- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
nem is olyan draga !
-
big-J
őstag
Én csak azt nem értem, miért az ebay-el van megveszve. Rengeteg minden nincs ott fenn vagy jelentősen drágább, review-ok pedig nincsenek.
-
gyurkikrisz
őstag
-
azbest
félisten
Az hogy kinek mi a jobb ár-értékű megoldás, az igénytől függ.
Például, ha nem cél, hogy speciális csatlakozással legyen, hanem jó egy általános HDMI/VGA bemenetes is, akkor pl
21 dolcsi 7" 800x480, nem touch [link]Ha valakinek inkább spi serial buszon lenne jobb, akkor például
40 dolcsiért hasonló [link], de itt már valószínűleg a kernelt is hozzá kell fordítani, amihez utána kell járni, hogy van-e támogatása. Kisebb méretű igény esetén olcsóbb megoldásokból sok ilyen van, az adafruit oldalán lehet rendelni, vagy ottani ötlet alapján kínából olcsóbban venni. 7 colon már közelíti a hivatalos display árát.A gertvga által is használt dpi interface is jó megoldás lehetne, de nem tudom mennyire lehet kapni párhuzamos buszú kijelzőket. Gertvga-t meg árulhatnák valami normális helyen is, mert ahonnan kapni, ott a szállítási díj megduplázza az árát. Nameg ahhoz is kernel támogatás kell (gertvga-hoz beépítették).
Vajon támogat egyszerre a pi hdmi + dpi (gertvga) + dsi kimenetet? Hdmi + dpi megy, a hdmi + dsi is megy, de vajon a három együtt mehet -e.
-
MongolZ
addikt
Ja, értem.
Otthon csinálok egy fakeretet, rákötöm az RPi-re, és hoppá, megvan 1$-ból a kijelző.
Sokkal olcsóbb, igaz, nem teljesen ugyanaz, de olcsóbb! Sok hülye meg veszi a 30$-os kijelzőt.
Megtehetem? Nem tilja senki és semmi.Ez a te szinted: Böff, a többit oldjátok meg.
(#24) jerry311: AZ IGEN!!! Nem vagy te véletlenül műszaki menedzser??? Azok szoktak ilyen végtelenül okosak lenni.
-
Jim Tonic
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
-
Jim Tonic
nagyúr
Ja, értem. Böff, és bizonyítás helyett járjon más utána. Ne zavarjon, hogy amiket linkeltél, köszönő viszonyban sincsenek ezzel a termékkel. A legtöbb nem is LVDS-en csatlakozik. Szóval tényleg, neked van igazad. Tök más termék, de legalább olcsóbb.
#18 Pollen: Így van, egyrészt az olcsók nem készre szereltek, nem LVDS-en csatlakoznak, és a minőségük általában kritikán aluli. Szóval nem tudom, hogy a két termék hogyan összehasonlítható. Ami egy kicsit is normálisabb, az már ennyibe kerül az Alibabán is.
-
jerry311
nagyúr
-
Jim Tonic
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Mert megtehetem, bármit összehasonlíthatok bármivel, nem tiltja senki és semmi.
A többségnek egyébként sem készre szerelt kijelző kell. Aki olyat akart, az eddig is simán rádugta bármire amin van HDMI bemenet.(#17) Jim Tonic
Google a barátod. Ha a fórumra tudsz írni, akkor valószínűleg a keresőbe is be tudnád gépelni, hogy raspberry touchscreen lcd 7. Feltéve, hogy nem csak kötekedni akarnál, hogy márpedig nincs olcsóbb. -
GeryFlash
veterán
,,ha ennyi pénzért két alsó kategóriás táblagépet vásárolhatunk."
Mármint ipari hulladékot. Ettől függetlenül valóban lehetne olcsóbb.
-
Polllen
félisten
Egyet-egyet ki lehet fogni 30 dollár körül. 40 USD-ért már távirányítót is adnak hozzá, de persze ezek nincsenek készre szerelve. A 60 USD sztem nem vészes.
Mondjuk rpi + touchscreen + egyebek és ott vagyunk, hogy érdemes elgondolkodni azon, mire is kell és nincs-e jobb alternatíva.
Normál display kb. 3-4k-ból megvannak, arra még azt mondom, megéri az árát.
-
Jim Tonic
nagyúr
-
MongolZ
addikt
-
jerry311
nagyúr
35 EUR körül kezdődnek a 7"-es touchscreenek ebayen, de AliExpressen és társain ugyanez 30 USD...
Igaz nem ipari, nem hűdemindenálló és nem készre szerelt, cserébe olcsó és nem sokkal több a macera vele, mint a hivatalos változattal.
Egyébként meg nagyon emberfüggő, hogy ki mennyire barkácsolja... -
gerii
addikt
-
Duree
veterán
Pont erre vártam. Végre megjelent, igaz egy kicsit drága de kell mindenképpen.
-
Jim Tonic
nagyúr
-
gyurkikrisz
őstag
60 dolcsi egy ilyenért nagyon olcsó. A magyar rpiboltban emélkeim szerint 30e ft körül kezdődnek az ilyenek, ennél gagyibbként.
-
-szp-
aktív tag
-
davidsone
addikt
-
Nagytalp
senior tag
Viszont az autós pc projektemhez nagyon jó lesz ez ha eljutok odáig.
-
Cathfaern
nagyúr
Azért lássuk be, hogy nem igazán egy kategória a két kijelző, és most nem a méretre vagy a képminőségre gondolok

Azért ahogy én látom, a Pi-t alapvetően két típusú ember vásárolja:
1. Aki mindent agyonbarkácsol, és megcsinál magának. Bármit össze-szét-visszahegeszt, átalakít, levág flexel, firmware-t cserél, átforraszt, átprogramoz stb. Ő tuti nem fog a raspberry shopból semmit se vásárolni a Pi-t leszámítva, mert neki testreszabott megoldás kell
2. Tetszik neki hogy a Pi pici, olcsó, és csomó feladatot ellát. Annyira nem akar bütykölni, de a teljesen kész megoldások (pl. nagy gyártók multimedias cuccai) túl drágák / egyszerűek neki, mert azért némi alap info / bütykölő tudással rendelkezik. Na ő fog berendelni a raspberry shopból egyéb dolgokat, de ő nem akar forrasztani meg azzal foglalkozni hogy a Pi-t ráapplikálja a képernyőre vagy külön elrejtse, stb.Szóval oké hogy ez olcsóbb, csak szerintem nem alternatívája a "hivatalos" képernyőnek.
-
-Alvin-
tag
Ráértek volna a következő málnánál saját kijelzőre...
Ezzel a felbontással ennyiért mire is jó? Vmi okos házhoz vagy ipari gépekhez konzolt akarnak csinálni belőle vagy nemtom
-
Jim Tonic
nagyúr
A kínai sem olcsóbb. Éppen ezért nem is értem a cikkírót sem.
-
tothmaxy182
őstag
-
kcsa
veterán
Fele annyiért ritkán adnak azonos minőséget. Sajnos.
-
tothmaxy182
őstag
Drága! A Raspberry Pi pont egy olcsó megoldás sok mindenre. Erre kiadnak hozzá egy ilyen drága cuccot.
De mindegy a kínaik majd úgyis fele ennyiből megcsinálják...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)