- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz csanadjatek #48 üzenetére
Ha asztaligépbe lesz, akkor mindkettőnek kell egy hűtés utólag(venti+nyomtatott légcsatorna), mert szerverekbe lett tervezve, ahol a front-oldalról 50W körüli ventilátoros teljesítmény szokott lenni összesen a teljes gép hűtésére, ami desktopoknál nincs. 20€ körül vannak komplett utólagos hűtés-készletek mindkettőhöz(van itthon/Itt is aki tud nyomtatni!), +3-4-5€ a tápkábel, ami csak az M40-hez kell.
Teljesítményben kétszeres kb, áramfelvételben háromszoros többlete van az M40-esnek a P3-essel szemben.
A DDR5 VRAM az érdekes még, mert most kezd lassan az AI/MI(Mesterséges Intelligencia) leszivárogni a "halandók" szintjére. Ha nyomokban ez is érdekes lehet számodra ismerkedés, szórakozás, ... miatt , akkor érdekesebb a kérdés, mert a kétesélyesből hármas verseny lesz: beszáll a 24GB VRAM-os M40 is versenybe a 12GB-os mellé, +10-20€-nyi ár-többlettel.
Nem nagy összegek, ha a top-os M40-en kell, akkor kicsivel több lesz, több lehetőséggel.
Én "vicces" voltam, a P40-emhez nem a venti, +táp, +... kiegészítőket vettem (akkor) 35€-ért, hanem egy eBay-es alkalmi vétel szervert(komplett ML350/CPU/64GB RAM, +...) 50€-ért. De ilyen őrültséghez szerencse és némi "agybaj" kell!
Az eladót sem értettem, csak a szállítás majdnem 50€ lehetett![ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
W7000 + P40: mindenki lát mindenkit, az nvidia-smi is, csak nincs a listán egy darab P40-nel futó processz sem.
Az Unigine is látja kb. 30%-on fut, max 28C-fokosan.Ami pontosan a W7000 teljesítménye a passmark teljesítmény számait megnézve.
Vagyis a W7000 dolgozik, P40 nem! nVidia Controll Center-ben beállítva!
Mindkettő VGA UEFI-s, GPU-Z- is látja jól mindkettőt, nincs ütközés az eszközkezelőben, nincs W11-panaszkodás, nincs semmi gond!
Látszólag műxik, valójában nem.+
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #43 üzenetére
Most néztem, hogy a HP G8-akból ez(ML350p) nem tudja a BIOS-ban az UEFi-t é a Safety Boot-ot sem.
Ez lehet gond vajon?
Legalább is én nem találtam. Ha vki tud ilyenről ennél a típusnál szóljon lszives.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #40 üzenetére
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy az egy hónappal korábbi probálgatás után előrelátóan megrendelt és még érkezett Fire Pro W7000 jó lehet-e.
Ezzel van egy mechanikai problemám, mert a képen látható 2x4 RAM-chipeken van egy mechanikai rögzítő fém hátlap:
, ami miatt csak a korábbi szerverek/munkaállomások sínjeihez illeszkedik az én ML350p-m házába ezzel nem fér be.Ez a fém hátsólap következmény nélkül leszerelhető?
Sok kép van a kártyáról enélkül is, de ... ??
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #40 üzenetére
A Yt-on sem találtam AMD-VGA-s P40-et, "játszósat".
Nem vagyok nemzetközi fórumokon, ott esetleg rátudnál kérdezni?
Szerintem nem az ML350p vmi spéci hw-je okozza a problemám.
AI-ben használták ezt a HP-szervert is 3-4 darab P40-nel is, egyszerre, vagyis alapvető hw-ütközések nem lehetnek.Kérdezem tovább Gugli-barátom, bár eddig nem tudott segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Miután a párezer tappantásos tegnapi írásom elveszett a tegnapi hotspot elszállításban, ezért marad a rövidített változat:
A Tesla P40-ML350p házasság egy hónapja megszakadt probléma-megoldásainak ugrottam neki ismét hét elejénn. Ennek eredményeként megvan a hiba: a P40 nem hajlandó feladatot(process) futtatni az AMD RX560/RX580 páros egyikével sem! Semmilyen újabb AMD driverrel, az újabb Grid telepítve a Teslahoz. Nagyon régi meghajtókkal nem néztem. DDU-val takarítva minden, minden alkalommal újraindíva, ahogy az a NagyKönyvbenmeg van írva. Sikertelen, a programsoros nvidia-... AMD-vel nem talál semmit, a beágyazott Matroxal azonnal.
Az nV kártyákat szintén nem lehet használni még mindig a beépített nVidia tiltás, vagy vmi hasonló eredményű program-hiba miatt , ami nem teszi lehetővé két nV-driver egyidejű futását.
A beépített Matrox G200eH őskövülettel tud együttműködni de annak OpenGl 1.1 korlátja miatt 560as Unig-Extreme pontjával, 24%-on, 40 max c-fokon.
Az RX560 magában 1050 körül tud, ugyanezzel, ugyanilyen beállításokkal.Valakinek van ötlete, megoldása jó híre erre a gondra?
Guglin rákeresve, kb. Semmi.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #37 üzenetére
Szép!
Nem érdeklődtek a Hogyan? iránt? -
5leteseN
senior tag
Az akkori legfrissebb W11 drivert tettem fel(529.89) és a W11 parancssori eredmény szerint nem látta.
Ha nem látja, hogy tud települni a driver???
SokadszorA W11-etsem egyszerű felrakni a nem támogatott ML350p G8-ra, fiók nélkül, stb...
Igen, ki lettem segítve a BIOS előhívás problémával, az meg van oldva már.
Ennek is neki szaladok hétvégén sok kávéval és egy tokajivalMajd írogatom a fejleményeket, hátha közösen könnyebben megy most nekem, utána másnak...
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
A P40-nel megakadtam a HP ML350p(G8)-ban, és mérgemben félre is tettem(a HP egyedieskedő hw-e okoz promlémákat a W11 alatt), és csak a napokban néztem rá újra a dologra. Érdekes infó tűnt fel a Yt-on Novaspirit Tech M40(P40) témájú videójában (Downgrading My GPU...) 5.05-nél. Az M40 mellett nVidia GT 1030-at használ monitor kimenetként. Ezek szerint az újabb driverek (ez esetben egy 530.41.03-as volt) már tudnak egyszerre két nVidia kártyát használni, nincs letiltva. Megnézem Windows 11alatt hétvégén. Hopsz: az említett driver Linuxos volt .
Majd írom az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Ilyenen én is gondolkozom, de megvárom a P40 eredményét.
Sok analóg, hasonlóan többszörözős teljesítménynöveléses eset tapasztalat alapján a második egység teljesítménye nagyjából 0,7-es a harmadik 0,6-os szorzóval a többi már csak 0,5-ös szorzóval adódik hozzá az eredeti teljesítményéhez.
Külön csapatmunka-optimalizálós fejlesztés nélkül(ez esetben hardver és szoftver oldalon) én ezt az "ökölszabályt" vettem észre a "valamiből-sokdarab-alkalmazása" esetekben.
Háromig akár logikus is lehet szerintem ez az út, a Techpowerup adatai alapján akkor papiron már a 3060Ti körül kellene lennie az elérhető össz-teljesítménynek!
...ami elég jó.
...papíron!Ez persze lehet, hogy nem minden grafikai területen jön be és a memória is asszem' marad 8GB, ami lassan nem lesz elég a közeljövőben érkező játékokhoz.
...először a P40, addigra lesz 60-75€ között P4.
...remélem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla