Új hozzászólás Aktív témák

• Shing

őstag

válasz matej013 #16 üzenetére

Nem szabad azokból a leírásokból kiindulni. Konkrétan ott tartunk, hogy 10 éves quad procikkal lehet játszani. Pl. itt összehasonlítottak egy tuningolt xeont (ami 10 éves q6600-al egyenlő) egy mai I7-tel. [link]

Alig van különbség. Amikor azt mondták, hogy jönnek majd a nextgen konzolok és emiatt jobb PC-s portok akkor nem bullshiteltek. The Division, Rainbow Six Siege, Rise of the Tomb Raider, Battlefield 1, Overwatch... fellehetne sorolni a legtöbb mai AAA játékot és ha egy 10 éves proci nem is elég hozzá, de egy 7-8 éves Phenom II igen. Ha fontos a 60FPS, akkor egy 6 éves I5-2500k, de az is milyen régi már...

Amit tényleg gyakrabban cserélni kell az a videokártya, de én pl. még az új Tomb Raidert HD6870-es kártyával toltam ki, szóval 6 év után is használható. De a Battlefield 1 beta is jól futott HD felbontásban.

Szóval ezeknek a shader modelles időknek már vége, hogy megveszed a hardvert és 2 év múlva nemhogy szarul futott a játék, hanem el sem indult.

Szerintem nem érdemes ilyen Pentium 4-eseket használni, hiába elég mondjuk emailezéshez. Ha megveszel egy mai gépet mondjuk 10-15 évre akkor szépen lassan visszajön az ára a jobb fogyasztás, energiagazdálkodás miatt. Sokat fejlődtek a PC-k ebből a szempontból is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés