Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Na akkor mondom én:
Biztonság: ez féligazság, valóban sokat fejlődött, de a legtöbb kártevő is erre van, ergo ez a legkockázatosabb rendszer. Kicsit megfordítva meg a legnagyobb adathalász házon belül van.
Kényelem: ez nagyon relatív. Kényelmes lehet, hogy sok minden kulcsrakész és hülye biztos, de az önálló életet élő frissítések, az erőszakos driver update vagy a finoman fogalmazva is nagyon béna UI/UX nem igazán kényelmesek, ahogyan a közel nulla testreszabhatóságú UI sem az.
Egyszerű újratelepítés: én és sokan mások egy átlag Linuxot sokkal gyorsabban és egyszerűbben telepítek újra, mint egy Windowst, aminél pl. gond lehet az NVMe driverekkel is (nem is fogja látni a meghajtót ezek nélkül), de az igazi kérdés inkább az, hogy mi szükség van egyáltalán újratelepítésre.
Garancia: ez az egyik legnagyobb ferdítés - a szoftverre nincs garancia, a hardverre meg mindkét esetben van. A szoftveres támogatás amire a költő gondolhatott, de az OEM esetén azt a gyártó adná, kíváncsi vagyok mennyire működik jól mondjuk a HP Windows supportja.
Frissítések: na, azok tényleg vannak, ezt szerintem mindenki elég jól megtanulta W10 esetében, talán többet is látja azt a képernyőt, mint a hasznos tartalmat

Ezzel szemben a másik oldalra vonatkozó hazugságok:
Parancssoros kezelés: ez egy opció, a legtöbb dolog már ugyanúgy megvan gui-n is. Windowson nincs cmd meg powershell? És nincs olyan, ami csak azon keresztül végezhető el? Ismét egy hazugság.
Korlátozott tudás: a legtöbben Windowshoz is hülyék, ez mondjuk így igaz. Az ismeretlentől való félelem pedig mindig rossz megoldásokat szül, mint tudjuk.
Haladóknak: nem igaz, egy csomó kezdő is használja, idősebb emberek is. Ez inkább a közhiedelemre akar építeni.
Nincs védelem:
A hülyeség ellen nincs, az igaz.Időigényes: a tanulás mindig az. A Windowsnál ez már megvolt, azt természetesnek vesszük. Ez is lehet féligazság.
Kb. ennyi. Tényleg nincs hazugság meg ferdítés

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0226)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi