- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #128 üzenetére
Nem intelligens, hanem balf@sz...
Ugyanis, ha leállítottam a rendszert és ezzel kikapcsolom a gépet, akkor az full leáll, kilép az OS-ből, gép teljesen leáll (HDD kikapcsol, minden LED kialszik stb.).
Onnan már tökmindegy, hogy a fedelet lehajtom, vagy újra fel, amíg a power gombot ismételten meg nem nyomom, be sem kapcsolhatna újra a gép. Illetve, ha alvóba rakná, vagy hibernálná a Mintet, akkor annak kéne újra betöltenie, megjelennie a bejelentkezési ablaknak, nem a teljes gép indul újra, a rendszerbetöltővel stb. Szóval ez egy bug...Fájlrendszer csatolással újabb Linuxoknál nekem nem volt bajom. Az említett 2 külső rack-nél is szépen felcsatolja egyből. A leválasztás mikéntje az már asztali felülettől is függ. Mert pl. a Xfce, Cinnamon panel, KDE csak egy sima unmount parancsot ad ki és az USB-s eszköz még a rendszerben marad újra felcsatolhatóként. A Mate, Cinnamon és Unity asztali és fájlkezelő jobb klikkes menü már teljesen leválasztja a külső merevlemezt (unmount + detach), ahogy az udisks parancs unmount és detach opciói is. Ezzel teljesen eltűnik a meghajtó a rendszerből, se az asztalon, se a fájlkezelőben, se a terminálban nem látszik, valamint LED kialszik, motor leáll. Ezután már elvileg nem lehet visszacsatolni, csak akkor, ha az USB kábelt újra bedugom.
Ez a folyamat meg is történik, ahogy leírtam, tehát teljesen leválasztja a rendszerből, de utána önkényesen ismét elindítja a külső meghajtót és felcsatolja. Na ez az, ami a fura, mert ezt elvileg nem lenne szabad és csak ennél a kettőnél csinálja. Vagyis nem alapból a fájlrendszerkezelése szar, hanem csak ezen két vezérlőt kezeli furán a Linux maga. Ami azért kicsit kellemetlen. Azt hittem újabb kernel, újabb összetevők esetén nem (Ubuntu 15.04), de ott is dettó ugyanezt csinálja. Szóval +1 bug...Hogy jön ide a Win10?? Ott nincs live mód, csak Linuxoknál láttam ilyet. Előbbinél a live mód a Virtualbox és társai, vagy a külön partíció, VHD, pendrive-ra, külső merevlemezre telepítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Corsair K100 RGB Optix (CH-912A01A-FR)
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest