- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert07
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #3 üzenetére
Az orajelekben bitos igazad van, azok a mobil verziohoz tartoznak.
Viszont maga a chip az nem ugyanaz. Eloszor en is arra gondoltam hogy az az extra chip egy HBM -> DDR6 konverter lesz, de maga a GPU alakja mas. A GDDR6-os verzio szelesebb, es a HBM2-es verzio hosszukasabb. Es szerintem nem lehet csak ugy DDR6-bol HBM2-et csinalni. Ezeken a blokkdiagramokon latszik is:
Navi 10
https://twitter.com/coreteks/status/1217780313000161280/photo/1
Navi 12
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/amd-navi-12.g922#gallery-2Maga a 2db HBM2 kontroller joval kisebb, mint a 4db GDDR6 kontroller.
Ugyhogy azok a hosszukas chipek tovabbra is kerdesesek maradnak. Viszont szamomra meglepo hogy az egesz GPU-t atterveztek HBM-hez.
De sok szerencset a felelesztesehez! En egy blower-es ventit hasznaltam egy Tesla K20X-hez egy par eve, es az eleg jol lehutotte. Papirbol origamiztam ossze egy "csovet" a kartya es a venti koze.
-
Robert07
aktív tag
Wow, erdekes kartya.
Ugy tunik, hogy a Navi 12 az legyegeben egy Navi 10, csak feleannyi L2 cache-el (8MV vs 4MB) es a 256 bites DDR6 vezerlo helyett ket HBM2 kontrollerrel, osszesen egy 2048 bites buszon, 1.54Gbps/bit sebesseggel. Ezzel a memoriasebesseg az 394GB/s, ami nem sokkal tobb, mint egy RX5700XT-nek a 384GB/s-es sebessege.
Reszemrol ezert nem latok benne sok fantaziat, mert a memoria annak ellenere hogy HBM2, nem gyorsabb egy 5700XT-nel.
Ami meg erdekes az az extra keskeny sziliciumchip a HBM chipek alatt. Ezt mas HBM-es kartyakon meg nem lattam es nem tudom, hogy itt mihez hasznaljak.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebayen szoktam keresgélni különleges kártyákat és valahogy mindig vonzottak a workstation/datacenter kártyák is. Ezeket...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest