Aweriot: így van a felhasználó nem elég okos/tapasztalt hozzá.

(#8) cc42: Mert kérte, hogy root-oljam, könyörgött, a 12 éves kölök. Mondom neki, hogy oké, de ésszel, mert könnyen törölhetsz bármit ami fontos, stb. Asszonta, ő bizony vigyázni fog, csak play-es játékok....hát vigyázott is :)

(#9) hcl: Úh, én is hányszor le lettem fikázva, amikor valakinek mondtam, hogy először megérteni kéne a telefon vagy pc nagyjábóli működését, aztán buherálni / romolni, stb. De ezeknek beszélhet az ember, ....segíts nekik ha baj van, de ne merd okosítani/ okítani őket :)

(#11) quailstorm: Neked is , és a többieknek is köszönöm az értékes hozzászólásokat. Remélem, az átlag userek tanulnak belőle.

Más, mindenkihez:

Szerintetek melyiket ajánljam az ismerőseimnek, vagy csak adjam nekik például ezt a listát, azt válogassanak? Vagy nektek van kedvenc alkalmazásotok erre?

1: Eset Mobile Security & Antivirus
2: Norton Security & Antivirus
3: Kaspersky Antivirus & Security
4: Panda Free Antivirus és biztonság
5: Malwarebytes Anti-Malware
6: AVG Vírusírtó Androidra Magyarul
7: Virus Cleaner ( Hi Security ) - Antivirus, Booster

[ Szerkesztve ]

https://gamergep.hu/

(#13) Zsiráfapu válasza Meggyi001 (#12) üzenetére


Zsiráfapu
csendes tag

Oda ne add nekik a listát. Feltelepítik mindet és megint nálad köt ki a készülék. :D
Személyes tapasztalat :K

Not trying, is lost by default.

(#14) hcl válasza quailstorm (#11) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Exploit van, persze, csak azt ki is kell tudni használni. Az már nehezebb. És exploit van minden másra is.
Amúgy nem csak gazdaságilag nem éri meg Linuxra vírust írni : nehezebben is terjed, helyből nem szokás rootként használni, stb. Egy szerveren meg nincs Mancika, aki majd megnyitja a csatolt file-t...

@Meggyi001 : Azaz...

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#15) quailstorm válasza hcl (#14) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Apparently, én már láttam fertőzött iskolai Debian levelezőszervert.
Sőt, még irányított támadást is az új ellen élőben. Szóval nincsenek illúzióim.

Elég ha nem frissítenek valamit (ordas exploitot tartalmazó valamit), vagy egy gyakori konfigurációs hibát vétenek és máris jönnek a script kiddie-k meg a botnetek.

[ Szerkesztve ]

(#16) Tamás88 válasza Meggyi001 (#12) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

(#9) De mennyire tapasztalom. Vettek egy okos telefont, mert hogy nekik is kell, utána meg engem kértek meg, hogy állítsam is be. Mivel először volt nekik, így persze, hogy segítettem nekik. De mikor arra kérnek, hogy valahová regisztráltak, és az e-mailban küldött kódot kellene beilleszteni, akkor kérdezik, hogy hova kell. Akkor csak annyit mondok, hogy te regisztráltál, neked kell tudnod. Persze aztán elmegy, de kicsit sértődve, de hát ez van. Az is igaz, hogy azt akarják, hogy csináld meg nekik ezt-azt, de ha el kezded magyarázni, akkor már fel vannak háborodva, hogy ők idősek, és hogy nem tudják. (ekkor mindig mondom magamban, hogy minek nekik okos telefon, ha hülyék hozzá?)

(#17) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Megoldás: Reklámblokkoló. (Adguard)

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#18) Meggyi001 válasza ƵøŁĭ (#17) üzenetére

Melyikre gondolsz, az elsőre? [link]

https://gamergep.hu/

(#19) quailstorm válasza Meggyi001 (#18) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az csak stock browserben tudja megoldani, alkalmazásban nem.
Root nélkül szerintem alkalmazásokban nem is lehet, nem tudom AdGuard Premium tudja-e...

Btw kínai tableten láttam gyári adblockot, hosts-ban a legtöbb adserver át volt szépen irányítva local-ra...

(#20) hcl válasza quailstorm (#15) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az oké, de ez sem OS függő. Olyat, mint a világhíres botnetek, WannaCry, stb., nehezebb kivitelezni Linux ellen.

@Tamás88 : Nem sok pszichológiát tanultam, de az tuti, hogy az ember absztrakciós képességét jól lehetne ilyesmikkel mérni :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#21) SunyaMacs válasza Meggyi001 (#18) üzenetére


SunyaMacs
aktív tag

+ (#19) quailstorm
Az csak Yandex és Samsung browserhez jó(app description 1. mondat). Ami a Chrome-al is jó azt az Adguard weboldaláról kell leszedni apk-ként.
Az appokban lévőkhöz én a MinMinGuard-ot használom(már említve volt). Aki nem tudná, az Xposed framework kell hozzá amit TWRP-vel/CWM-el kell flashelni(és az Xposed apk), és nem nagyon jó a Samsung és Sony eszközökön gyári ROM-mal.

(#22) kovaszoskeny


kovaszoskeny
aktív tag

samsung gyárilag alja spammel

lrdekes mobilarénán nem volt hír...

Abe due dembella

(#23) quailstorm válasza kovaszoskeny (#22) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ááá, ők már elkéstek ezzel. Kínai telefonok régebb óta csinálják, HomTom HT20Pro is csinálja...

(#24) hcl válasza kovaszoskeny (#22) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Kínai telefonokon fura accountok gyárilag? :D Az nem spammel, hanem informál...

Mutogatni való hater díszpinty

(#25) domos


domos
senior tag

De jó hogy iOS-en nincs ilyen. :))

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#26) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Pont a minap találkoztam egy ilyennel. Sose láttam korábban. Az egyik vírusirtós volt. Így reagáltam: [link] :)

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#27) ƵøŁĭ válasza Meggyi001 (#18) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Erre.Alkalmazásokból is kiszedi a reklámot .

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#28) Meggyi001

Nincs e? Sztem ott is lehet akármi, amit nem tudunk, mert nincs nyilvánosságra hozva.

Esélyes, hogy az ön iPhone-ja is vírusos

Ki mondta, hogy iPhone-ra nincs vírus?

(#27) LiLxWaYnEx: Köszi szépen! :)

https://gamergep.hu/

(#29) quailstorm válasza Meggyi001 (#28) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Alapvetően ott is a Jailbreakesekre utaznak, iOS tábor elég jól frissít.

(#30) joey04 válasza Meggyi001 (#28) üzenetére


joey04
titán

24.hu? Na ne már :))

Btw szerintem a reklámos szarra gondolt (vagyis arról beszélgetünk egy ideje), az meg van itt is.

[ Szerkesztve ]

Ne baszogassák állami szinten az Apple, Google, Meta, MS cégeket!

(#31) Redneck


Redneck
veterán

Évekkel ezelőtt eladtam az utolsó Androidos készüléket, de már akkor is voltak vírusok. Azóta inkább a zárt rendszereket preferálom, pedig droidon soha nem volt vírusom, felhasználói magatartás miatt.

Gyereknek és hozzá nem értőnek, csak root nélküli droidot, bár az sem garancia semmire! :(

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#32) Meggyi001 válasza Redneck (#31) üzenetére

És azóta mid van?

https://gamergep.hu/

(#33) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

A múlthéten egy kedves ismerősőm telefonján állitotam be valamit
A chrome-ban kb 3-4 percenként jöttek fel teljes oldalas jajj bajban vagy töltsd le tipusú hirdetés

egy pár ilyenről screenshotot is csináltam.

Persze mikor rákérdeztem az illetőnél hogy szokott-e felnőtt tartalmú oldalakat látogatni a mobilján...akkor tagadta
Hát megmutattam neki a screenshotokat..
amin pár "oldal" arról szólt hogy mindez a felnőtt oldalak látogatása miatt van.

Amúgy néha valami fantasztikus szöveggel probálják meg rávenni az embert arra hogy odanyomjon ahova nem szabadna
Google Translate csodákra képes..hiába

(#34) Redneck válasza Meggyi001 (#32) üzenetére


Redneck
veterán

Harmadik éve WP 8.1.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#35) Meggyi001 válasza Redneck (#34) üzenetére

Ezek szerint akkor neked bejön. Kérdés: nem zavar, hogy nem lehet annyira testre szabni és hogy nincs az appokra annyi frissítés, meg egyáltalán annyi app választék?

(#33) aprokaroka87: Igen igen, és ezért az átlag user be is dől ezeknek a szövegeknek.

https://gamergep.hu/

(#36) Redneck válasza Meggyi001 (#35) üzenetére


Redneck
veterán

Nem nem zavar, pont ezt szeretem. A 8.1 stabil, letisztult, egyszerű. X év Andorid után már nem akarok módosítgatni, a megszokások embere vagyok. Egyetlen problémám vele, hogy ma faszául telibe a kijelzőre esett vízszintesen (járólapra) és meghalt a kijelzőm. Az üveg nem tört be, csak az AMOLED panel halt meg. 32 rongy a cseréje, szóval most épp telefont nézek. :W

Ideiglenesen holnap S3 Neo-t kapok, de nagyon szomorkodok. Vagy használt Lumia 735 lesz belőle mert nagyon jó telefon, ha mégsem akkor Iphone SE.

Szerk:
1 évig vártam a hivatalos Steam appra, de amúgy semmi nem hiányzott. A Here Maps és Drive elég frankó, BKK futár van, Viber, Youtube, Twitch mentek, másra pedig nem nagyon volt szükségem.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#37) aprokaroka87 válasza Meggyi001 (#35) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Kb az elmúlt 1 hónapban 40 olyan weboldalt adtam hozzá a hosts fájlhoz ami ilyen virusod van nevű marketing tevékenységet folytat.

Ma is volt 2.

Eleve tűzfalat használok...a hosts fájlban sok oldal ott van már egyébként is.

Plusz van xposed adblock reborn modul is.

A hosts ugyebár nem 100% módon oldja meg a dolgokat,de ha át is irányit akkor is rába...

(#38) hcl válasza Redneck (#36) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Androidot sem kötelező módosítani :) Nekem is a gyári van (nincs rá semmi mod :S ) , pár app rajta, használom, ennyi.

Mutogatni való hater díszpinty

(#39) Redneck válasza hcl (#38) üzenetére


Redneck
veterán

A rendszer nyitottságával van leginkább gondom, nem a testreszabhatóságával. :N 2.0 körül kezdtem a droidozást, az első időszakban még szerettem vele pepecselni, később már én is a átálltam az állandó állapotra.

Ha újat kell vegyek csak az Alma jöhet szóba, sajnos ez van. :(((

Szerk:
Holnap megnézek egy használt 735-öst, ha jó megveszem és megy amég megy, ha rossz ráfáztam mert csengethetem ki egy SE árát...

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#40) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

1) már eleve ott el van szúrva az egész hogy vannak olyan mobilgyártók pl doogee és társai nem akarom kikabálni :DDD aki már eleve vírusosan terjeszti a telefonjait...

2) a mobilgyártók f*sz*ra is rá kéne lépni, mert túl sokat enged meg maguknak....főleg a doogee és társai,gyárilag vírusokkal tömött rendszerrel forgalmazzák a telefonjaikat...

3) már ott is elveszett a dolog hogy a vírusírtó appoknak nincs rendszergazdai jogosultsága takarítani...a fertőzött rendszerappot csak detektálni tudja, attól még tevékenykedik a háttérben...

4) ha veszünk egy alap felhasználót, aki csak használja a telefont és rátéved böngészés közben egy oldalra ami egy apk-t akar letölteni, önmagában nem fogja tudni telepíteni,kivéve ha nincs speciális digitális aláírással ellátva,azaz hogy ne keljen külön bekapcsolni az ismeretlen források opciót

5) hát igen, nagyon vigyázni kell hogy ki milyen oldalakat látogat...egy demostráción egy srác, saját kszítésű fertőző oldalával törte fel a Google Pixel rendszerét 1perc alatt [link]

6) ezért jó a zárt bootloader, ami megtagadja egyes partíciók írását...teát a bootloader nyitás is biztonsági kockázatot jelenthet, amivel sokak nincsenek tisztában..zártt bootloaderrel csak speciális engedéllyel ellátott rendszerfolyamatok írhatnak...a rootjog megszerzéshez már szinte az összes droidos telefonon módoított bootimage szükséges,amihez megint csak nyitott bootloader kell, de ideiglenes rendszergazda jog megszerezető kritikus biztonsági hibán keresztül is...

7) vírusok ide vagy oda...a védtelenek/it analfabéták aránya sokkal nagyobb mint a tudatosan védekezőké/kellően informáltaké...és addig nem lépnek be azon a bizonyos ajtón még a saját bőrükön nem tapasztálják egy fertőzés vagy adatlapoás megvalósulását... az egyik legnagyobb, leghülyébb emberi butaság azt hinni hogy "á ez baromság,velem úgy sem fog megtörténni..." ilyenkor szoktam kuncogni egy kicsit magamban hogy mennyire naviak is sokan hogy bemesélik és elhiszoik hogy ők nem célpontok... mindenki potenciális célpont, de mindenki van a célkereszt közepén...

mellesleg csak idén közel 1500 sebezhetőséget azonosítottak az androidban [link] ennek 80-90% súlyos vagy kritikus sebezhetőség, azaz 4.0 pontnál magasabb... a CVE adatbázis 1-10 pont között súlyozza a sebezhetőségeket...

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#41) st3v3np3t3r válasza st3v3np3t3r (#40) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

*helyesbítek...2009 és 2017 között összesen közel 1500
2017ben ebből közel 760 ami eléggé magas szám tekintve hogy az összeses jelentett sebezetőség fele

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#42) Meggyi001 válasza st3v3np3t3r (#41) üzenetére

Hát igen, elég durva.... Nézegetem a linkjeidet....Ja, és köszönöm a hozzászólást.

https://gamergep.hu/

(#43) st3v3np3t3r válasza Meggyi001 (#42) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

nincs mit,én is hasonló témákban szoktam irogálni, az írásod elég informatív :) bár nekem sok újat nem mondott,de nagyon érdekes volt végig olvasni,grarula hozzá :R :C

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#44) Meggyi001 válasza st3v3np3t3r (#43) üzenetére

Köszi. Azért írtam, mert biztos voltam benne, hogy van olyan droid felhasználó, aki nem látott még ilyet, vagy ha látott is, nem tudja mit kell csinálni, vagy hogy mi a fene is ez :)

https://gamergep.hu/

(#45) st3v3np3t3r válasza Meggyi001 (#44) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

erre jó példa az anyósom meg a testvére... 2nap alatt megtömték a telefonjukat ilyen szemetelő appokkal...

másik példa... az egyik ismerősöm fia kapott egy lenovo a328at, egészen fél éven keresztül nem volt semmi baja, majd felhív hogy minden féle hülyeséget csinál a telefon, nos a mélyebb vizsgálat azt mutatta hogy egyes appok belemásztak a rendszer meghajtóra úgy hogy nem volt rootolva a telefon. a telefon kitkat 4.4.2es rendszert futtat,ezt a towelroot simán megrootolja supersu app nélkül, tehát root vezérlő nélkül mászkálhatnak az appok meg akár a user is a rendszerpartíciókon... ha egy olyan app ami a towelrootot használja csendben a háttérben, akkor az szinte biztos hogy beleeszi magát a rendszerbe... az unroot meg nem áll másból mint azt az egyetlen fájlt ami lehetővé a root jogok, fertőzés után törli,egyből nem lesz már a kártevő app eltávolítható...egy full tiszta rendszert vadásztam rá, megjavult...

a már említett doogee telefon is saját tapasztalatra épül...vettem a médiában ezt a noname márkát, jól nézett ki, meg tudta ami nekem kellett,megvettem...otthon derült ki hogy fertőzött a rendszer gyárilag...nekem nem volt pánik,megoldottam...a doogee fórumán is nagyon sok volt a panasz a fertőzött rendszerekre, nem az x5 max pro-nál. Az ilyen noname márkáknál még egy custom rendszer is biztonságosabb pár fokkal.

nemrégiben ugyan az az ismerősöm keresett meg akinek a fia lenovoját megcsináltam,hogy a sógornője telefonja ami egy homtom márka(doogee termék) bolondságokat csinál, de az "it analfabéta" sógora azt mondja hogy nincs semmi baja...gondolja ő...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#46) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Ha lenne valami normális tűzfal a rendszerbe építve, akkor már másabb lenne minden.

Az hogy vannak fent a play áruházban ilyen appok egy dolog.

A root nélküliek, mind vpn alapúak, amik meg van hogy összeakadnak dolgokkal...

Magyarul kompromisszumos.

Meg rengeteg app eleve a Tracking-be csomagolja bele a csúnyaságokat.

(#47) Tomiboy65


Tomiboy65
csendes tag

Sziasztok!
Pár hónapja teljes oldalas hirdetések ugranak fel a telefon képernyőjére, csatolok pár képet is.
Több víruskeresőt is lefuttattam a telón, semmi. A tipus doogee valencia2 y100 pro.
Csináltam teljes hard resetet is, továbbra is jönnek. Melyik program vagy mi csinálhatja ezt?
Már majd megőrülök tőlük. Online, offline jönnek, értelemszerűen offline csak az üres oldal jön.

Valami használható konkrét ötlete van valakinek?

(#48) Meggyi001 válasza Tomiboy65 (#47) üzenetére

Elég idegesítő lehet.....sztem valamelyik játék mellékterméke lehet..... ezeket ajánlom. Ha nem ment hardresetre sem el, és a az írtók sem látják, akkor rom újra flash segít csak sztem.

Malwarebytes Security: Virus Cleaner, Anti-Malware

Antivirus Android

Kaspersky Mobile Antivirus: AppLock & Web Security

https://gamergep.hu/

(#49) Tomiboy65 válasza Meggyi001 (#48) üzenetére


Tomiboy65
csendes tag

Nincs fenn játék... és rom flasht ki fog csinálni nekem? hmm... Ennyire nem vagyok penge..

(#50) Meggyi001 válasza Tomiboy65 (#49) üzenetére

Lehet megtalálja valamelyik malware app... itt van leírás róla, nem nehéz. A cyanogen rom nem jó neked, csak a stock.

Youtube. Nem nehéz, de ha nem vagy biztos magadban, akkor egy haver vagy szerviz.

https://gamergep.hu/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.